Magnéziumhiány téma

Magnéziumpótlásra is szükség lehet a depresszió eredményes kezeléséhez

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-09-20 11:33
Tudományosan bizonyított tény, hogy a szervezet alacsony magnéziumszintje és a depresszió között összefüggés áll fenn, ám az összefüggés pontos mechanizmusa még nem ismert. Annyit viszont már tudunk, hogy a magnézium kulcsszerepet játszik azoknak a hírvivőanyagoknak a szabályozásában, amelyek a hangulatért felelősek.

PCOS és magnézium - Mi az összefüggés?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-05-04 22:05
A magnézium a szervezet számára az egyik legfontosabb ásványi anyag, de a PCOS-es nőknél 19-szer nagyobb a valószínűsége a magnéziumhiánynak, mint a betegségben nem szenvedők körében.

A magnéziumhiány és a túladagolás tünetei

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-02-01 16:03
A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják.

Mozgáskényszer vagy nyugtalan láb - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - 2022-01-04 16:03
Mostanában esténként lefekvés után furcsa érzés jön: egy kis idő múlva kénytelen vagyok a lábam elmozdítani, mert nem jó abban a helyzetben. Én úgy hívom: ideges a lábam, mert képtelen vagyok egy helyben tartani. Mi lehet a tünetek oka? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ön rendszeresen gyógyszert szed? Erről feltétlenül tudnia kell!

Ősi Magnézium Kft. - Támogatott tartalom - 2019-09-23 10:47
Társadalmunk nagy része naponta szed valamilyen gyógyszert. Ha Ön is közéjük tartozik, feltétlenül olvassa el ezt a cikket, hiszen kevesen vannak tisztában a rendszeres gyógyszerszedés szervezetre gyakorolt kockázataival! (x)

Életveszélyes is lehet - A tetániás roham

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2019-09-09 17:05
Tetániának nevezik az izmok tartós, fájdalmas görcsös összerándulását és feszülését, megtartott tudat mellett. Ez egy összefoglaló gyűjtőfogalom, különböző okok állhatnak a tünetek mögött, melyek az idegek és az izmok fokozott ingerlékenységét idézik elő.

Magnéziumhiánya van?

2015-01-08 00:01
Ideges? Stresszesek a mindennapjai? Izomgörcsökkel küzd? Válaszoljon az alábbi kérdésekre, és megtudhatja, hogy magnéziumhiány okozza-e ezeket a panaszokat.

A magnéziumhiány gyorsítja az öregedést

Független Hírügynökség - 2008-04-09 08:49
Amerikában kísérletileg igazolták, hogy a tartós magnéziumhiány fokozza az emberi sejtek öregedését és így növeli az időskori betegségek kockázatát.

Magnéziumhiány?

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-01-13 21:45
A kislányom tornaóra közben nagyon hamar kipirul, egész arca, homloka foltosan piros. Ebben nem láttam problémát. A napokban azzal jött haza az iskolából, hogy a védőnéni azt mondta neki, hogy ez a magnéziumhiány jele. Igaz lehet ez? Amúgy elég