Mikor egészséges a csokoládé?

Szerző: Több mint TestŐr

Azoknak a csokoládéknak, amiknek a kakaótartalma nagyon magas, a cukortartalma pedig elenyésző, akár vérnyomáscsökkentő hatásuk is lehet. Ide csak a 70 százalék feletti kakaótartalmú csokoládék tartoznak. Ezek növelik a szerotoninszintet, amit a köznyelv csak boldogság hormonnak hív. Ezenkívül gazdagok antioxszidánsokban, amik megkötik a sejteket károsító szabad gyököket, de gazdagok ásványi anyagokban is, például káliumban, cinkben és szelénben. Csökkentik a koleszterinszintet és az agyműködést is serkentik.

Módosítva: 2018.12.11 15:23, Megjelenés: 2018.12.12 15:33
Címkék: Csokoládé, Kakaó
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Magyarország is csatlakozik a...

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ...

Koronavírus - Az új variáns is...

A brit egészségügyi miniszter szerint a koronavírus most azonosított új változatának felbukkanása is jelzi, hogy korántsem ért még véget a...

A csokoládé: hasznos vagy káros?

Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek...

Jól teszi-e, hogy csokit hoz a...

A csokoládé felemás érzéseket kelt bennünk: egyrészt élvezetet nyújt, másrészt pedig egészségtelen és hizlaló. Olykor úgy érezzük, csak a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.