Szenvedélybetegségek

Szenvedélybetegségek

A marihuána hererákot okoz

Független Hírügynökség
2009-02-09 15:06

A rendszeres marihuánaszívóknál kétszer nagyobb a hererák kockázata, mint azoknál, akik nem élnek a fűvel, állapították meg amerikai kutatók. Akik régóta vagy gyakran füveznek, azoknál a hereráknak általában a legagresszívebb formája alakul ki.

A férfiak meglepően nagy arányban alkoholfüggők

Független Hírügynökség
2009-01-26 12:38

A fejlett országokban a férfiaknak több mint 20 százalékos az esélyük arra, hogy életük során valamikor alkoholfüggők legyenek. A függőség kialakulása gyakran 20-25 éves korban kezdődik. A nők esetében a kockázat legfeljebb 10 százalékos - állítják brit kutatók.

Dohányzásellenes törvény: sokan felhagytak a dohányzással Franciaországban

Vital Balance Életmód Központ
2009-01-14 12:11

Franciaországban a közelmúltban szigorú intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megpróbálják rávenni a lakosságot a cigarettázásról való leszokásra. Ennek egyik része volt, hogy magasra emelték a dohánytermékek árát, de emellett betiltották a dohányzást a közterületeken (2007 elején) valamint a bárokban és a kávézókban (2008 elején).

Dohányzás: sokan támogatnák a szigorítást

WEBBeteg
2008-12-03 19:30

Hazánk felnőtt lakosságának 30 százaléka cigarettázik, ami uniós viszonylatban igen magas aránynak számít. A dohányzók csaknem negyven százaléka a Szinapszis Kft. és a WEBBeteg kutatása szerint ugyanakkor támogatná a dohányzásellenes törvények szigorítását.

Miért tennék le a cigarettát a dohányosok?

Független Hírügynökség
2008-11-28 09:35

A család motiválta, motiválná leginkább a korábban dohányzókat illetve a jelenleg is dohányzókat a leszokásra - többek között ez derül ki abból a felmérésből, amely az Egyensúly Alapítvány megbízásából készült. Ezen kívül a gyerekvállalás, illetve anyagi okok miatt akarják a dohányosok letenni a cigarettát.

Izomlazító alkoholizmus ellen?

Független Hírügynökség
2008-11-26 06:50

A francia orvostársadalomban nagy vitát váltott ki egy könyv, amely szerint egy ismert izomlazító szerrel kiválóan lehetne gyógyítani az alkoholizmust. A baclofennel az a probléma, hogy alkoholizmus ellen nem volt klinikailag tesztelve.

Alkoholista német csecsemők

Fügetlen Hírügynökség
2008-11-14 12:45

Németországban az anyák terhesség alatti szeszesital-fogyasztása miatt évente több ezer kisbaba születik eltérő mértékű alkoholmérgezéssel. Az elsősorban a csecsemők központi idegrendszerére veszélyes betegség szinte ismeretlen a német társadalom előtt - írja pénteken megjelent számában a Berliner Woche.

Védőoltás drogfüggőség ellen?

Független Hírügynökség
2008-10-29 11:14

Már embereken is tesztelik az Egyesült Államokban azt a védőoltást, amely a drogfüggőség ellen hat - írja a Népszabadság. A kokain hatása elleni vakcina olyan ellenanyag termelésére készteti az immunrendszert, amely a véráramba kerülve semlegesíti a kokainmolekulát.

Szigorú horvát dohányzásellenes törvény

Független Hírügynökség
2008-10-17 18:34

Pénteken a zágrábi törvényhozás is elfogadta a kormány szigorú dohányzás elleni törvényét. A jogszabály megtiltja a cigarettázást minden zárt közösségi helyen. Ez alól egyedül a pszichiátriai intézmények kivételek.