Sportsérülés téma

Izomsérülések és ellátásuk

Elsosegely.hu

Izmaink folyamatos működésben vannak, sérüléseik szerencsére ritkák. A komolyabb megerőltetés, erősebb mechanikai hatás következtében azonban akár súlyos sérülés is bekövetkezhet.

Miért fontos sérülés után a fascia (kötőszövet) edzésével is törődni?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A sportsérüléseknek gyakran komoly és hosszadalmas következményei vannak. A mozgás korlátozottá válhat, és a sérülés miatti mozgáskompenzáció újabb sérülések forrása lehet. Berengar Buschmann fascia tréning szakértővel beszélgettünk a sérülések utáni edzésről.

Sérülések az úszósportban

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Az úszás az egyike azoknak a sportágaknak, amelyekben a legkevesebb sérülés következik be. Ha azonban egy úszó megsérül, akkor minden tízedik sérülés olyan súlyos, hogy a felépülés két hétnél hosszabb időt vesz igénybe.

Sportsérülés: porckopás fiatalon

probako.hu

Itt a tavasz, sokan ilyenkor kezdünk újra sportolni, hogy a strandszezonra formába lendüljünk. Ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe, az ízületeink könnyen megsérülhetnek.

Ízületi gyulladásokra megoldás a fizikoterápia

emineo.hu

Kevés olyan ember van, aki úgy éri meg az időskort, hogy semmilyen ízületi problémája nem volt. Az ízületi gyulladások (arthiritisek) bármelyik korban megkeseríthetik az életünket. A szakértő szerint nem szabad halogatni a heveny, vagy krónikus gyulladások kezelését, hiszen akár évekig is elhúzódhat, amíg teljesen meg lehet szüntetni a panaszokat és a vele járó fájdalmakat.

A leggyakoribb sportsérülések: Mit kell tudni róluk?

WEBBeteg

Izomhúzódás, csonttörés, egyéb sérülések: a sport egészségtelen is lehet, az örömöt gyorsan felválthatja a fájdalom. A sérülésveszély nem egyforma mértékben áll fenn a különböző sportágaknál, ilyen szempontból a csapatsportok a legkockázatosabbak a gyakori testi kontaktus miatt.

Sportsérülések a röplabdában

WEBBeteg - N. A., fordító

A röplabdázók helyes bemelegítés és edzésprogram, valamint kellő pihenés nélkül komoly fájdalmakat tapasztalhatnak.

Sportolni is csak ésszel szabad!

www.emineo.hu

Év elején sokan döntenek úgy, hogy a jövőben egészségesebben élnek majd. Leszoknak a dohányzásról, fogyókúrázni, sportolni kezdenek. Vannak azonban, akik megfeledkeznek a fokozatosság elvéről, és egy sérülés, vagy a stagnáló kilók miatt hamar feladják elhatározásukat. A szakember azt tanácsolja, hogy jól átgondoltan keressünk magunknak mozgásformát.

Mennyire hatékonyak az alternatív gyógymódok a sportsérülések kezelésében?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A sportsérülések kezeléséhez sokan alternatív gyógymódokat keresnek. Azonban nem biztos, hogy ezek valóban hatásosak. Tekintsük át röviden, milyen módszerek segíthetnek azoknak, akik a gyógyszerszedést mindenképp el akarják kerülni!

Sportsérülések síelés és snowboardozás közben

WEBBeteg - N. A., fordító

A síelőknek általában a térdük sérül meg, a snowboardosok esetében viszont a felsőtest, a karok sérülései jellemzőbbek.