• leukémia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Január elején volt egy vírusos/bakteriális fertőzésem, hőemelkedésem volt és egy ponton fájt a hasam. A háziorvosom által felírt antibiotikum hatására 1 hét múlva elmúltak a tünetek. Nagyjából ezzel párhuzamosan elkezdett fájni a bal felkarom, ahhoz hasonlóan, mintha megerőltettem volna, pedig ilyen esetre nem emlékszem. Kb 1 hete a felkarjaimon és a mellkasomon pici, pontszerű bevérzéseket fedeztem fel. 3 napja elkezdett fájni a torkom, és annak ellenére, hogy sem lázam, sem hőemelkedésem nem volt, éjszaka mégis izzadást tapasztaltam. Megduzzadt nyirokcsomót nem tapintottam magamon, fogyni sem fogytam, és úgy érzem fáradékonyabb sem vagyok, mint általában. Ennek ellenére nagyon megijedtem, mivel sok internetes fórumon olvastam, hogy ezek a tünetek utalhatnak leukémiára. Vérvételen nem voltam ugyan, de olvastam, hogy nem is mindig mutat a vérkép leukémiára utaló jelet, sőt nyirokcsomó megnagyobbodás sem feltétlenül szükséges tünet, bár nem vagyok biztos benne, hogy ezeket jól tudom. Ön szerint van esély rá, hogy ezek a tünetek leukémiára utalnak? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a Fertőző betegség témában

        Kedves Levélíró! A tünetei alapvetően több betegségre is utalhatnak. Nyilván látatlanban a leukémia sem zárható ki. Azért a már tüneteket okozó leukémia egyébként vérvizsgálattal igazolható. Elsősorban inkább vírusfertózésre gondolnék, és remélhetőleg nincs is nagyobb baj. A pontszerű bevérzések társulhatnak a vírusfertőzéshez is, esetleg vérlemezke szám eltérést jelezhetnek. Azt javaslom keresse fel háziorvosát, ezekkel a panaszokkal, nem ártana egy vérkép vizsgálat, mellkas röntgen.


        Kérdés: 2016. január 25., 10:53; Megválaszolva: 2016. január 26., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: