Allergia

Allergia

Ekcéma - Mi okozhatja, és hogyan kezeljük?

Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
2020-11-16 22:03

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?

Milliók szenvednek tőle Magyarországon

MTI
2010-05-21 08:37

Közel hárommillió ember szenved ma Magyarországon a szezonális szénanáthától, amely a magánélettől a munkáig az érintettek életének minden területét befolyásolja - hangzott el egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Van megoldás a parlagfű-allergiára?

MTI
2010-05-14 10:33

Az antihisztamin tabletták, szemcseppek, orrsprayek enyhítik a pollenallergiás panaszokat, de a kezelés megszakítása után a tünetek ismét jelentkeznek. Orvosi ellátás nélkül az évek során asztmás rohamok alakulhatnak ki, a beteg kevésbé lesz ellenálló a többi allergén anyaggal szemben, ami tovább nehezíti a gyógyszeres kezelést.

Ha két betegség együtt jelentkezik...

Objektív Hírügynökség
2010-04-27 23:07

A szénanátha és az asztma gyakori együttes előfordulása fokozott veszélyt jelent az érintettek számára. Sokszor azonban nem kerül idejében felismerésre, pedig a korai diagnózissal és megfelelő terápiaválasztással a két betegség egyensúlyban tartható.

Friss zöldség és gyümölcs - Újabb egészségvédő hatás?

orvostkeresek.hu
2010-04-17 14:31

Az Új-Zélandi Plant & Food Research''s Food Innovation vizsgálataiban a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a tengeri élőlények egészségvédő hatásait kutatja, és azt, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni azokat.

A klímaváltozás hatása az egészségre

orvostkeresek.hu
2010-04-09 12:27

A korábbi években a növények virágzása a pollennaptárban leírtak szerinti sorrendben követte egymást. A tavalyi és az idei évben azonban a megszokott rend felborult.

Az allergia lehetséges okai

Medipress
2010-04-03 12:34

Lehetséges, hogy az allergiások számának növekedése nem jelent több beteget, csak több diagnosztizált esetet. A legvalószínűbb azonban az, több ok együtt felelős az allergiás megbetegedések egyre nagyobb előfordulásáért.

H1N1 - Vírus a lakásban?

WEBBeteg/Orvostkeresek Egészségmagazin
2009-11-25 04:45

Az új influenza vírusa főként nyálcseppekkel terjed, amelyek tüsszögés, köhögés során jutnak a levegőbe. A tüsszentéssel kis légörvények jönnek létre, amelyek a fertőzőanyagot nagyjából kétméteres távolságra képesek eljuttatni.