Európai elismerésben részesült a Magyar Elhízástudományi Társaság

Magyar Elhízástudományi Társaság
megjelent:

A Magyar Elhízástudományi Társaság nyerte el az Európai Elhízástudományi Társaság (EASO) és az Európai Elhízással Élők Betegszervezetének (ECPO) legjobb európai tudományos és továbbképző konferenciáért járó közös díját az Elhízás Világnapjához kapcsolódó idei rendezvényéért.

A MET mellett díjat nyert az Ariel Egyetem, az Assuta Medical Center, a Meuhedet Health Services és az izraeli Maccabi Health Services. Az elhízás 2023. évi világnapja alkalmából a Magyar Elhízástudományi Társaság március 4-én, az európai elhízás világnapján tudományos konferenciát és kreditpontos posztgraduális képzést szervezett orvosoknak és egészségügyi szakembereknek.

A tudományos program holisztikus megközelítéssel tárgyalta az elhízás egyre növekvő, járványos előfordulásának kezelését, beleértve az új diagnosztikai eljárásokat, a multidiszciplináris kezelést és a megelőzési stratégiákat. A konferencián az elhízás hazai megfékezése céljából Prevenciós Platform alakult releváns tudományos társaságok együttműködésével az összehangolt cselekvés érdekében, együttműködésben a magyarországi Túlsúllyal Élők Társaságával. A World Obesity Europe 2023-as díjazottjai között vannak még írországi, szlovákiai, horvátországi, olaszországi és izraeli szervezetek. A díjakról és a nyertesekről további részletek az Elhízás Világnapja Európai honlapján tekinthetők meg.

A díjról a Magyar Elhízástudományi Társaság december 2-án tartandó XXXI. Kongresszusán számolnak be a résztvevőknek. A kongresszus mottója: Egyeztessük nézeteinket az elhízásról!

Fókuszba kerülnek a hazai és a nemzetközi obezitológia újdonságai, így például az elhízás táplálkozásterápiájának új irányelvei, a terhesség alatti táplálkozás hatása a gyermekkori elhízásra, vagy hogy egy életre szól-e a gyomor bypass?

(Magyar Elhízástudományi Társaság)

Cikkajánló

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.