leukémia?

Tisztelt Doktornő! Január elején volt egy vírusos/bakteriális fertőzésem, hőemelkedésem volt és egy ponton fájt a hasam. A háziorvosom által felírt antibiotikum hatására 1 hét múlva elmúltak a tünetek. Nagyjából ezzel párhuzamosan elkezdett fájni a bal felkarom, ahhoz hasonlóan, mintha megerőltettem volna, pedig ilyen esetre nem emlékszem. Kb 1 hete a felkarjaimon és a mellkasomon pici, pontszerű bevérzéseket fedeztem fel. 3 napja elkezdett fájni a torkom, és annak ellenére, hogy sem lázam, sem hőemelkedésem nem volt, éjszaka mégis izzadást tapasztaltam. Megduzzadt nyirokcsomót nem tapintottam magamon, fogyni sem fogytam, és úgy érzem fáradékonyabb sem vagyok, mint általában. Ennek ellenére nagyon megijedtem, mivel sok internetes fórumon olvastam, hogy ezek a tünetek utalhatnak leukémiára. Vérvételen nem voltam ugyan, de olvastam, hogy nem is mindig mutat a vérkép leukémiára utaló jelet, sőt nyirokcsomó megnagyobbodás sem feltétlenül szükséges tünet, bár nem vagyok biztos benne, hogy ezeket jól tudom. Ön szerint van esély rá, hogy ezek a tünetek leukémiára utalnak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Fertőző betegség témában

Kedves Levélíró!

A tünetei alapvetően több betegségre is utalhatnak. Nyilván látatlanban a leukémia sem zárható ki. Azért a már tüneteket okozó leukémia egyébként vérvizsgálattal igazolható. Elsősorban inkább vírusfertózésre gondolnék, és remélhetőleg nincs is nagyobb baj. A pontszerű bevérzések társulhatnak a vírusfertőzéshez is, esetleg vérlemezke szám eltérést jelezhetnek. Azt javaslom keresse fel háziorvosát, ezekkel a panaszokkal, nem ártana egy vérkép vizsgálat, mellkas röntgen.

Kérdés: 2016. január 25., 10:53; Megválaszolva: 2016. január 26., 07:56
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Baktérium
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék kizárni egy dolgot. Kb 2 hete pici folyásom volt. A nőgyógyászom vett kenetet. Megjött az eredmény. Szerinte nemi...
Tűszűrás
Kedved Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a nagyim vércukormérőjének lándzsájával (amivel szúrni lehet az ujjbegyet) megszúrtam magam...
kéz-láb szájbetegség
Kéz-láb szájbetegség íránt érdeklődnék. Bölcsődében dolgozom, 1-3 év körüli gyerekekkel. Napokban (07.03.-án) 2 kisgyermeknek is magas láza...
Fájdalmas vizelés
Tisztelt Doktor Úr! Lehet-e összefüggés k. 40 napja lezajlott tüdőgyulladás, hugyuti fertőzés és a mostani fájdalmas vizelésem között.. A...
Testszerte fájdalom, láz...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Élettársam 4napja aktív végtag, derék és fejfájással, esténként 38, 3 lázzal (hidegrázással) , és...