Visszérbetegség

Visszérbetegség

A mélyvénás trombózis tünetei és okai

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2020-06-29 05:21

A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.

Házi praktikák visszérproblémák ellen

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
2018-03-20 09:21

A visszeres panaszok megjelenését, későbbi szövődmények kialakulását nemcsak az orvos által előírt gyógyszerekkel, kompressziós fásli viselésével, különböző sebészi beavatkozásokkal, hanem megfelelő életvitellel is késleltetni lehet.

A vénás tromboembólia kiváltó okai és tünetei

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2018-02-16 18:56

A szervezet bármely vénájában kialakuló vérrögöt trombusnak nevezzük, embóliának pedig a trombusból leszakadó vérrögöt, amely valamelyik szerv vénás érrendszerében elakadva helyileg, az eredeti kialakulási helytől távolabb okoz vérelfolyási zavart, vagyis vénás tromboembóliát (VTE).

Vénás tromboembólia gyanú - Mire számíthat az orvosnál?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2018-02-14 18:56

Amikor a beteg vagy feltételezett beteg orvoshoz kerül, fontos a kórtörténet alapos felmérése. Ennek érdekében orvosa számos kérdést fog feltenni Önnek, amelyre jó, ha előre felkészül. Mi történik ezen kívül a kivizsgáláson?

A vénás tromboembólia kezelése és megelőzése

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2018-02-13 13:11

Mivel a tromboembólia akár az életet veszélyeztető állapottá is válhat, felismerése és mielőbbi kezelése létfontosságú. Miből áll a terápia? Mit lehet tenni a kialakulása ellen?

Hogyan történik a trombózishajlam szűrése?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2018-01-23 16:04

A trombofília, vagyis a trombózishajlam lehet örökletes (familiáris) vagy szerzett állapot is, sőt, a kettő társulhat is egymással.

Életmóddal megelőzhető, injekcióval is eltüntethető

Oxygen Medical - dr. Sepa György, sebész, érsebész
2017-10-03 20:09

A visszérbetegség főként az álló foglalkozásúakat és többnyire a női populációt érintő betegség, amely nemcsak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődmények okozója lehet. Az életmód jelentőségéről és a kezelésről dr. Sepa György, sebész, érsebész beszélt.

Mi hajlamosít a visszértágulatra?

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
2017-09-06 16:04

A családi öröklődés, az életkor, az életmód és a testsúly mellett a szülés a visszértágulat egyik leggyakoribb rizikófaktora. Amennyiben Ön már visszérbetegségben szenved, a terhesség előtt érdemes kezeltetnie visszérproblémáit.

Megelőzhető az amputáció?

Hypertonia - Prof. Dr. Járai Zoltán
2017-08-28 20:09

Az alsó végtagi, úgynevezett perifériás verőérbetegség, vagyis érszűkület az általános érelmeszesedés egyik formája. Jól ismertek azok a befolyásolható kockázati tényezők, amelyeknek szerepük van az alsó végtagi verőérbetegség kialakulásában. A négy legfontosabb ezek közül a magasvérnyomás-betegség, a dohányzás, a cukorbetegség és a vér magas koleszterinszintje. Az is egyértelmű, hogy időseknél, a 65 év feletti korosztálynál gyakorisága ugrásszerűen megnő.

Nem csak a lábban, az agyban is kialakulhat trombózis

orvostkeresek.hu - Prof. Blaskó György, véralvadási specialista
2017-08-28 02:51

Az artériás és a vénás trombózis Magyarországon vezető haláloknak számít. A vénák érintettsége esetén leggyakrabban az alsó végtag, illetve a medence vénáiban alakulnak ki vérrögök, ám nem ritka, amikor az agyban keletkeznek. A sinus trombózisról prof. Blaskó György, véralvadási specialista beszélt.

Nem kell megszokni a visszeres fájdalmat

Trombózisközpont - dr. Sepa György, érsebész
2017-08-25 02:51

Akiknek vannak visszereik, azok azzal is tisztában vannak, hogy nem egyszerű velük az élet. Az még csak hagyján, hogy esztétikailag nem a legszebb látvány, de emellett sokszor okozhat fájdalmat is, amit már nem lehet egy egyszerű hosszú nadrággal elfedni.