Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

  • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
  • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
  • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
  • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
  • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
  • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
  • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Nőorvos Társaság
  • Magyar Endoszkópos Társaság
  • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

  • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • menopauza kivizsgálása és kezelése
  • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

Túl hosszú luteális fázis

Tisztelt Hölgyem ! A szervezet biológiai órája sokkal összetettebb mint a kronometrikus időszámitásunk. Az IVF programban is ezt kényszerülünk használni és használjuk, aztán ez, vagy találkozik a szervezet biológiai órájával / mely mindenkor csak az adott egyénre jellemző tulajdonságokkal bir/ vagy nem- ettől függ a siker v. kudarc. Levelén felbátorodva mertem csak ezen véleményemet papirra vetni, de talán ebből is kitünik, hogy csak nagyon szükséges esetben vagyok hive a "babaproject " alatti időszámitásnak. Minden fejben dől el és a "matematikai mankó" sok esetben csak hátráltatja a sikeres együttlétet. Az ovulatió időpontjának megválktozása un." tempo anomália "- hormonmeghatározás és pár nap külöbséggel végzett hüvelyi UH vizsgálat adhat a változás okára megközelitő választ.Jelen tudásunk szerint. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Toxoplasma eredmény

Tisztelt Hölgyem ! Az akut fertőzést az IgM emelkedés igazolja, az IgG egy " gyüjtő " fehérje frakció, mely az évek során átvészelt ferőzések nyomait tárolja, -főleg ha kutya ,főleg macska házikedvenc van a közelben ez emelkedett lehet. Aggódnia nem kell, a javasolt 4-6 hetes kontrollt biztonság kedvéért érdemes betartania, háziállatokat távoltartani a zavartalan várandósági hetek és a baba érdekében ! Üdvözlettel:dr.Kiss.

HPV - rákszűrés

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét, kérdései nagyon fontosak és nehezek. Kissé részletesebben: Elsősorban és főleg a HPV-vel kapcsolatos oda-vissza fertőzés kérdésében érdemes nagyon óvatosnak lenni. A külső méhszájnál a nyakcxsatorna mirigyhámja és a méhnyakat boritó laphám találkozik és ez a két szövet állandóan "vetélkedik" egymással, tehát ez egy nyugtalan terület, mondhatni a női szervezet "Achilles sarka" főleg ha magaskockázatu HPV virus is jelen van. Mai kutatások szerint a HPV nem is azonnal jut be a méhnyak mirigy vagy laphám szövetébe, hanem a méhnyak kötőszöveti állományát képező oriásmolekulákon megtelepedve valóban akár évekig is inaktiv maradhat, a baj csak akkor kezdődik, ha a szervezet immunrendszere valami ok miatt meggyengülve a HPV aktivizálódik és beszüri vagy a laphámot v .a mirigyhámot. továbbiak meghaladnák a levél kereteit. Az Ön által emlitett magaskockázatu HPV-k miatt a rákszürés alkalmával a cytológiai vizsgálat mellett HPV tipizálást is el kell végeztetni a helyzet tisztázására és kolposzkópiai vizsgálat is történjen./Évente ! / Üdvözlettel: dr.Kiss.

Vizelés utáni kellemetlen érzés a hólyagban, hüvelyfolyás, sűrű vizelési inger

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm megtisztelően részletes levelét. A leirtak alapján -és kérem ne vegye "háritásnak" tanácsomat- de ugy Önnek, mint partnerének bőr-és nemi gyógyász szakorvosi vizsgálatot javasolnék első lépésként, mert a leirt tünetek alapján nemi uton terjedő Ureaplasma és Micoplasma érintettség tételezhető fel és minkét fél gyógyitandó ha a kórokozók kimutathatók. Továbbiakban a hólyagpanaszok miatt, ha szükséges, akkor a hőlyagtükrözés is meggondolandó és egyben megszabhatja a további teendőket is. Nőgyógyászati szempontból a vizsgálatok végeztével mindenképpen rendszeres / heti 1-2 alkalom/ hüvelyi probiotikum használatát javaslom, mely erősiti a hüvelyi Lactobacillus flóra müködését, mely az általuk termelt tejsavval a hüvelyi pH-t 3,8 és 4,2 között tartva,a gomba és bacterium elszaporodását megakadályozzák. Végezetül: óvszer használat és a sexuális szokások átmeneti felfüggesztése mérlegelendő a panaszok okának tisztázásáig. Üdvözlettel:dr.Kiss

Hámsejtrendellenességek

Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a fertőzés és HPV okozhat ASC US elváltozást a méhnyak laphámjában, a hormonhiány /oestrogen/ inkább csak a védekező képesség csökkenését idézi elő -jelen tudásunk szerint. A helyzet tisztázására mindenképpen ajánlott HPV tipizálást végeztetnie és/ha magaskockázatu HPV jelenléte igazolódik, akkor Cyntec Plus vizsgálat eredménye határozhatja meg a további teendőket. A virusok terjedésének nagy változatossága felülirni látszik az eddigi, klasszikusnak mondható "nemi uton terjed" felfogást is ,de erre korrekt választ adni jelenleg még nem lehet. Üdvözlettel: dr.Kiss.