Elhízás - Betegségek megértése: tünet cikkek

Elhízás - Betegségek megértése: tünet cikkek

A pajzsmirigy betegségei és az elhízás - Van összefüggés?

Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus
2022-06-01 03:03

Vitatott téma a szakértők közt, hogy az elhízás növeli-e a pajzsmirigybetegségek rizikóját, vagy a pajzsmirigy betegségeinek egyik tünete lehet-e a gyarapodó súly. Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus a gyanú esetén szükséges kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Az elhízáshoz vezető okok

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
2022-05-12 17:03

Bár a testtömeg kialakulásában genetikai hatások is szerepelnek, a többletsúly oka az, hogy a bevitt kalória nagyobb, mint a felhasznált kalória. Ha Ön több kalóriát vesz fel, mint amennyit lead, akkor a szervezete zsír formájában tárolni fogja a felesleges kalóriamennyiséget.

3 bőrprobléma a túlsúly miatt

Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász
2022-04-19 03:06

A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.

Miért kell kezelni az elhízást? A túlsúly következményei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2022-04-14 03:03

Minél inkább megnő az ember testtömege, annál több - sok esetben igen súlyos következménnyel járó - betegséggel találhatja magát szemben. Milyen szövődményei lehetnek a túlsúlynak?

A hasi elhízás és a depresszió

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-03-01 03:03

Köztudott, hogy a cardiovasculáris betegségek és a cukorbetegség rizikótényezőjeként szerepelhet a hasi elhízás. Egy holland tanulmány szerint a viszcerális (zsigeri) zsírtöbblet és a depresszió kialakulása között is összefüggés van.

Az alma típusú elhízás veszélyei

Budai Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter
2022-02-17 18:33

A túlsúly mint probléma ritkán jár egyedül. Aki nem mozog és stresszes életmódot él, nagy valószínűséggel társbetegségeket is beenged az életébe. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni.

Veszélyben a következő generáció

Oxygen Medical - Dr. Babai László, prevenciós szakértő
2022-02-13 15:05

A történelemben először, a következő generáció nem élhet olyan sokáig, mint a szüleik. A háttérben pedig az elhízás talaján kialakuló betegségek állnak. A helyzet a fejlett világban mindenütt súlyos, a magyar állapotokról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszélt.

A krónikus alváshiány növeli az elhízás rizikóját

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-02-02 05:03

A kevesebbet alvó felnőttek és gyerekek esetében jelentősen magasabb testtömegindexet tapasztaltak amerikai kutatók, és az elhízáson kívül számos anyagcsere-betegség is nagyobb arányban volt észlelhető náluk.

A hasi típusú elhízás veszélyei

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2022-01-23 15:03

Az elhízásnak több típusa ismert. Elhelyezkedés szempontjából megkülönböztethető a centrális típusú (más szóval alma típusú) elhízás, ahol elsősorban a has területére, illetve a körte típusú, ahol a csípő, illetve comb felső területére rakódik le a súlyfelesleg.

Elhízás - Eltérések a laboreredményben

WEBBeteg - Dr. Hamar Péter
2022-01-16 11:36

Túlsúllyal küzdök évek óta. Legutóbbi laboreredményeim szerint a GGT 71 U/L, a koleszterin 6,2 mmol/L, a triglicerid 3.77 mmol/L, a húgysav 554 mmol/L, az MPV 8,4 fL, a LY 3,92 Giga/L. Ez mit jelent? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.