Stressz - Egészségmegőrzés cikkek

Stressz - Egészségmegőrzés cikkek

Mi lesz velünk a járvány után? A munkahelyre való visszatérés

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
2021-04-20 13:03

Körülbelül egy évvel ezelőtt a világ nagy része azzal barátkozott, hogyan is térjen át az otthoni munkavégzésre és hogyan egyeztesse össze a különböző szerepeit és feladatait. Bár sokan ezzel még most is küzdenek, ugyanakkor egyre többen vannak azok, akik kifejezetten megszerették ezt a fajta életmódot, és nem szívesen gondolnak arra, hogy előbb-utóbb kénytelenek lesznek visszatérni az irodába.

Ön hogyan kezeli a stresszt? Stresszkezelési stratégiák

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-04-14 22:03

A mindennapok során mindenkit ér kisebb-nagyobb stressz a munkahelyén vagy családi életében. Nem mindegy azonban, hogy hogyan viszonyulunk hozzá, hagyjuk, hogy legyőzzön, vagy megtanuljuk kezelni és felülemelkedünk rajta.

Stressz és betegség - A betegség stresszel jár

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
2020-11-22 20:36

Sok elhúzódó betegséggel ellentétben a megfázásból és az influenzából általában egy-két hét alatt fel lehet épülni. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ez az időszak ne lenne stresszes.

Csodafegyver stressz ellen: a mozgás

Oxygen Medical
2019-05-26 20:36

Mindenki tisztában van vele, hogy a mozgás jót tesz a testnek, de az kevéssé köztudott, hogy a léleknek és az elmének is valóságos csodaszer. Dr. Keresztényi Zoltán, humánkineziológus feltárja és megerősíti az összefüggéseket.

Ünnepeljen boldogan!

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-12-24 13:33

A karácsony a legszebb ünnep, de sokan nem tudnak felhőtlenül örülni, eszükbe jut, hogy elfelejtettek valamit, valami nem úgy sikerült, ahogy várták, sőt már az ünnepekre való készülődés is nagy megterhelést jelent számukra.

A stressz megbetegíti a születendő babát

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-12-28 05:21

Ha a kismamát terhessége alatt mindennapos stressz éri, később a gyermeknél egészségügyi problémák jelentkezhetnek, például légúti-, bőr- vagy emésztőrendszeri megbetegedések fordulhatnak elő a kicsinél.

Súlyos problémákat idézhet elő a tartós stressz

Semmelweis Egyetem
2017-09-21 21:41

Szívbetegség, reflux, fekély, szorongás, cukorbetegség vagy akár pánikzavar is kialakulhat a tartós stressz miatt. Emellett tenziós fejfájás, alvászavar és depresszió is megjelenhet - mondja Dr. Lakatos Péter.

A stressz és a hormoningadozás

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2016-12-19 02:11

Négy ember közül, akiknek migrénes rohamaik vannak, háromnál ún. trigger faktor váltja ki a fejfájást. A stressz és a hormonszint ingadozása nagy szerepet játszanak a migrénes roham kialakulásában.

Ne adjon esélyt a stressznek! Az önbecsülés szerepe a stresszkezelésben

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2016-12-12 07:41

A stressz kialakulásának talaja az önbizalom- és az önértékelés hiánya. Ha Ön is túl sokat kételkedik képességeiben, újra és újra azon aggódik, vajon helyt tud-e állni minden élethelyzetben, akkor nagy valószínűséggel jól ismeri, hogy mi is az a stressz. Ha hiányzik az önbizalom, hiányzik az erő is, amivel legyőzheti a stresszt.

A magas vérnyomás és a stressz

Well pr
2015-08-25 20:01

Feszült? Ingerlékeny? Semmire nincsen ideje? - A stressz mára már sajnos szinte hozzátartozik a mindennapi élethez. Azonban ha túl sok stressz ér valakit, az hatással lehet az egyén érzelmi, szellemi és fizikai állapotára is. A stressz a magas vérnyomás egyik jelentős rizikófaktora, ami egy kis odafigyeléssel megelőzhető.