Bőrbetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

Bőrbetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

Így óvja bőrét a strandszezon idején

Red Lemon Media
2016-09-01 02:51

Fontos védekezni a gombák, szemölcsök és baktériumok ellen. Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton, legyen szó strandolásról, tengerparti nyaralásról vagy éppen egy balatoni csobbanásról.

Napozás: veszélyek és tanácsok

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2016-07-25 07:38

A napozás, a napon való tartózkodás egészséges, a napfény hatására fokozódik a bőrben a D-vitamin, amely főként a csontok szilárdságához és az erős immunrendszerhez fontos. A fokozatosság elvét és a mértékletességet vallja a WEBBeteg által megkérdezett dr. Sándor Éva bőrgyógyász.

Akne: a leggyakoribb tévhitek

Medipress
2016-07-23 16:07

A pattanásos bőr kellemetlen látvány és kellemetlen érzés is, de a legrosszabb talán az, mennyi tévhit övezi a bőrtünetet. Az alábbiakban néhány gyakori tévhitet oszlatunk el az aknés bőrrel kapcsolatban.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2014-08-03 12:41

A nap elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Hatékony a fagyasztásos terápia szemölcs ellen

Medipress
2014-07-10 05:21

Egy holland tanulmány szerint a közönséges szemölcs kezelésében – melyet eddig csak az esetek közel felében sikerült gyógyítani – a leghatásosabb a fagyasztásos eljárás (krioterápia), mely jobb, mint a szalicilsav és más eddig alkalmazott módszerek.

Anyajegyszűrés - Mikor ajánlott a vizsgálat?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2014-05-10 21:35

Mivel a bőr pigmentált részei még akkor is változhatnak a fény hatására, ha egész nyáron napvédő krémet használtunk, az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket.