Emésztőszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Emésztőszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

A gyomorégés, puffadás természetes ellenszerei

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-06-27 16:15

A gyomor- és bélrendszerben tapasztalható diszkomfort érzés, a gyomorégés, telítettség, puffadás ellen számtalan recept nélküli készítmény kínál megoldást.

Az aranyeresség kezeléséről

WEBBeteg - N. A., fordító
2013-04-20 11:17

Sok megoldás létezik az aranyér orvoslására. Enyhébb esetekben akár egyszerű étrendváltoztatással is megelőzhető a panaszok kiújulása.

Milyen probiotikumok jók a gombás fertőzések kezelésére?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2013-03-10 18:37

A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, melyek egészségesek a befogadó szervezet számára. Ezek a jótékony baktériumok jelen vannak a bélrendszerben, de megtalálhatóak élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben is, hiszen segítik az emésztést és javítják az általános egészségi állapotot, hatékonyan csökkentik a betegségek és fertőzések előfordulását.

Alhasi görcs lehetséges okai - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-03-04 11:57

Huszonhat éves férfi vagyok 2 hete alhasi lágyék tájékon középen és baloldalt diffúz jellegű görcsös hasi fájdalmam van, a fájdalom nem szúró jellegű inkább sugárzó. Ezen kívül semmilyen más panaszom nincs egyedül a görcsös alhasi fájdalom, amit nem tudok beazonosítani. Mi lehet ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Miért fontos a megfelelő béltisztítás?

WEBBeteg
2012-10-29 09:40

A béltükrözés - vagy idegen kifejezéssel élve: a kolonoszkópia - egy olyan vizsgálóeljárás, melynek során a kezelőorvos át tudja tekinteni a vastagbél belső felszínét.

A vakbélgyulladás gyógyítása antibiotikumokkal

MTI
2012-04-18 10:41

Antibiotikumos kezelést javasolnak az egyik leggyakrabban végzett operáció, a vakbélműtét helyett angol kutatók a vakbélgyulladás szövődménymentes változatának klinikai ellátására.

Vakbélműtét szájon át

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2008-03-29 18:11

Jeff Scholz San Diego-i lakos volt az első olyan beteg, akinek a száján át vették ki a vakbelét - közölte WebMD amerikai egészségügyi portál. Egy kis torokfájást leszámítva a páciens kitűnően érzi magát, és pár nappal a beavatkozás után már vissza is térhetett megszokott életéhez.