• Magnéziumpótlás: sportolás esetén még fontosabb

   Szerző:
   WEBBeteg

   A magnézium több mint 300 enzim egészséges működéséhez szükséges, ezért pótlására – különösen rendszeres sportolás, terhesség és stresszes életmód esetén – fokozottan figyelnünk kell. A Magnosolv® granulátum segítségére lehet a megfelelő magnéziumszint elérésében és fenntartásában. (x)

   A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag az emberi szervezet számára, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy hiányát szinte mindenhol érezhetjük: általános gyengeség, nyugtalanság, ingerlékenység mellett gyakran izomgörcsök, akaratlan izom-összehúzódások vagy éppen fáradékonyság jelentkezhet magnéziumhiány esetén.

   Magnézium és sport

   A magnézium megfelelő pótlására rendszeres sportolás esetén fokozottan figyelnünk kell, ugyanis e nélkül az ásványi anyag nélkül nem valósulhatna meg az optimális ideg- és izomműködés, valamint a megfelelő szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcsere sem.  

   A sportolás ideje alatt a felgyorsult anyagcsere és az intenzív izzadás miatt megnő szervezetünk magnéziumigénye, ezért tartós terhelés idején (a megfelelő magnéziumpótlás nélkül) gyakran magnéziumhiányos állapot alakulhat ki. A sportolók ilyenkor kisebb-nagyobb mértékben izomgörcsöket, izomgyengeséget és fáradékonyságot tapasztalhatnak.

   Elegendő-e az étrend a magnéziumigény fedezésére?

   Kiegyensúlyozott és vegyes étrend esetén általában nincs szükség a magnézium további pótlására, azonban a rendszeres sportolás megnöveli a szervezet magnéziumigényét, ami indokolhatja a magnéziumtartalmú készítmények alkalmazását.  Ha a sportolás mellett egyéb tényező (pl. stresszes időszak, felszívódási zavar, fogyókúra, nem megfelelő étrend, fehérjedús táplálkozás) is fokozza a magnéziumszükségletet, akkor ajánlott a magnézium pótlásáról külön gondoskodnia.

   Az izomgörcsök ellen: Magnosolv®

   A Magnosolv® granulátum segít a hiányállapot kialakulásának megelőzésében, kialakult magnéziumhiány esetén pedig enyhíti a szerteágazó tüneteket. A citrom ízű, vízben kiválóan oldódó granulátumot laktózérzékenyek, cukorbetegek, várandósok, fogyókúrázók, diétázók és sportolók is fogyaszthatják, ugyanis nem tartalmaz cukrot, laktózt és B6-vitamint. Élsportolók hiányállapotának kezelésére is biztonságosan alkalmazható, hiszen nem szerepel a hatályos nemzetközi, illetve a hazai dopping tiltólistán.

   Egy tasak Magnosolv® granulátum 365 mg magnéziumot tartalmaz, ami fedezi a szervezet napi magnéziumszükségletének közel 99 százalékát. A készítmény a legmagasabb magnéziumtartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer a magnéziumhiány tüneteinek kezelésére.

    

   A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

   (WEBBeteg)

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu