• Diabéteszes neuropátia cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-01-02 17:05
    Milyen betegségek, panaszok esetén lehet hasznos a lökéshullám-terápia? Hogyan történik maga a terápia? Milyen mechanizmus útján fejt ki pozitív hatást? Kb. hány kezelés múlva várható érezhető javulás? Van-e esetleg olyan betegség, állapot, amely mellett ellenjavallt az alkalmazása? Ki végezheti el a kezelést? Cikkünkben választ kap ezekre a kérdésekre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2020-09-14 18:33
    Ha állandó alsóvégtagi fájdalma van, annak jellegéből, valamint kisugárzásából lehet következtetni az okokra.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-09-08 07:05
    A diabetes mellitus napjaink egyik leggyakoribb, nem fertőző betegsége. A kialakulása szempontjából különböző típusai ismertek. Gyermekkorban az 1-es típusú diabétesz a gyakoribb, míg idősebb korban inkább a 2-es típusú fordul elő, azonban emellett más diabétesztípusok (terhességi, gyógyszer okozta vagy az úgynevezett MODY stb.) is ismertek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-08-27 20:35
    A vércukor egészséges szinten tartása nélkül komoly szövődmények kísérhetik a cukorbetegséget. A magas vércukorszint károsíthatja a szív- és érrendszert, a retinát és a veseműködést.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-08-26 20:33
    Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2020-08-05 22:05
    A vizsgálatot elsősorban a cukorbetegség megállapítása, illetve követése céljából végzik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-07-28 17:05
    A diabéteszes neuropátia a cukorbetegség mikrovaszkuláris szövődménye, melyet az idegeket oxigénnel és tápanyagokkal ellátó vérerek gyengülése okoz.
    Egészségmegőrzés
    Cukorbeteg Központ - Dr. Porochnavecz Marietta, diabetológus
    2020-07-15 13:03
    A cukorbetegekre, főként a 2-es típusú cukorbetegekre lehet veszéllyel a diabéteszes láb, amely az erek elváltozásai és a perifériás neuropátia következtében alakul ki. A nyári sérüléseket is vegye komolyan és forduljon szakorvoshoz, hogy kiderítse a háttérben lévő okokat. Dr. Porochnavecz Mariettát, a Cukorbetegközpont diabetológusát kérdeztük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    2020-07-10 17:06
    Keresse fel orvosát rendszeresen, ha Ön cukorbeteg, vagy az immunrendszere károsodott, illetve azonnal forduljon orvoshoz, ha valamilyen szokatlan panaszt észlel végtagjaiban! Korai kezelés esetén van a legnagyobb esély a további idegkárosodás megelőzésére!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2020-07-05 13:35
    A (poli)neuropátia a perifériás (környéki) idegeket érintő károsodás, mely általában nem önálló betegségként jelenik meg, hanem valamilyen anyagcsere-betegséghez - pl. cukorbetegséghez, alkoholizmushoz, vesebetegséghez, pajzsmirigybetegséghez, vitaminhiányhoz - társul, vagy valamilyen toxikus tényező okozza (gyógyszerek, kémiai szerek).
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-07-04 17:33
    A lábfejzsibbadásnak különböző okai lehetnek. Alapvetően 2 csoportot lehet elkülöníteni: az egyikben az idegszálak különböző szinten történő becsípődése okozza a lábfej zsibbadását, a másikban az idegszálak anyagcserezavar vagy gyulladásos, autoimmun folyamat által károsodnak (neuropátia).
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!