Gyógynövény téma

Szép bőr természetesen, gyógynövényekkel

Orvostkeresek Egészségmagazin

A természet patikája számos bajra gyógyír, nincs ez másként a bőrhibák esetében sem. A gyógynövényes mélyhámlasztás segítségével a sima, fiatalos bőr sokak számára elérhető.

Természetes gyógymódok a cukorbetegség kezelésében

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Néhány gyógyhatású növény, melyek előnyös tulajdonságait újból elkezdtük felfedezni és felhasználni, mivel kedvezően hathatnak diabétesz esetén.

Gyógynövények: Hogyan változik a szabályozás?

Medipress

A most hatályba lépett, új európai uniós jogszabályok több száz hagyományos gyógynövényes orvosságot betiltanak.

Immunerősítés drogokkal - Csak kúraszerűen!

www.orvostkeresek.hu

Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. Félreértések elkerülése végett, a növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza.

Szívgyógyszerre gyógynövény: súlyos vérzést okozhat

MTI

A népszerű gyógynövények egy része - például a Ginkgo biloba - kockázatos lehet a szívgyógyszert szedő emberek számára, különösen az idősebbeknek - állapították meg hétfőn közzétett áttekintésükben amerikai kutatók.

Gyógynövények nyilvános feketelistája

Rakgyogyitas.hu

Rendszeresen találni olyan étrend-kiegészítőket a polcokon, amelyeket a tisztiorvosi szolgálat korábban már betiltott. Ha ilyen termékekre bukkannak, azokat zárolják és bírságot is kiszabnak az üzletre.

Eltűnhetnek a gyógyhatású készítmények

MTI

Félő, teljesen eltűnnek 2011-re a polcokról a gyógynövényalapú, gyógyhatású készítmények. Az Európai Unió ugyanis nem ismeri ezt a Magyarországon a nyolcvanas években bevezetett termékkategóriát - írta a Világgazdaság.

Nem hatnak a klimaxra a gyógynövények

Független Hírügynökség

Nincs klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott bizonyíték arra, hogy a gyógynövények enyhítenék a klimaxos tüneteket. Ráadásul a gyógynövények különböző gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásának, nem várt mellékhatásai is lehetnek.

Hogyan lehetünk gyógynövény nagyhatalom?

Független Hírügynökség

Az elmúlt években harmadára csökkent a magyar gyógynövény export, pedig a földrajzi adottságok lehetővé tennék, hogy ismét "nagyhatalommá" váljon az ágazat. A szakértők szerint az oktatásban is szükség lenne változtatásra, mert egyre kevesebben értenek a témához, pedig a gyógynövényekkel komoly betegségeket is kezelni lehet.

Veszélyben vannak a gyógynövények?

FH

Egy nemzetközi tanulmány szerint világszerte csaknem 400 gyógynövényt kipusztulás fenyeget, és ez megakadályozhatja, hogy megtalálják most még gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét.