• Allergia cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2019-09-16 16:05
    A parlagfű virágzása átlagosan július végétől kezdődik meg, ekkortól egészen október közepéig okozhat allergiás tüneteket. Míg ez az időszak sokak számára a nyaralást, iskolakezdést, nyárutót jelenti, addig az országban minden ötödik ember egy probléma megoldására koncentrál: az allergiás tünetek csillapítására.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Sasvári-Szekerese Anita, dietetikus
    2019-09-11 14:35
    A tejallergia egyike a leggyakoribb gyermekkori allergiáknak. A gyerekek többsége a harmadik születésnap környékére kinövi a betegséget, ám az addig tartó időszakban sok kérdés felvetődik a szülőkben. Ezekről beszélgettünk Sasvári-Szekeres Anitával, a Budai Allergiaközpont dietetikusával.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-09-06 13:03
    A pollenszezon megnehezíti a szabadban sportolni vágyó pollenallergiások dolgát. Gyakran felmerül a kérdés, vajon szabad-e a szabadban sportolni pollenallergiásként?
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
    2019-09-05 03:06
    A két betegség közti különbségek és hasonlóságok gyakran keverednek a köztudatban, pedig lényeges eltéréseket találunk mind a kiváltó okok, mind a kezelés terén. Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus segítségével összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2019-08-29 20:35
    Javában tart a pollenszezon, erősödik a leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergén növény, a parlagfű pollenszórása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2019-08-28 18:35
    A teljes népességben a latexallergia gyakorisága 2-6 százalékra becsülhető, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók körében előfordulása 25 százalékra tehető.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
    2019-08-28 13:03
    Ismert allergia esetén azonnal vigyük orvoshoz a beteget, ha rovarcsípés érte! A nem allergiás betegeknél a legtöbb esetben csak tüneti kezelés kell a fájdalom és viszketés enyhítésére, ám az egész szervezetre kiterjedő súlyos reakció esetén feltétlenül vigyük orvoshoz a beteget!
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2019-08-26 11:06
    Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható.
    Egészségmegőrzés
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    2019-08-24 17:36
    Mivel a nyaranta gyakran felbukkanó darazsak és méhek csípése bizonyos esetekben nemcsak fájdalmat, hanem allergiás reakciót is kiválthat, fontos, hogy tudjuk, miként előzhetjük meg a csípéseket. Íme, néhány praktikus tanács.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-08-20 13:33
    A szénanátha nem csupán kellemetlen tünetekkel jár. A jól ismert panaszok, például tüsszögés, orrfolyás, a szem viszketése mellett sokaknál komoly betegségként jelentkezik: fáradtságot, fejfájást, sőt munkaképesség-csökkenést is eredményezhet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!