• Dr. Papos István

    Urológus

    2294

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.    Kiemelt szakterülete:

    laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek    Szakvizsga:

    1993 urológia    Társasági tagságok:

    Magyar Urológus Társaság

    Európai Urológus Társaság    Munkahelyek:

    1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

    1989-     SZTE Urológiai Klinika

    Stefánia Klinika

    Kamilla Egészségcentrum

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    Azt gondolom, hogy valóban kicsit hosszúnak tűnik a kezelés időtartama, persze az indikáció attól is függ, hogy mióta áll fenn a fertőzés, és hogy visszatérő-e.
    Szőrtüszőgyulladásról van szó, a Betadin kenőcs jó rá!
    A Dj sín felvezetése valóban indokolt, hogyha az ureterben lévő kő a vizelet útját lezárja.Elképzelhető, hogy a DJ sín felhelyezését követően a vizsgáló orvos már nem látott üregrendszeri tágulatot (hiszen azt a DJ sín megoldotta) csak a cisztát látta. A DJ sín vége a húgyhólyagban van feltekeredve, ez okozhat kellemetlen vizelési ingereket illetve fájdalmat is. Ha már nem szükséges, akkor a DJ sin eltávolítása jön szóba.
    Természetesen nem normális hogy az ondó véres, mindenképpen menjen vissza kezelőorvosához.
    Természetesen bármilyen kezelést megelőzően az elváltozást urológus vagy bőrgyógyász szakorvosnak kell megmutatni, ezt követően lehet megtervezni megfelelő kezelést.
    Nyilván a makk illetve a penis bőrének gyulladásaról lehet szó. Kamillázás illetve Betadin kenőcs használata javasolt.
    A vizsgálat azt mutatja, hogy a bal vese működése az ellenoldalihoz képest csökkent. Azt kellene megvizsgálni, hogy ezt a műtétet követő maradvány vagy ismételten kialakult szűkület okozza. Ehhez CT vizsgálat elvégzése javasolt.
    A vegyes baktériumflóra általában a helytelen mintavételre, vagy mintakezelésre utal, ilyenkor érdemes a tenyésztést megismételni.
    A mikrolithiasis a herében nem feltétlen kóros, de érdemes évente ultrahang vizsgálattal követni. Az m.u. rövidítés alatt nem tudom mit ért a leletet kiadó.
    A prosztatagyulladás alatt a PSA nem informatív, hiszen maga a gyulladás is emelheti a szintjét. A prosztatagyulladás nem okoz vérrögképződést, ezt a kardiológus rosszul mondta, vagy félreérthetett valamit. Tartózkodjon a fűszeres ételektől, a tömény alkoholtól, a felfázástól, mozogjon sokat.
    Az ön által leírtak nem utalnak semmiféle betegségre, csupán esztétikai problémát okozhatnak.
    Az elmondottak alapján nagy valószínűséggel a krónikus prosztata gyulladás kiújulásáról lehet szó. Hererák nagy biztonsággal kizárható, ennek ellenére javaslom, hogy az előjegyzett időpontban keresse fel orvosàt!
    Kedves kérdező! Az okok keresését bízza szakorvosra! Mindenképpen javaslom, hogy panaszával urológiai szakrendeléshez. Nagy valószínűséggel a panaszok pszichés okokra vezethetők vissza, nem valószínű szervi elváltozás, hiszen az önkielégítés problémamentesen működik.
    Kicsi az esélye, hogy a fent említett állapot heredaganathoz vezessen. Azonban a kis esély miatt is érdemes panaszmentes esetben is az évenkénti ultrahangos kontroll. Természetesen a rendszeres önvizsgálat nem hanyagolható el, amennyiben bármilyen akár bizonytalan eltérés is észlelhető, mindenképpen javasolt urológus szakorvoshoz fordulni.
    Azt gondolom, hogy egy hasi ultrahang vizsgálatot, vagy hasi CT vizsgálatot kellene elvégeztetni, hogy pontos képet kapjanak a húgyutak állapotáról.