• Dr. Papos István

        Urológus

        2263

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        1. A panaszokat prosztatagyulladás magyarázhatja. 2. Nem kell antibiotikum. 3. Tőzegáfonya tabletta szedhető. 4. Mindenképpen javasolt urológiai vizsgálat.
        A természetes úton történő gyermeknemzésnek meg van az esélye, de a normál morfológia alacsony. Javasolt Profertil vagy FER14 előkezelés 3 hónapon keresztül, utána kontroll spermiogram.
        Amennyiben az ondó véres volt, akkor mindenképpen javasol az urológiai vizsgálat. Prosztatabetegség okozhatja a panaszt.
        Kis vesedaganatról lehet szó, mely reszekcióra (részleges eltávolítás) alkalmas.
        Sok oka lehet a panasznak, de mindenképpen urológusnak kell megvizsgálnia, hogy pontos diagnózist állítson fel.
        Vizzel ne áztassa, javasolt betadin kenőcs vagy ecsetelő használata. Amennyiben kétségei vannak, akkor mindenképpen érdemes visszamenni kontroll vizsgálatra a kezelőorvoshoz.
        A Pollstimol Cernil valóban hatásos lehet, az urovaxommal nincs tapasztalat krónikus prosztatagyulladás kezelésében
        Mindenképpen személyes vizsgálat javasolt a probléma pontos tisztázása céljából, ezt követően lehet a lehetséges gyógymódról beszélni.
        Azt gondolom, hog ha az STD vizsgálat negatív, akkor nem fertőző. Nyilvánvalóan óvszer használata egyébként is indokolt. Panaszok esetén ismételt urológiai vizsgálatra jelentkezzen.
        Kedves kérdező! Panaszai hátterében nagy valószínűséggel gyulladásos folyamat állhat. Ennek tisztázása és a megfelelő kezelés elindítása céljából mindenképpen urológiai vizsgálatra van szükség.
        Amennyiben az urológiai vizsgálat nem mutatott kórosat, akkor urológiai eltérés biztosan nincs. Alkati dolog, hogy bizonyos esetekben, hasprés hatására az egyik here felhúzódik, ennek jelentősége illetve káros következménye nincs.
        Valószínűleg a korábbi műtéttel összefüggő, a hólyag beidegzését érintő elváltozásról van szó. Mindenképpen javasolt urodinámiás vizsgálat elvégzése a panaszok pontos okának megállapítása céljából. Minden terápiás beavatkozás, vagy módosítás csak ezt követően jöhet szóba.
        Ez pusztán esztétikai probléma, nem rák, és nem is az előfutára. Ez az elváltozás a faggyúmirigyek túlműködéséből fakad. Bőrgyógyászhoz forduljon esetleges kezelési lehetőség megbeszélése céljából.
        Panaszokat számos betegség okozhatja, legvalószínűbb a prosztatagyulladás. Javaslom, hogy az urológiai vizsgálat előtt ne szedjen gyógyszert.
        A visszatérő prosztata gyulladás okozhat hasonló panaszokat. A gyógyszeres kezelésen túl a kiújulás megelőzésében néhány életmódbeli változtatásra lehet szükség. Kerülje a tömény alkoholt, a fűszeres ételeket, a kerékpározást. Nagyon fontos a hűvös illetve hideg időben történő megfelelő öltözködés, illetve uszoda használat után a fürdőnadrág lecserélése szárazra.