• Dr. Papos István

        Urológus

        2347

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        A gyógyszerek mellékhatásáról lehet szó. Javaslom a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek átállítását!
        Ezt a jelenséget a barlangostest tokjának hegesedése okozhatja, de biztosat csak vizsgálat után mondhatok.
        A szabd PSA érték meghatározásának csak magas PSA érték esetén van értelme. Az ön PSA értéke normális tartományban van.
        Amennyiben a CT és a hasiUH vizsgálatok negatívak, akkor megnyugodhat.
        Azt javaslom, hogy vizsgálatra mindenképpen jelentkezzen urológiai szakrendelésen. Prosztatagyulladás kizárása csak így lehetséges. A Kegel gyakorlatok hasznosak lehetnek.
        A fitymaszűkület megoládása általában a circumcisio, néhány enyhébb esetben lehetséges az ön által említett Scloffer műtét. Amennyiben azonban a fent említett beavatkozás nem oldja meg a problémát, akkor a körülmetélés marad az egyetlen megoldás.
        Szabalpálma kivonatot tartalmazó gyógyhatású készítmények időszakos szedése jótékony hatású, de a legfontosabb a rendszeres szűrővizsgálat.
        Nagy valószínűséggel aranyérről van szó. Proktis M kenőcs és végbélkúp használata javasolt.
        Amennyiben az ultra hang vizsgálat negatív volt, akkor nem valószínű hogy veseprobléma áll a panaszok hátterében. Reumatológiai és gasztroenterológiai kivizsgálás javasolt
        A progresszív motilitás kissé alacsony, egyebekben eltérés nem látható a sperma képben. Három havi Profertil vagy FER14 szedésével a spermakép javítható, természetesen ezt követően sperma kép kontroll javasolt
        Tisztázni kell, hogy az ondó volt-e véres vagy sem. A véres ondót prosztatabetegség okozhatja..
        Betadinnal kezelje és a gyógyuásig tartózkodjon a nemi élettől!
        Mindenképpen hátrahúzva kell megmosni, hiszen a gyulladást a helytelen tisztálkodás tartja fenn.
        Betadinnal kezelje, amennyiben nem javult mindenképpen jelentkezzen szakrendelésen.
        Amennyiben a doktornő fél éves korban rendelt el csak kontrollt, akkor nem kell aggódnia. A kontroll vizsgálat elvégzéséig, amennyiben a baba panaszmentes, nincs más teendő.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés