Fertőző betegség téma

A tanulók március 16-tól nem mehetnek iskolába

koronavirus.gov.hu

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán március 13-án este közzétett videójában.

19-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

A fertőzést diagnosztizálták egy 67 éves magyar férfinél, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik, egy 41 éves magyar férfinél, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, és egy 27 éves magyar férfinél, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

Megvan az első gyógyult magyar koronavírusos

Index

Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a Diamond Princess hajón diagnosztizálták február végén a koronavírust.

Koronavírus: Tizenháromra nőtt Magyarországon a fertőzöttek száma

MTI

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az újkoronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon március 11-én reggel.

Koronavírus: helyeket szabadítanak fel a Szent László-kórházban

MTI

Cél, hogy folyamatosan biztosítani tudják a szükséges helyeket - közölte a Belügyminisztérium.

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

MTI

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan beteg is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani.

Így áll március elején a koronavírus-helyzet

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat

Az ECDC adatai alapján 2020. március 3-án globálisan 1 595 új COVID-19 megbetegedést jelentettek, ezzel 90 663-ra nőtt az esetszám, valamint 78 új halálozást jelentettek, és ezzel a halottak száma 3 124-re emelkedett.

Az immunrendszer szerepe a koronavírus elleni védekezésben - Hogyan növelhetjük ellenálló képességünket?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A 2019-nCoV nevű új típusú koronavírus ellen eddig sajnos még nem sikerült védőoltást kidolgozni. Ennek hiányában a megelőzés érdekében jelenleg annyit tehetünk, hogy odafigyelünk a kézhigiéniára, kerüljük a tömeget és ügyelünk rá, hogy immunrendszerünk erős maradjon. Sokan ilyenkor elsősorban a táplálékkiegészítők szedésére gondolnak, ám egészséges emberek esetében az ellenálló képesség növelésének nem ez az elsődleges módja.

Új típusú koronavírus - Hogyan védekezhetünk ellene?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az új típusú koronavírus okozta járvány továbbra is terjed, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hirdetett nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet fennáll. A vírus már hazánkban is felütötte fejét. Érdemes tehát szót ejtenünk arról, hogy hogyan előzhető meg a fertőzés, hogyan védekezhetünk ellene.

Új típusú koronavírus - Mit tudunk eddig róla?

WEBBeteg összeállítás

Koronavírus

A 2019-nCoV névre keresztelt új típusú koronavírust első alkalommal a kínai Wuhan városban detektálták. A legtöbb fertőzés továbbra is Kínában fordul elő, ám valamennyi kontinensen megjelent. A WEBBeteg infektológus szakértője segítségével foglaljuk össze, mit tudunk eddig az új típusú vírusról.