• Gyógynövény téma

    Medipress
    A most hatályba lépett, új európai uniós jogszabályok több száz hagyományos gyógynövényes orvosságot betiltanak.
    www.orvostkeresek.hu
    Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. Félreértések elkerülése végett, a növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza.
    MTI
    A népszerű gyógynövények egy része - például a Ginkgo biloba - kockázatos lehet a szívgyógyszert szedő emberek számára, különösen az idősebbeknek - állapították meg hétfőn közzétett áttekintésükben amerikai kutatók.
    Rakgyogyitas.hu
    Rendszeresen találni olyan étrend-kiegészítőket a polcokon, amelyeket a tisztiorvosi szolgálat korábban már betiltott. Ha ilyen termékekre bukkannak, azokat zárolják és bírságot is kiszabnak az üzletre.
    MTI
    Félő, teljesen eltűnnek 2011-re a polcokról a gyógynövényalapú, gyógyhatású készítmények. Az Európai Unió ugyanis nem ismeri ezt a Magyarországon a nyolcvanas években bevezetett termékkategóriát - írta a Világgazdaság.
    Független Hírügynökség
    Nincs klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott bizonyíték arra, hogy a gyógynövények enyhítenék a klimaxos tüneteket. Ráadásul a gyógynövények különböző gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásának, nem várt mellékhatásai is lehetnek.
    Független Hírügynökség
    Az elmúlt években harmadára csökkent a magyar gyógynövény export, pedig a földrajzi adottságok lehetővé tennék, hogy ismét "nagyhatalommá" váljon az ágazat. A szakértők szerint az oktatásban is szükség lenne változtatásra, mert egyre kevesebben értenek a témához, pedig a gyógynövényekkel komoly betegségeket is kezelni lehet.
    FH
    Egy nemzetközi tanulmány szerint világszerte csaknem 400 gyógynövényt kipusztulás fenyeget, és ez megakadályozhatja, hogy megtalálják most még gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét.
    Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
    Tisztelt doktornő/úr a kérdésem a következő lenne! Párom a velaxin antidepresszánst szedi, és azt szeretném tudni hogy ez a készítmény mellé esetleg van e gyógynövény tea, vagy esetleg gyógynövény ki vonat, mert pl az orbáncfűt...
    Orvos valaszol - Dr. Tekse István
    Tisztelt Doktornő! Tavaly szeptember elején orvosi vizsgálat, laboreredmények alapján inzulinrezisztenciát, PCOS gyanút állapítottak meg nálam (hasi röntgenem nem volt). A menzeszem gyerekkorom óta rendszeres, pontosan megjön, sosem...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!