Probiotikumok

Probiotikumok cikkek

EHEC fertőzés tudnivalók

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2011.05.26. 20:11
Hogy kezelik az EHEC fertőzést? Milyen tüneteket okoznak a kórokozók? Hogy lehet védekezni a fertőzéssel szemben? Cikkünkben megtalálja a választ, az EHEC-baktériumok által okozott fertőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Az antibiotikumok és veszélyeik

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2011.05.13. 20:13
Kevés dolog létezik a hétköznapi orvostudományban, ami nagyobb port kavarna, több kételyt ébresztene, és szélesebb körben terjesztene tévhiteket, mint az antibiotikumok kérdése. Utánanéztünk a részleteknek, a veszélyeknek és a lehetőségeknek.

Probiotikumokkal a lapos hasért

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.05.07. 20:05
Manapság úgy tűnik, a probiotikum az egyik legdivatosabb szó, mikor az étkezéssel kapcsolatos kérdések felmerülnek. Nem véletlenül.
Az élő, hasznos baktériumokat tartalmazó probiotikumok a nagyon kis súlyú koraszülöttek számára is hasznosak lehetnek, mivel elősegítik a súlygyarapodást – derült ki egy új tanulmányból.
Számos kapcsolat van a bélben lévő mikróbák és a gazdaszervezet között, melynek egyensúlyát az antibiotikumok képesek felborítani – olvasható az Antimicrobial Agents and Chemotherapy áprilisi számában.

Probiotikumok alkalmazása terhesség alatt

Medipress - 2011.04.22. 23:23
A probiotikumok használata nagy népszerűségnek örvend. Az új kutatások szerint alkalmazásuk terhesség alatt nemcsak biztonságos, de számos előnyös hatásuk is van, mind az édesanyára, mind a magzatra.

A bélcsatorna baktériumai

MTI - 2011.04.21. 13:13
A bélcsatornájukban lévő baktériumok alapján az embereket három csoportba lehet sorolni - állapították meg az európai uniós támogatással működő MetaHIT elnevezésű kutatási konzorcium szakemberei (http://www.metahit.eu). A projekt eredményeit a Nature tudományos magazin csütörtöki számában ismertették.

Ekcéma és probiotikum - Kutatás

Budai Allergiaközpont - 2011.04.12. 23:23
A megválogatott probiotikus baktériumoknak jelentős megelőző hatása van a magas allergia-kockázattal rendelkező gyerekeknél, ami az első 2 évben fenntarthatónak tűnik.

Probiotikumokkal az allergia ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.04.05. 15:16
Tanulmányok bizonyítják, hogy probiotikumok segítségével megváltoztatható az allergiára adott immunreakció. Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akiknek a tavasz kezdete egyet jelent az állandó tüsszögéssel és orrfolyással, a probiotikumok jelenthetik a segítséget.

Mikor szedjen a gyerek probiotikumot?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.03.31. 11:34
A bakteriális fertőzésekre a gyermekorvosok leginkább az antibiotikum-terápiát javasolják. Az antibiotikumok azonban sajnos nem tesznek különbséget a káros baktériumok és a tápcsatornában található hasznos baktériumok között. A hasznos mikroorganizmusok, az úgynevezett probiotikumok azonban segítenek a belek természetes flórájának helyreállításában.

Probiotikum a hasi elhízás ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.02.26. 12:11
Az elmúlt években számos tanulmány készült a probiotikumok pozitív egészségügyi hatásairól. Egy új tanulmány szerint, mely az European Journal of Clinical Nutrition-ban jelent meg, a probiotikumok hasi elhízásra, testsúlyra gyakorolt hatásait vizsgálta az elhízásra hajlamos felnőtteknél.

Probiotikumok alkalmazása a különféle hasmenések esetén

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.02.04. 09:17
A probiotikumok, melyek hasznos mikrobákat tartalmaznak, segíthetnek egyes hasmenések kezelésében. A probiotikumok azonban nem minden esetben hatásosak, így nem segítenek a gyulladásos bélbetegségben.

Antibiotikum és bélpanaszok

MTI - 2011.01.19. 12:49
Csaknem kétszer gyakrabban jelentkeznek később emésztési problémák azoknál a gyerekeknél, akiknek 3-4 éves koruk előtt antibiotikumokat adtak - idézte dán kutatók megállapítását kedden a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.