Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Allergiaszezon - A mogyoró és az éger már tüneteket okozhat

Budai Allergiaközpont
2016-02-22 17:10

A tavasz és az allergiaszezon első hírnökei a február közepén, de enyhe időben már január végén is virágzásnak induló mogyoró és éger. Akinél ezek a növények okoznak tüneteket, mostanában már tapasztalhatja magán az allergia jeleit.

Tudnivalók az allergiás tünetek vizsgálatáról

Budai Allergiaközpont
2016-02-04 14:55

Ha az elmúlt időszakban tüsszögött, folyt vagy bedugult az orra, esetleg szűnni nem akaró kiütések, viszketés kínozza vagy rendszeres hasi fájdalmaktól, puffadástól szenved, itt az ideje kivizsgáltatnia, mi okozza a panaszait. Ha tünetei alapján felmerül az allergia gyanúja, kezelőorvosa a szükséges vizsgálat elvégzését fogja javasolni.

Súlyos tüneteket okozhat a diétás smoothie

Budai Allergiaközpont
2016-01-07 11:25

Az újévi fogadalmakat megtartva, januártól sokan kezdtek fogyókúrába. Az önsanyargatás üde színfoltja a minimális kalóriatartalmú smoothie, amit otthon is bárki elkészíthet reggelire, vacsorára. A gyümölccsel és zöldségekkel is jól variálható finomság azonban kellemetlen panaszokat is okozhat allergiásoknál, nem árt figyelni a tünetekre!

A gyakori mosás növeli az allergének számát

Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológus
2015-11-10 05:21

A téli időszakban, különösen többgyermekes családokban okoz gondot a nagy mennyiségű, frissen mosott ruha szárítása. A legfrissebb kutatások szerint a száradó ruhákból távozó pára nagymértékben növeli a lakások páratartalmát, így kedvező feltételeket biztosít a penészgomba és a poratka elszaporodásához. Mit tehetünk ellene?

Az ujjak elvesztésével is járhat a műköröm allergia

Dermatica - Dr. Vincze Ildikó
2015-11-03 07:38

A nem megfelelően alkalmazott készítmények okozzák a legnagyobb bajt, de a profi termékek sem jelentenek feltétlenül garanciát. Allergia bármikor, bárkinél jelentkezhet, a lényeg, hogy vegye komolyan a tüneteket!

Gabonaallergia vagy lisztérzékenység? - Mi a különbség?

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2015-09-15 20:01

A búzaallergiát (gabonaallergiát) gyakran összetévesztik az ún. lisztérzékenységgel, más néven gluténérzékenységgel. Noha mindkét betegség a gabonával szembeni érzékenység következménye, van köztük eltérés.

Ételallergia: Ne állítson fel öndiagnózist!

Receptneked.hu
2015-08-18 17:25

Egyre több tudományos kutatás igazolja, hogy az ételallergia divatjelenséggé lett, és sokkal több ember tartja allergiásnak magát, mint amennyien valójában azok.

És ha nem a parlagfű a hibás az allergiáért?

Chilopass Egészségközpont - Dr. Hegedűs György
2015-07-06 20:01

Egyre több embert érint az allergia, így nagyon sokat hallhatunk a fajtáiról, a tüneteiről, a kivizsgálások és kezelések módjairól. A kiváltó okok azonban széles skálán mozognak.

Rák- és halallergia

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2015-06-24 09:41

A tenger gyümölcseivel, rákokkal, kagylókkal, illetve egyéb puhatestűekkel és halakkal szembeni allergiával tehát itthon is és külföldi utazásaink alkalmával is számolni kell. Milyen tüneteket okozhatnak ezek az élelmiszerek, és mire kell odafigyelniük az allergiásoknak?

Allergia ABC

WEBBeteg
2015-05-10 12:51

Ismeri az egyes allergiafajták tüneteit? A WEBBeteg összegyűjtötte a különböző allergiatípusokat. Tudjon meg többet a betegségéről!