Elsősegély - Panaszok cikkek

Elsősegély - Panaszok cikkek

Az ólommérgezés: veszélyforrások és tünetek

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2013-08-12 15:45

Ólommérgezésről akkor beszélünk, ha az ólom lerakódik a szervezetben, ez hónapokat, éveket vehet igénybe. Az ólom már kis mennyiségben is komoly egészségi problémákat okozhat.

Nyári vészhelyzetek - Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsai

Országos Mentőszolgálat Alapítvány
2013-07-01 15:45

Napszúrás, szalmonella, kiszáradás – a nyár számos veszélyt tartogat. Mivel nemrégiben a Nagy Elsősegély Teszt keretében kiderült, hogy egészségügyi tájékozottságunk terén van még mit fejlődni, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány most kifejezetten a nyári veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Eszméletvesztés és elsősegély

Elsosegely.hu
2013-03-05 21:41

Az eszméletvesztés olykor néhány pillanat alatt bekövetkezhet, súlyossága különböző mértékű lehet, azonban mindig komoly odafigyelést igényel. Az eszméletlenség során az agy normális működése zavart szenved, megfelelő ellátás hiányában a sérült állapota akár életveszélyessé is válhat, legrosszabb esetben fulladás következhet be.

Erős vérzések ellátása

Elsosegely.hu
2013-02-23 07:38

Az erős vérzések szerencsére ritkák, ránézésre gyakran rémisztőek, hatékony ellátásuk kulcsfontosságú.

Defibrillátort minden mentőautóba! Interjú Kozmann Györggyel

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
2012-12-12 14:37

Félmillió forint értékű életmentő készüléket ajándékoztak az Elsősegély - Mit kell tennem? alkalmazás készítői és támogatói az Országos Mentőszolgálat egyik hátrányos helyzetű állomásának.

Mérgező metanol: a hangyasav a bűnös

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-09-18 12:05

21 ember meghalt metilalkohol-mérgezés következtében Csehországban. A súlyos mérgezéssel kórházban kezeltek száma meghaladja a harmincat, emellett átkerült a szomszédos Szlovákiába is a cseh italból, illetve vannak esetek Lengyelországban is. A főzéshez használt gyümölcscefrében mindig jelen van a mérgező metanol, nem mindegy azonban, hogy milyen mennyiségben.

"Áramütés miatt vagyok rosszul?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2012-07-15 16:22

"Egy áramütött, orvosilag nem kezelt betegen kimutatható-e későbbi vizsgálatokkal az áramütés által okozott esetleges károsodást?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Napszúrás tünetei és veszélyei

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-05-14 10:57

A lehűlés után ismét meleg napok várhatóak, ezért nem árt már most felkészülni a napozásra, annak kellemetlen következményeire. Hasznos tanácsok a háziorvostól.