• Dr. Papos István

    Urológus

    2467

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.    Kiemelt szakterülete:

    laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek    Szakvizsga:

    1993 urológia    Társasági tagságok:

    Magyar Urológus Társaság

    Európai Urológus Társaság    Munkahelyek:

    1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

    1989-     SZTE Urológiai Klinika

    Stefánia Klinika

    Kamilla Egészségcentrum

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    A leírás alapján nem lehet pontos diagnózist felállítani, okozhatja gyulladás, mechanikai vagy kémiai irritáció.
    A fitymaszűkület illetve túltengés műtéti kezelése a körülmetélés. Kb 2-3 hét a seb teljes gyógyulása.
    Prosztatagyulladás okozhatja a tüneteket.
    Pisilni természetesen lehet, tusolás után kamillázás és Betadin ecsetelő használata javasolt. Szex csak a seb teljes gyógyulása és a varratok kiesése után lehetséges.
    Az ön által említett tünetet okozhatja krónikus prosztatagyulladás is. Javaslom, hogy imételten keresse fel urológusát!
    A fizikális vizsgálat ilyen mértékben biztosan nem emeli meg a PSA szintet. Javaslom a transrectalis prosztataultrahangvizsgálat elvégzését, ezt követően prosztatabiopszia elvégzése javasolt.
    A gyógyszernek nincsenek ilyen mellékhetásai, javaslom,hogy nőgyógyászati vizsgálatra jelentkezzen.
    A vesecysta, különösen az ilyen kis méretű, teljesen ártalmatlan. A prosztata kövek általában nem okoznak problémát. Az a jelenség , ha nem is gyakran, de előfordul, problémát szintén nem jelent.
    Nem jelent plusz kockázatot a vírushelyzet.
    Folytassa a korábban megkezdett kezelést, a panaszok javulni fognak. Érdemes 2x1 Saballo szedését is elkezdeni.
    Javaslom hogy várjon még a gyógyulással, amennyiben néhány hét múlva még mindig panasza van, akkor kontroll vizsgálatra menjen vissza az operáló orvoshoz, mert lehet hogy korrekcióra van szüksèg
    Tekintettel arra, hogy kiújulásának látható a kontroll cystoscopián, mindenképpen javasolt a TUR elvégzése. Nem érdemes várni, hiszen a daganat tovább növekedhet.
    Mindenképpen ismételten keresem fel urológus szakorvost. A tenyésztés ismétlése javasolt. Fontos a normál hüvelyflóra helyreállítása, pl Vitagyn C hüvelykúp használata. . Ursinol tabletta szedése javasolt
    Mint minden izom, a végbél környékén lévő izmok is görcsbe rándulhatnak, és ez fájdalmat okozhat. A végbélgörcs néhány másodpercig vagy akár néhány percig is tarthat. A rövid végbélgörcsöket proctalgia fugaxnak nevezik. Görcsöt idézhet elő a bélmozgás, a szexuális tevékenység vagy a székrekedés. Görcsök azonban a közismert okok nélkül is előfordulhatnak. Egyes kutatások szerint a proctalgia gyakori és a lakosság kb. 18%-nál fordul elő. Leggyakrabban a 30–60 éves férfiaknál alakul ki. A levator ani szindróma a proctalgia fugax egyik („rosszabbik”) változata. Ez görcsökkel és végbélfájdalommal jár, amely akár 20 percig is eltarthat. A rektális görcsök egyéb tünete a hirtelen kialakuló végbélfájdalom, amely üléskor súlyosbodik. Mivel a betegség kiváltó oka is nehezen behatárolható, ezért a kezelés is nehéz, jószerivel csak tüneti kezelésről fájdalomcsillapításról görcsoldásról lehet szó
    A "reggeli merevedés" gyakran nem reggel, hanem hajnalban következik be és a kor előrehaladtával ritkul. Amennyiben a merevedéssel szeretkezés közben nincs probléma, akkor az nem merevedési zavar. Az, hogy maszturbálás közben nincs teljes merevedés, akkor fordul elő, ha a maszturbálás csak megszokásból és nem a felesleges szexuális energia levezetése céljából történik.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés