• Dr. Papos István

        Urológus

        2207

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Nem téveszthető össze a tumor a meszesedéssel.
        Valószínűleg kis ureterszájadékkőről van szó. Ilyen kis kő távozása nem mindig észlelhető.
        Számos tényező befolyásolhatja az aktus idejét, de az biztos, hogy az 1 percnél rövidebb aktus beavatkozást igényel. Mindenképpen javaslom, hogy urológiai/andrológiai rendelésen jelentkezzen.
        Habár a laborértékek normálisnak tűnnek, javaslom, hogy endokrinológushoz forduljon további vizsgálatok céljából.
        Nem kell a partnert kivizsgáltatni, ez nem nemi úton terjedő betegség. Amennyiben panasza nincs; kontroll nem szükséges.
        Valószínű, hogy nem az ondóban voltak a kis rögöcskék, hanem a húgycsőből származó apró kőtörmelékről lehet szó
        A vizelet mennyisége tartósan nem lehet több, mint a bevitt folyadékmennyiség! Nem valószínű, hogy urológiai oka lenne a tüneteknek. Javaslom, hogy keressen fel endokrinológust esetleges hormoneltérések kizárása céljából.
        Biztos nem daganatról van szó. Számos oka lehet a heretáji fájdalomnak, mindenképpen javaslom az urológiai vizsgálat elvégzését!
        A merevedési panaszok okának kivizsgálása céljából urológiai szakrendelésen jelentkezzen. Közvetlen összefüggés az étkezés és a merevedési panaszok között nyilvánvalóan nincs. Valószínűleg pszichés eredetű merevedési panaszról lehet szó, de fontos kizárni az esetleges szervi okokat is.
        Húgyúti infekció magyarázhatja a panaszokat. Vizelettenyésztés elvégzése javasolt. Az eredmény birtokában lehet megtervezni a megfelelő kezelést.
        Valószínűleg egy kis ér tágulata okozhatja az eltérést. Meg lehet próbálni a Venouton gél használatát. Ez sem most, sem későbbieben nem okoz problémát, pusztán kozmetikailag lehet zavaró.
        A tamsulosin okozhatja a sperma állagában jelentkező változást. Nyugodtan várhat a kontroll időpontjára.
        A hormoneredményekben nem látok számottevő eltérést. Merevedési panaszai miatt urológiai vizsgálatra jelentkezzen.
        Okozhatja a panaszokat mellékheregyulladása, de a lágyéksérv részleges kizáródása is mindenképpen jelentkezzen urológusánál.
        A vizeletüledék nagy valószínűséggel húgyúti fertőzést valószínűsít. Urológiai rendelésen jelentkezzen a megfelelő kezelés érdekében.