Elsősegély, sérülések

Elsősegély, sérülések

A 10 leggyakoribb elsősegélynyújtási hiba

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Marsi Zoltán, elsősegély-szakoktató
2020-06-13 09:36

Hiába állnak rendelkezésünkre jól képzett baleseti sebészek, gyakran előfordul, hogy már a kórházba érkezés előtt szükség van elsősegélynyújtásra. A Newsweek című hetilap összefoglalta a leggyakrabban elkövetett elsősegélynyújtási hibákat, illetve hogy mit tegyünk helyettük.

Michael Jackson halála másokon talán segíthet

MTI
2009-06-29 04:10

Michael Jackson hirtelen szívhalála mindenütt fölhívta a figyelmet az életmentő újraélesztés általános elsajátításának fontosságára. Hogyan ismerjük fel a szívmegállást és mit tegyünk?

Nem minden ficam katonadolog

szabadfold.hu
2008-12-18 11:50

Ficamodás, izomhúzódás, zúzódás, horzsolás, véraláfutás – télen különösen nem árt az elővigyázatosság: a csúszós járda, az úttestre fagyott csapadék, a jegesedés balesetet okozhat.

ICE, a három betűs segítség

Független Hírügynökség
2008-11-10 16:38

Civilek indítottak mozgalmat, hogy mindenki írja be mobiltelefonjába ICE rövidítéssel annak a számát, akit szeretné, hogy értesítsenek egy balesetkor. A rendőrök ugyanis személyazonosító hiányában sokszor csak később tudnak szólni a rokonoknak.

Életmentő változtatás

Független Hírügynökség
2008-06-16 13:39

Itthon még legalább egy évet kell várni arra, hogy elterjedjen a legújabb újraélesztő módszer. Amerikai szívgyógyászok szerint kétszer annyi beteget lehet megmenteni, ha újraélesztésnél elhagyják a lélegeztetést és csak a szívmasszázst alkalmazzák. Minden évben legalább 20 ezer magyar hal meg hirtelen szívhalálban.