• Dr. Papos István

        Urológus

        2250

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Panaszokat számos betegség okozhatja, legvalószínűbb a prosztatagyulladás. Javaslom, hogy az urológiai vizsgálat előtt ne szedjen gyógyszert.
        A visszatérő prosztata gyulladás okozhat hasonló panaszokat. A gyógyszeres kezelésen túl a kiújulás megelőzésében néhány életmódbeli változtatásra lehet szükség. Kerülje a tömény alkoholt, a fűszeres ételeket, a kerékpározást. Nagyon fontos a hűvös illetve hideg időben történő megfelelő öltözködés, illetve uszoda használat után a fürdőnadrág lecserélése szárazra.
        Az ultrahang lelet kórosat nem ír le.
        Kedves kérdező! A mellékelt cysták nem okoznak spermium fejlődési vagy érési rendellenességet. A mellékherecysták műtéti megoldása csak panaszok esetén jön szóba. Gyógyszeres kezeléssel a cysták nem tűntetehetők el. Érdemes lenne három hónapos Profertil kúra indítása.
        Amennyiben panaszai nincsenek, nyugodtan végezhet súlyzós edzéseket. Normál esetben, nem extrém súlyokkal végzett edzés nem okoz lágyéksérvet. Vitaminkészítmények nem befolyásolják a lágyéksérv kialakulását.
        Kedves kérdező! Amennyiben a fent leírt vizsgálatokat elvégezték és azok nem mutattak kóros eltérést, akkor valóban a gyermekkori műtéttel hozható összefüggésbe jelen panasza.
        Nagy valószínűséggel nem kóros eltérésről lehet szó, de a biztonság kedvéért javaslom, hogy jelentkezzen urológiai szakrendelésen here ultrahang vizsgálat elvégzése céljából.
        A péniszen akárcsak az emberi bőr egyéb területein számos baktérium található normális körülmények között is. A leírt baktérium normálisan is előfordulhat a pénisz bőrén illetve a makkon. Nem okoz meddőséget, és nem okoz károsodást sem. Betadin kenőcsöt nyugodtan használhat.
        A sugárkezelés megfelelő terápiás alternatíva. A prosztata műtét eltávolítása szintén teljes gyógyulást hozhat.
        Csont biztos nem lehet, maximum keményebb területet tapinthat, ami lehet hegesedés. Biztosat csak szakvizsgálat után lehet mondani.
        Műtéttel teljes gyógyulás érhető el.
        Sajnos semmilyen “nyújtó módszerrel” nem érhető ek a penisz növekedése, sejtosztódás pedig végképp nem. Ezeket a módszereket sarlatánok, jóesetben tudatlanok, rossz esetben egyszerű csalók vagy ügyeskedők reklámozzák.
        Ez nyilvánvalóan a feszültségből adódik. Amennyiben egyébként a vizelés akadálytalanul megy, kezelésre szükség.
        Mindenképpen forduljon urológushoz, hiszen a panaszok hátterében prosztatagyulladás is állhat. Ennek megfelelő kezelése szükséges a későbbi kellemetlenségek elkerülése céljából.
        Nem valószínű vesebetegség, a panaszokat húgyúti fertőzés okozhatja. Mindenképpen jelentkezzen vizsgálatra urológiai szakrendelésen.