• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        768

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, szakorvosi vizsgálattal lehet csak tisztázni a hüvelygyürü sorsát.Nem tünhetett el, de a hüvelyi feltárás során lehet csak a helyzetet tisztázni. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hökgyem ! Megértem és eléggé nehéz napokat élhet át. Leveléből arra következtetek, hogy korai terhességről van szó és a folyamatos HCG konroll és ultrahang vizsgálat eredményei tisztázhatják csak a helyzetet, de ami nagyon fontos egy helyen történjen mindkét vizsgálat. Csak röviden: UH vizsgálattal petezsák csak a 3-4 héten jelenik meg a képen. Magzati szivmüködés /szicső pulzáció/a fogantatást követő 6 héten észlelhető általában. Ön jó kezekben van, a béta HCG szint emelkedése v. csökkenése jelezheti a későbbi történéseket. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Leveléből részben rendkivüli felelősségérzést vélek tapasztalni a további várandóssági hetek alakulása miatt, ugyanakkor erős elhatározást is, hogy a bulimiás rendellenességet sikeresen meg fogja oldani ezen időszak alatt. Ebben bizva a szülés alatti leirt komplikációktól sem kell tartania. dvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm részletes levelét. Az étkezések leirása rendkivül pontos. A diéta betartásának sikeressége vagy az időnkénti "kudarcok" valóban psychésen megterhelhetik a kismamát, de kérem, messzemenő következtetésekre ne ragadtassa magát. Lényegében arról van szó, hogy a magzati hasnyálmirigy insulin termelése befolyásolhatja az anyai vércukor szintet és amennyiben várandóssági diabetes alakult ki-ahogy az Ön esetében is , akkor valóban fokozottan oda kell figyelnie a szénhidrát bevitelre. A diabetológus tanácsa jó volt, a hátralevő hetekben a diéta betartása mellett lelkiekben készüljön fel a szülésre és az eészséges ujszülött fogadásának örömére ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, nyugodjon meg. A leirtak alapján a fogamzásgátló szedés közben előforduló közti vérzésről lehet szó és kezelőorvosának abban igaza van, hogy végig kell szeednie a levelet, valamint abban, hogy váltani lehet a későbbiekben fogamzásgátló tablettát. A folyamatos és rendszeres tablettaszedés biztositja a vérben azt a hormonszintet, mely a petefészkekben a petesejt termelődést leállitja.,ha a hormonszint nem éri el a kivánt mennyiséget a méhnyálkahártya leválik és vérzés kezdődhet. Önnek abban van igaza, hogy kiegészitő védekezést /óvszer/ érdemes alkalmazni A hasi panaszok miatt hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön gondolatmenetét követve azt kellene feltételezni, hogy 19-én fogantatás történt, ami elképzelhető, de az vérzés leirása inkább a normális ciklusokban is előforduló un. középidős vérzésre jellemző, melynek oka, az agyalapi mirigy FSH és LH hormonszintjeinek változásai miatt következik be és biztosija a ciklus zavartalanságát. A fogantatást követően a megtermékenyült petesejt még jó ideig "vándorol" a petevezetőben és csak később ágyazódik be a méhnyálkahártyába, igy a leirt folyamat spontán vetélésnek minősitése kissé tulzó lenne. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Nagy valószinüséggel káros következményektől nem kell tartania, de kérem vegye igénybe a kombinált tesztet , genetikai UH vizsgálatot és ezen eredmények birtokában nyugodhat meg teljesen. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A tumormarkerek ismeretében, a hüvelyi ultrahang megismétlését javasolnám 3 hét mulva, hogy a képlet egyáltalán látható-e ismét. Amennyiben a tumormarker eredmények emelkedettek, ugy mindenképpen diagnosztikus laparoscopia / hastükrözés / végzése javasolt, melynek során szöveti mintavétellel lehet megnyugtatóan tisztázni a képlet természetét és ez egyben megszabja a további teendőket is. Kérem, ne féljen, mindennel időben van . A Norculot szedése valóban meggondolandó, van egyéb vérzéscsillapitó gyógyszer is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy eltérő mennyiségü és erősségü menstruációl van szó, de és amennyiben panaszai változatlanok hüvelyi ultrahang vizsgálat végzését javaslom. Gratulálok a babaprojecthez, de kérem ne legyen türelmetlen és ne féljen-sikerülni fog. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Kedves Kérdező! A kezelőorvos által feltételezett chr. parametritis és medencei cellulitis hátterében gyulladás tételezhető fel, és antibiotikus kezeléssel sikeresen gyógyítható. A feltett kérdésből sajnos nem derül ki, hogy az egész aktus alatt vagy csak az orgazmus idején jelentkezett-e a fájdalom, illetve, hogy az orgazmus ejaculációval járt-e? A kérdés kissé összetettebb lehet, ezért hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálatot feltétlenül javasolnék, illetve szakember - gynecourológus - felkeresését is!
        Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa feltehetően a haematoma felszivódása során felszabaduló és gyulladást okozható anyagok miatt megelőzés szempontjából kivánt létrehozni egy megemelt antibiotikum szintet a vérben. Szedni valóban nem kötelező, a hüvelyfóra egyensulyát viszont probiotikumokkal helyre lehet állitani. Kérdése jogos volt, kérem minél többet pihenjen ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A fogantatás utáni első hetek történései valóban nagyban hozzájárulhatnak a magzat további sorsának alakulásához.. A leírtak alapján aggodalma jogos. Bármilyen furcsán is hangzik,de tanácsom az, hogy mielőbb keressen fel egy un.:"drog ambulanciát ", mert az ott dolgozó szakembereknek valószinü nagy tapasztalata van az ilyen esetek megoldásához . Kérem megértését , de ebben a helyzetben korrekt választ adni rendkivül nehéz. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Mindenképpen hüvelyi ultrahang vizsgálat végzését javasolnám a petefészkek állapota és a méhnyálkahártya vastagságának megitélésére. Abban az esetben ha a "pete nem tudott kifakaddni" vagyis elmaradt az ovulació akkor az UH képen maradandó tüsző /folliculus persistens / kell, hogy ábrázolódjon és a menstruáció akkor jelenik csak meg, ha ez a tüsző megreped. A telefonos ovulació jelzők általában jók, de nem 100%-osak, minden nőnél előfordulhatnak a ciklusban un." tempo anomáliák " melyek, mint a név is mutatja csak eltérések, nem kell mindjárt rosszra gondolni, főleg akkor, ha az elvégzett tesztek negativak voltak. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Reggeli első vizeletből elvégzett terhességi teszt eredménye ismeretében könnyen eldölhet a kérdés / ha két csik jelenik meg a teszten akkor terhesség,ha csak egy csik akkor nem terhes /. Abban az esetben ,ha panaszai a jövőben is fennállnának, akkor szakorvosi vizsgálat mellett hüvelyi ultrahang végzését javaslom. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét és rendkivül nehezen válaszolok. Egyrészt: A szövettani értékelés rendkivül pontos és szakmáját nagyon értő pathológus véleménye. Kezelőorvosának ezen alapuló mütéti indikációja is helytálló , mert az atypusos elváltozások még inváziót nem mutatnak. Másrészt: az Ön rendkivül nehéz helyzetét és további céljait figyelembevéve valóban meggondolandó a radikális mütét. Ha , az utóbbit veszem figyelembe akkor annak reményében, hogy a kórosan elváltozott nyálkahártyát a méhüri beavatkozás során maradéktalanul eltávolitották-az IVF hormonkezelést mellőzve, szoros szakorvosi felügyelet mellett / a méhnyálkahártya rendszeres hüvelyi ultrahang ellenőrzése / talán lehet időt nyerni. Ismételt pecsétlő vérzés jelentkezésekor viszont nincs értelme a radikális mütétet halogatni. Üdvözlettel: dr.Kiss.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés