Urológia - Egészségmegőrzés cikkek

Urológia - Egészségmegőrzés cikkek

Magas vérnyomás is állhat a férfi meddőség hátterében

Trombózisközpont
2020-06-27 19:03

Napjainkban egyre több gyermekre vágyó párral vannak tele a meddőségi intézetek. Sokan úgy gondolják, általában a nők felelősek a problémáért, ám több statisztika szerint is az utóbbi pár évtizedben rohamosan romlott a férfiak spermaképe, így gyakori, amikor a pár férfi tagja miatt késik a gyermekáldás.

Figyeljen rá, hol hordja a mobiltelefonját!

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2018-06-15 20:14

Egy kutatás eredményei megerősítik azt a korábbi feltételezést, miszerint a mobiltelefon által kibocsátott sugárzás káros hatással van a spermiumokra.

A túl sok biciklizés erekciós zavart és meddőséget okozhat

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2018-06-06 05:21

Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

A barátnőm cikiz a méretem miatt - Az urológus válaszol

WEBBeteg - Dr. Szegedi Krisztián, urológus
2018-05-31 18:56

19 éves srác vagyok, a péniszem nyugalmi állapotban 6 cm, merevedéskor 14 cm. A barátnőm szerint ez kicsi, és cikiz a dologgal. Hogyan lehetne növelni a méretét? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mit kell tudni a spermáról?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-05-02 18:56

Az ondó sejtes állományát a spermiumok alkotják, ami az ondónak csupán 0,5 százaléka, míg a maradék 95 százalék a spermaplazma, melyet a nemi mirigyek termelnek. Pontos összetételét tekintve 3-5 százaléka keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 45-80 százaléka az ondóhólyagban, 10-30 százaléka a prosztatában és 2-5 százaléka a Cowper-féle mirigyekben.

Növelhető-e a nemi szervem mérete? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Kocsis István, urológus
2018-04-26 18:56

23 éves fialalember vagyok. A nemi szervem az átlagosnál kisebb, heréimet is beleértve. Konkrét számokkal: elernyedt állapotban 7 cm, erekció alatt 12 cm. Kérdésem az lenne, hogy várható-e még fejlődés, illetve olvastam, hogy valamilyen tesztoszteron tartalmú szertől talán várható nemiszerv növekedés. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Létezik-e férfi-klimax?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2018-03-19 11:25

Az 50-es évei végén járó férfiak egyre gyakrabban ébredhetnek arra, hogy már nem olyan energikusak, mint régen, és már a szex sem érdekli őket annyira. Egyre többször fordulhat elő, hogy nincs kedvük semmihez, sőt, a barátaik szerint is ingerlékenyebbek.

A férfiaknak is ketyeg a biológiai órájuk

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2017-04-01 16:04

Tudományos tényekkel támasztották alá, hogy a férfiak is rendelkeznek biológiai órával, és számukra is ajánlatosabb inkább korábban szülővé válni. Az idősebb férfiak gyermekei nagyobb eséllyel születnek valamilyen rendellenességgel.

A vízszennyezettség csökkenti a nemzőképességet

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2009-01-26 13:53

A vizeinkbe kerülő, tesztoszteron termelést blokkoló vegyi anyagok a felelősek a férfiak nemzőképességének csökkenéséért - állítja egy brit tanulmány. A gyógyszerek, növényvédő szerek és egyéb vegyi anyagok vízbe jutása a halaknál elnőiesedést illetve nemváltást okoz. Hasonló hormonváltozás a férfiaknál is megfigyelhető.