Vizelettartás téma

Inkontinencia - Igaz vagy hamis?

WEBBeteg - 2022-11-26 17:06
Inkontinencia
A tévhitek valószínűleg azért alakultak ki, mert az emberek ritkán beszélnek az inkontinenciáról. Cikkünkben tisztázzuk a félreértéseket.

Tippek az inkontinencia kezelésére

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-17 21:42
Inkontinencia
A gyógyszeres és műtéti kezelés mellett számos egyéb módszer is létezik, amely segít a vizeletvisszatartási problémák megoldásában.

Ételek, melyektől gyakrabban kell pisilni

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-07-19 22:03
Az inkontinencia legfőbb tünete, hogy gondot okoz a vizelet visszatartása. Ezért is fontos odafigyelni arra, hogy kerüljük azokat az ételeket, melyektől gyakrabban kell WC-re mennünk.

Inkontinencia: a férfiakat is gyakran érinti

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-03-27 20:36
A vizelet inkontinencia nem más, mint a vizelet véletlenszerű, akaratlan ürítése. Egy mélyebben meghúzódó egészségügyi probléma tünete.

Élet inkontinenciával - Tünetek és tippek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-11-15 07:36
Inkontinencia
Az inkontinenciával élők számos módon próbálják eltitkolni a betegségüket, jóval kevesebb folyadékot fogyasztanak, sötét, bő ruhákat viselnek, illetve mindig tudják, hol van a legközelebbi WC.

A vizelési inger

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2021-07-14 05:06
Vizelettartás
Hogyan képződik a vizelet? Miért fontos, hogy ez a folyamat rendben történjen, zavartalanul? Milyen hormonok befolyásolják? Milyen vizeletürítési gyakoriság tekinthető normálisnak, mi kórosnak és mi okozhatja, ha kóros? Mit jelenthet, ha valakinek éjszaka is ki kell mennie?

Hogyan kezelhető a férfi vizelet inkontinencia?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-03-16 03:05
Inkontinencia
A vizelet inkontinencia nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is. Az inkontinenciával járó kellemetlenségek ellen ma már számos olyan termék áll rendelkezésre, amely kifejezetten a férfiak anatómiáját figyelembe véve készült, ennek köszönhetően pedig a legnagyobb kényelmet tudja biztosítani minden érintett számára.

Az inkontinencia kezelése - A Kegel-gyakorlat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-02-20 20:36
Kegel-gyakorlat
A Kegel-gyakorlat az inkontinencia kezelésére szolgáló módszer. Arnold Kegel 1952-ben elsők között publikált a pubococcygeus (PC) női izomcsoport jelentőségéről. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, valamint méh- és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért.

Fájdalmas hólyag szindróma - Tünetek, okok és kivizsgálás

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-01-27 22:03
Fájdalmas hólyag szindróma
Az interstitialis cystitis - más néven fájdalmas hólyag szindróma vagy hólyagfájdalom szindróma - egy olyan krónikus állapot, melyet a kellemetlen hólyagnyomás, hólyagfájdalom és az enyhétől az erősig terjedő medencei fájdalom kombinációja jellemez.

Prosztataműtét után: vizelettartási problémák

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2020-05-21 05:05
Prosztataműtétet követően sok férfi tapasztal húgyhólyaggyengeséget, más néven vizelet inkontinenciát. Sok férfi számára ez a gyakori probléma jelenti a legnagyobb kihívást, amivel a gyógyulás során meg kell birkóznia.

Százezreket érint Magyarországon az inkontinencia

Írisz Medical & Selfness Center - 2019-10-17 10:05
3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként több mint 400 millió ember érintett világszerte.

A fájdalmas hólyag szindróma kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2019-09-23 18:35
Sajnos nem létezik általános kezelés az interstitialis cystitis - más néven fájdalmas hólyag szindróma vagy hólyagfájdalom szindróma - panaszainak és tüneteinek megszüntetésére, ráadásul a kezelések mindenkire másképp hatnak, így előfordulhat, hogy számos kezelést és terápiás módszert kell kipróbálnia, mire megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb kombinációt.

Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018-11-05 13:01
A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonban helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

Házi praktikák az inkontinencia kezelésére

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018-04-28 09:41
Vizelettartás
Sok esetben az inkontinencia már pusztán az életmódbeli, táplálkozási és vizelési szokások megváltoztatásával is nagymértékben javítható. Néhány tanács, amely segít a vizelettartási panaszokon.

Ma már mérhető az intim területek izomereje

Több mint TestŐr - 2018-02-26 11:11
Ezeknek a rejtett, apró izmoknak a működése nagyon nehezen kontrollálható. Viszont sok nőnél problémát jelenthet, ha nem elég erősek. Izomrenyheség esetén vizeletvisszatartási problémák is jelentkezhetnek. Ma már speciális kézi eszközökkel mérhető az intim terület izommozgásának az ereje, így a páciens kontrollálhatja a gáti torna hatékonyságát és a kérdéses izmok erősödését.

Méhsüllyedés - Kiváltó okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018-01-10 18:56
Méhsüllyedés
A méhet normális körülmények között a medence belsejében különböző izmok, szövetek és ínszalagok tartják. Néha szülés vagy nehéz munka hatására ezek az izmok meggyengülnek. Az életkor előrehaladtával és az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével a méh a hüvelycsatornába süllyedhet, amit méhsüllyedésnek nevezünk.

Mi is az a vizelet inkontinencia?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta - 2017-12-18 05:10
Inkontinencia
Ha a vizelettartási nehézség, azaz az inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeinek végzésében, mindenképpen keresse fel orvosát, mert az inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Az inkontinencia kezelése - Elmélet a gyakorlatban

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda - 2017-02-22 14:42
Aláírtak azt az inkontinenciáról szóló szakmaközi stratégiai megállapodást, aminek fő célja a korábban az EMMI által már kihirdetett szakmai irányelvben foglaltak napi ellátásban történő maradéktalan megvalósítása.

A D- vitamin hiány inkontinenciát okozhat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-12-05 07:10
A D-vitamin hiány a nőknél nem csak a csontokat károsíthatja, de vizelet-és széklet inkontinenciához is vezethet – állítja egy tanulmány.

Kampány a férfiak védelmében

MTI-Press - 2011-07-25 13:08
Hivatalosan edukációs kampánynak nevezik azt az országos, figyelemfelkeltő, felvilágosító eseményt, amelyet a Magyar Urológusok Társasága hét év óta évente megismétel, szorgalmazva, hogy minél többen értsék meg: a szűrés = önvédelem.
Az IC (interstitialis cystitis) gyakori vizelési ingerrel járó betegség, nevezik fájdalmas hólyag szindrómának is. Komoly befolyást gyakorol a páciens életminőségére, életének egész felépítésére. Hatásai az élet minden területén érzékelhetők: otthon, a munkahelyen, fizikai tevékenységek során, társas kapcsolatokban, valamint a lelki és szexuális életben.

Inkontinencia tippek

Medipress - 2010-07-20 18:47
A 65 év felettiek 10 százalékának – többségében nőknek – van problémája van a vizelet visszatartásával. Számukra lehet hasznos a Live Science c. internetes honlap összefoglalója a problémáról. Tippek inkontinenciára.

Bíróság elé kerülhet egy osztrák kutatóorvos

Független Hírügynökség - 2008-08-19 15:46
Etikai és eljárásbeli hibákat tárt föl Ausztriában egy kormányjelentés egy osztrák egyetemi kórházban végzett kutatás során - írta az AFP hírügynökség hétfőn.