• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        647

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! A váransósság ideje alatt minden gyógyszeres kezelést nagyon gondosan kell alkalmazni és ez a feladat a kezelőorvosára hárul .Feltétlenül meg kell beszélni a korai várandóság ideje alatt alkalmazott gygyszeres kezelést és főleg a müszeres beavatkozások indikációja mérlegelendő. Javaslatom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálat és ennek függvényében a fekély kezelésének további teendői. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: a babának nagy valószinüséggel semmi baja nem lehet a feltételezett fekélytől.
        Tisztelt hölgyem ! A tünetek valóban összefügghetnek a méhen végzett müszeres beavatkozással, de amennyiben nem csökkennének és a vérzés változatlanul közepes erősségü lenne a következő napokban is, akkor nőgyógyászati vizsgálatot és hüvelyi ultrahang végzését javasolnék. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: Antibiotikum szedése mérlegelendő lehet.
        Tisztelt Hölgyem ! Levelét köszönöm és megértem Önöket, de a felesleges csalódást elkerülendő- tanácsom az, hogy kérem, várjon legalább 3 napot és szerdán, reggeli első vizeletből ismételje meg ugyanilyen 10-s érzékenységü tesztel a vizsgálatot. Amennyiben akkor is kérdéses a két csik, akkor érdemes hüvelyi ultrahang vizsgálatot végeztetnie, ha teljesen biztos akar lenni akkor rendelkezésére áll a vérmintából a béta HCG hormonmeghatározás is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A babaproject előtt ,kezelőorvosával kérem beszélje meg a Lamolep szedését és a babavállalást.Azt, hogy a gyógyszer 10 éves szedése mennyire befolyásolja a fogantatást nehéz megitélni. Ezen kérdések tisztázását követően, magam részéről ciklusdiagnosztikát javasolnék, vagyis a levelében már emlitett hormonvizsgálatok megismétlését nemcsak az 5., hanem a 11. és 21. ciklusnapon is. Ezzel lehet tiszta képet nyerni, hogy a cikluson belül van-e peteérés,petekilökődés /ovulació/ és a ciklus ovulació utáni állapotára. Az Ön által leirt hormoneredmények normálisnak mondhatóak az 5.napon, a .Prolactin szint ugyan referencia tartományon belül van, de kissé emelkedett. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tiszteltt Hölgyem ! A hosszu ciklusokba az IR és a következményes PCOS is közrejátszhatott, mely állapot a Merckformin therápia hatására sokat javult és a fogantatás is bekövetkezett- a teszt eredménye is ezt mutatja. Az időpontok alapján 2-3 hetes terehesség valószinüsithető. Tanácsom az, hogy ismételje meg a tesztet reggeli első vizeletből, ha ismételten pozitiv érdemes hüvelyi ultrahang vizsgálatot végeztetnie. Tekintettel az előzetes vetélésre a progeszteron tabletta szedését ne hagyja abba. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, várjon 2-3 napot, majd reggeli első vizeletből ismételje meg a terhességi tesztet. Amennyiben ismételten kérdéses az eredmény, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálat végzését javaslom. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Levele alapján kevés a valószinüsége, hogy fogantatás történhetett. Ha nagyon biztos akar lenni a dolgában, akkor az esemény utáni tabletta bevétele hétfőn még hatásos lehet. A rendszeres, nagyjából azonos időben történő fogamzásgátló tabletta bevételében bármi zavar lépne fel, akkor a kimaradt tabletta bevétele mellett azokban a napokban gumi óvszer használata is ajánlott. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: röviden: a csaknem 48 óra miatt nehezen itélhető meg a tabletta hatásossága, de a megszakitott aktus helyes volt.
        Tisztelt Hölgyem ! A korai terhesség mellett a bal oldali petefészkében egy 33x35mm cysta ábrázolódik Valószinü ,hogy kezelőorvosa a következő ultrahang kontroll időpontját is megjelölte és ezekben a hetekben dől majd el a petefészekképlet további sorsa. A cysta megcsavarodhat, megrepedhet, bevérezhet, vetélést okozhat, ezért tanácsom az, hogy görcs, vérzés, alhasi fájdalom jelentkezésekor forduljon időben orvoshoz. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Amennyiben a terhességi teszt negativ volt, ugy a terhesség kizárható, de a helyzet tisztázása érdekében hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék a méhnyálkahártzya és a petefészkek állapotának megállapitására. A tüszőrepedés elmaradása is okozhat ilyen panaszokat. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Amennyiben a terhességi tesztek negativak voltak és ezidáig sem jelentkezett menstruációja ,akkor hüvelyi ultrahang vizsgálat végzését javasolnám, melynek során a méhnyálkahártya vastagsága és a petefészkek állapotának vizsgálata magyarázatul szolgálhatna a vérzés kimaradására. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. A magas vérnyomás miatt feltétlenül folyamatos orvosi ellenőrzést javasolnék. Nem tudom kéz és lábdagadás /bokatájon / jelentkezett-e Ónnél és mikor vizsgálták a vizeletét? Amennyiben, korai terhességi toxaemiára van gyanu, akkor még intézeti felvételt sem tartom kizártnak- az ünnepeket ne vegye figyelembe, most csak a baba és Őn a legfontosabbak. A pánikbetegség tüneteit valószinü a szakemberek rendezni fogják, viszont a szüléssel kapcsolatos aggodalmai higgyje el minden kismamára jellemzőek és ezzel nincs egyedül. Taanácsom: a magas vérnyomás okának mielőbbi korrekt tisztázása, valamint alapbetegségének egyensulyba tartása. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az aktus alatt jelentkező és azt követö alhasi dyscomfort érzés miatt tanácsom az, hogy hüvelyváladékból gomba és bacteriumtenyésztést kellene végeztetnie amennyiben már itthon van. Addig is, probiotikumok rendszeres hüvelyi haszálatát javasolnám- minden olyan szer / tabletta, krém, folyadék ami tejsavat tartalmaz /Ezzel lehet segiteni a hüvelyi lactobacillus flóra müködését és panaszai ezáltal enyhülni fognak. A méhnyakrák kizárása cytológiai vizsgálat és HPV virus tipizálás utján valósulhat meg, kérem mielőbb végeztesse el, de levele alapján nagyon kicsi a valószinüsége, hogy Önnél ilyen elváltozás fordulna elő. Kérem, nyugodjon meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A méhizomzat myomás elválzozása jóindulatu folyamat és amennyiben az elvégzett curettage szövettani eredménye is negativ, akkor Ön megnyugodhat. A méh simaizomzatából kiinduló myomák elhelyezkedése miatt azonban bekövetkezhet rendetlen vérzés is, igy a myoma rendszeres ellenőrzése javasolt/ nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang / Üdvőzlettel: dr.Kiss,
        Tisztelt Pekárik Géza Úr! Rendkivül megtisztelő számomra levele és megkeresése. Válaszom viszont valószinü, hogy csalódást fog okozni kedves Barátnőjének és egyben Önnek is. Elsősorban: A vélelmezett clitoris fitymaszükület és annak ellátása,megoldása napjaink plasztikai sebészeinek feladata és messze tullépi nőgyógyászati ténykedésünket. Másodsorban: munkám során sok esetben találkozhattam és láttam már igaz,többnyire szülési sérülések után rekonstruált klitorissal és kisajkakkal- a véleményem kimeritené válaszom terjedelmét. Harmadsorban: sok évtizedes mütéti tapasztalat alapján kell mondanom, hogy bármilyen összenővés sikeres felszabaditása és mütéti megoldása csak részleges idejü, mert a letapadt részek ismét eredeti állapotukat veszik fel több-kevesebb idővel a mütétet követően. Végezetül talán annyit, és kérem ne kételkedjék jószándékomban hogy nem állanak egyedül sexuális életük javitása terén, a baj csak akkor következik be, ha a mütétet követően a várt sexuális élmény elmarad. Tanácsom:A helyzet tisztázása céljából előzetesen sexuálpszichológus véleményét kérném ki és csak ennek birtokában döntenék. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Gratulálok. A kenettel kapcsolatban csak annyit, hogy a Streptococcus agalacctiae az egy fakultativ, a hüvelyben élő bakterium és a hüvelyflóra normális alkotója- nem szabad össszetéveszteni a Streptococcus béta haemolyticus bakteriumtörzsel. Ez a bacterium most azért szaporodhatott el mert nincs a hüvelyben normális és elengedhetetlen lactobacillus müködés / Dőderlein pácikák hiányoznak / Igy a hüvely enyhén savas vegyhatása pH:3,8-4,2 felborult- átmeneti időre- és ha probioticuokat/ minden amiben tejsav van / használ lokálisan, akkor ez helyre fog állni. Baj tehát nincs. A kurát, hogy megcsinálta, erről utólag már nem kell messzemenő következtetéseket levonnia. Ön kombinált kupot használt, melynek kicsi a magzatkárositó hatása, de kérem a várandósság ideje alatt mindenféle gyógyszeres kezelést tanácskozzon meg előbb kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr.Kiss.