Szív-érrendszer - Egészségmegőrzés cikkek

Szív-érrendszer - Egészségmegőrzés cikkek

Folyton hideg végtagok - Betegség tünete is lehet

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2021-01-02 04:33

Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.

Az érszűkület diagnosztizálása és kezelése

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
2020-12-04 17:05

Az érszűkületre utaló jellegzetes tünetek (lábfájdalom, hideg végtagok, töredezett körmök és fekélyek) az esetek nagy részében felvetik a betegség gyanúját, melynek megerősítése különféle képalkotó és laboratóriumi módszerekkel történik.

Ön is szívbeteg? Ezekre figyeljen oda télen

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
2020-01-21 14:36

Amikor valódi téli hideg van és esik a hó, a szívbetegeknek nagyobb elővigyázatosságra van szükségük, mint más évszakokban. Az időjárás, a megerőltető fizikai aktivitás és a szívbetegségek összefüggéseiről dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa beszélt.

Szívbetegség és autóvezetés

WEBBeteg - Dr. Nagy Gabriella, kardiológus
2018-10-14 17:55

Az autóvezetés veszélyes üzem, szoktuk mondani, ugyanis saját magunkon és a velünk együtt utazón kívül a közlekedés többi résztvevője is veszélynek van kitéve, ha vétünk.

Ön tudja, hogy hány éves a szíve? Mi az, ami öregítheti?

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
2018-10-03 05:21

Ha valaki dohányzik, magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, jelentős esélye van annak, hogy a szíve öregebb, mint a valós életkora. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa az összefüggésekre és a tennivalókra hívta fel a figyelmet.

Most utazik? Erre figyeljen, ha szívbeteg

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
2018-08-15 09:41

Az utazás nem tilos még szívbetegeknek sem. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint csupán elővigyázatosság szükséges annak, aki szívinfarktuson, stroke-on, szívműtéten esett át, a biztonság érdekében.

Alacsony vérnyomás - Mi az igazság?

WEBBeteg - Dr. Szauder Ipoly, belgyógyász, kardiológus, hypertonológus
2018-07-14 09:41

Jól ismeretes a klinikai gyakorlatból, hogy a betegek általában túlértékelik az alacsony vérnyomás jelentőségét, önálló betegségnek gondolva. Tévhit azonban, hogy az alacsony vérnyomás öl. Tisztázzuk a félreértéseket!

A testvérénél volt már trombózis? Legyen óvatos

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
2018-07-03 20:51

A mélyvénás trombózis számtalan embert érint manapság, melyért a nem megfelelő életmódon kívül a genetika felelős. A családi halmozódás sok beteg esetében megfigyelhető, így tanulmányok alapján fokozott óvatosságra intik azokat, kiknek testvére már átesett a problémán. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista így a genetikai szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Mi okozhat hevesebb szívdobogást? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus
2018-05-26 14:55

Étkezés után gyakran érzem, hogy hevesebben ver a szívem. Okozhatja ezt a vércukorszint megemelkedése? Vagy esetleg allergiás lehetek valamilyen tápanyagra, ételre?

Hogyan előzze meg a mélyvénás trombózist?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2018-03-07 13:11

A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Mozgással és odafigyeléssel a mélyvénás trombózisok egy része megelőzhető.