• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        676

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! A lokális oestrogen kezelés / pl: Ovestin krém / átmeneti szüneteltetése semmi zavart nem okozhat, de azzal tisztában kell lennie, hogy a petefészkek müködésének következtében fellépő oestrogen hiány miatt a beavatkozást követően az Ovestin életvitelszerü használata/-hetente legalább 1-2 alkalommal / segitheti a jobb életminőség fenntartásában. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! Bármilyen kérdéses esetben a biztonság kedvéért érdemes az esemény utáni tabletta használata . Amennyiben még aktuális, kérem éljenek a tabletta adta biztonsággal. Ezt, a jövőbeni tanácsként is kérem, fogadja el. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Jelenlegi ismereteink szerint a fogamzásgátló és a vérnyomáscsökkentő együttes szedése nem kontraindikált, igy a felirt fogamzásgátló rendszeres szedését javaslom. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A hámhiányos hely sebgyógyulási folyamata remélhetőleg rövidesen bekövetkezik és igy panaszai is csökkenni fognak, illetve megszünhetnek. Kétségtelen, hogy egy mütéti utáni szövődmény okozta helyzettel állunk szemben annak minden nehézségével együtt. Válaszom az, hogy a még jelenleg meglevő hámhiányos hely kisugárzása nem hatolhat a medencecsontig, viszont maga a mütét ténye és a hosszas konzervativ kezelés miatt is feltétlenül hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék, sőt még az MRI vizsgálatot sem tartom kizártnak, panaszai korrekt tisztzására. Ezen uton lehetne képet nyerni a hasfal és a kismedencei szervek jelenlegi állapotáról és határozná meg a további teendőket is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! A szoptatás alatt a tejelválasztásért felelős agyalapi mirigy hormon / Prolactin / szint uralja a női szerevezetet . Amennyiben ehhez még a pajzsmirigy müködési zavara is társul, akkor endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálat együttes végzését javasolnám ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A rendetlen vérzés okának tisztázására nőgyógyászati vizsgálatot, hüvelyi ultrahang végzését javaslok/ méhnyálkahártya vastagsága, petefészkek állapota megállapitására / és amennyiben vérzése gyógyszeres therápia hatására sem szünik, végső soron egészségügyi kaparás / curettage / végzése is mérlegelendő , az esetleges rosszindulatu elváltozások biztos kizárása és a vérzés megszüntetése miatt. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: otthoni terhességi teszt végzése is szóbajöhet.
        Tisztelt Hölgyem ! A menstruációs ciklus ritmusában bekövetkező változásokat tempóanomáliáknak nevezzük, melyek bekövetkezhetnek a peteérés a petesejt kilökődés / ovulació/ és az ovulációt követő második szakasz hormonális változásai miatt is. Ha és amennyiben az Ön által ismertetett esetben elmaradt a középidőben - általában a ciklus 11-14 napja között történő ovuláció - akkor fordulhat elő, hogy a két vérzés közötti időszak lerövidül. Amnennyiben pontos képet szeretne kapni a petefészkek és a méhnyálkahártya aktuális állapotáról, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Igen, a 2 mIU/ml értéknél a terhesség nagy valószinüséggel kizárható.Biztos választ azonban csak akkor kapható, ha a béta HCG vizsgálatot 1-2 nap múlva megismétlik és a kapott eredmények összehasonlitása adhatja meg a korrekt választ. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! A látottak alapján mielőbbi bőr-és nemibeteg szakrendelés felkeresését javaslom. Óvatossága nagyon helyes és amennyiben mégis létrejön aktus, akkor gumióvszer használata tanácsos. A szakrendelésen kenetvétel és leoltások alapján tisztázni lehet, hogy mi okozza az elváltozást és a megfelelő therápiát is előirják. Kérem, ne késlekedjen. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét, igyekszem válaszolni, de a rendetlen vérzés okára és a bal alhasi fájdalomra nehéz egyértelmü választ adni. Az ultrahang leletek alapján a méhnyálkahártya szabályos a méhnyak méhtest határán leirt polypgyanus képlet azonban okozhat rendetlen vérzést, de ezt az utolsó hasi és hüvelyi ultrahang leletben már nem is emlitik. A szabály az, hogy fiatal, még nem szült nőnél, negativ cytológiai lelet birtokában a rendetlen vérzést gyógyszeresen kezelendő és csak a legvégső esetben indokolt egészségügyi curettage-t végezni. A helyzet tisztázása céljából érdemes a hormonpanell vizsgálat is /FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progeszteron,Tesztoszteron meghatározás /-vérvétel utján. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Levele alapján elsősorban alapos gastroenterológiai kivizsgálás látszik célszerünek, melynek során emésztési panaszainak oka tisztázódhat. Az Ön által emlitett endometriosis,- amennyiben a bélfal is érintett- produkálhat ilyen tüneteket, de az endometriosis jelenlétét a béltraktusban csak szövettani vizsgálattal lehet ténylegesen igazolni. A vérzéskimaradás miatt hüvelyi ultrahang végzése javasolt és nőgyógyászati vizsgálat, de kérem, mielőbb forduljon gastroenterológus szakemberhez. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A gátseb varrása során, az egyik bőr alatti un. süllyesztett öltés körül kialakult szöveti reactió következménye lehet a tapintható csomó és felette a bőrpir. Napjában 1-2 alkalommal végzett kamillás lemosások és az ezt követő indifferens krém/babakrém/ használatával szüntethetőek meg a tünetek. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Amennyiben a Cyntec Plus vizsgálat negativ, ugy megnyugodhat, mert hiába van jelen a 4 magas rizikófaktoru HPV virus , rosszindulatu elváltozástól nem kell tartania, de fél évente a HPV tipizálást rendszeresen ellenőrizni kell. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Az Ön által nagyon jól megfigyelt és leirt tünetekből inkább arra lehet következtetni, hogy az agyalapi mirigyben középidőben lezajló hormonális változásokat kisérő fiziológiás un. középidős vérzés tüneteit észlelhette. Ez a folliculus érlelő /FSH / hormon és a luteinizáló hormon /LH / agyalapi mirigyben bekövetkező váltását jelzi, a fogantatás és beágyazódás történéseivel nem hoznám szoros összefüggésbe. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön által ismertetett tünetek -feltehetően -inkább emésztési problémákkal lehetnek összefüggésben. Tudni kell, hogy akár a Jangee tabletta, akár a Nuvaring hüvelygyürü hormontartalma / oestrogen, progesteron / minden a májban bomlik le, az tény, hogy a Nuvaring ezekből a hormonokból kevesebbet tartalmaz, tehát Ön nem választott rosszul. Tanácsom az, hogy a gyürü által okozott panaszok ha és amennyiben a második, harmadik gyürünél és fennállnának kérjen tanácsot kezelőorvosától. Üdvözlettel: dr.Kiss.