Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

  • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
  • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
  • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
  • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
  • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
  • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
  • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Nőorvos Társaság
  • Magyar Endoszkópos Társaság
  • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

  • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • menopauza kivizsgálása és kezelése
  • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

HPV lelet èrtelmezés

Tisztelt Hölgyem ! Levele alapján , mivel sem alacsony, sem magas kockázatu HPV törzseket nem találtak, csak nem azonositható DNS részeket a virusból/NA/, ezért a szürést elég évente végeztetnie, viszont- feltételezem, hogy az orvosi javaslat a cytológiai eredményben talált olyan eltérést, mely miatt a szürést fél évente ajánlott megismételni. Veszély nem fenyegeti, mert Ön a legfontosabbra jött rá-a rendszerességre .Ezzel élve sok kórság megelőzhető lenne, de ezidáig csak kevesekben tudatosult. Ne aggódjon. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Deflagyn mellékhatás

Tisztelt Hölgyem ! A cytológiában jelzett ASC-US lelet a mikroszkópos vizsgálat során észlelt atypiás hámsejtek jelenlétét tünteti fel.-jkavasolt Ilyen jellegü elváltozást a HPV viruson kivül az u.n. sexuális úton terjedő kórokozók is erlőidézhetnek. A legyakrabban előfordulók ezek között az Ureaplasma,Micoplasma, de lehet még Chlamydia, Atopóbium, Gardnerella kórokozó is. Ezért érdemes STD kivizsgálást is végeztetnie. A Deflagyn ilyenfajta mellékhatása eleddig nem ismert, talán más oka is lkehet a rózsasszin folyásnak, hüvelyi gomba és bacterium tenyésztés, valamint hüvelykenet vizsgálat javasolt a folyás tisztázására.. Fokozódó derékfájása és alhasi dycomfort érzésének oka feltétlenül tisztázandó. A leirtak alapján jelenlegi nőgyógyászati állapota -- negativ CT, HPV, Ultrahang - nagy valószinüséggel nem magyarázza a fennálló tüneteket. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Konizáció után P3 eredmény

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm bizalmát és helyzetét megértem. Legfontosabb, hogy ma már nem használjuk a Papanicolau rendszert/ P1,P2,P3,P4,P5 -ez a sejtmag és sejt plazma összehasonlitásán alapuló, tehát morfológián alapuló rendszer/ helyette a ma használatos Bethesda rendszer a mérvadó, mely a méhkyakat boritó laphám és a nyakcsatornában levő hengerhám aktuális állapotot határozza meg nagy pontossággal. A P3-t régi időkben valóban ugy tekintettük, hogy okozhatja gyulladás is és annak megfelelő kezelést irtunk elő, melyet kezelő orvosa is nagyon helyesen megtett. Tanácsom az, hogy a cc. in situra tekintettel a méhszájból, több helyről vett biopsia szövettani eredménye dőnthet -egyben korrekt megoldás- , hogy gyulladás vagy egyéb folyamat állhat-e fenn. Ugy értelmezem, hogy a HPV elleni védőoltást már megkapta és a legutóbbi HPVtipizálás is negativ volt-ez megnyugató, de a HPV tipizálás megismétlését és a puncs biopsia elvégzését indokoltnak tartom. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kismedencei MR vizsgálat eredmény

Tisztelt Hölgyem ! Az MRI vizsgálat során észlelt jobb oldali képlet tisztázása céljából laparoscopiás beavatkozás/ hastükrözés/ végzése ajánlott, melynek során a szem kontrollja által tisztázható korrekten a kismedence állapota és egyben a jobb oldali elváltozás eredete is, valamint a képletel eltávolitása, igy panaszai megszünhetnek. A laparoscopos beavatkozás az egynapos sebészeti beavatkozások körébe tartozik, altatásban végzett, lehető legkisebb traumával járó mütét, de kérem, ne várjon éveket és mielőbb határozza el Magát saját egészsége érdekében. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: a késedelmes válaszért elnézést kérek/ technikai hiba /

Jobb mell fájdalom

Tisztelt Hölgyem ! Elnézését kérem a késedelmes válaszért / saját technikai hiba / és köszönöm bizalmát ! Leirt panaszai alapján elég nagy testi és psychés traumát okozhatott és okoz jelenleg is az Ön által ismertetett esemény -jogosan. Az viszont megnyugtató, hogy azóta is folyamatos megfigyelés alatt áll és rendszeresen kéri a szakemberek véleményét. Ha teljesen meg akar nyugodni, akkor a folyamatos fájdalom miatt nem tartanám " ördögtől való dolognak"nha a leirt zsirnecrosisos területről emlő biopsia történne és a szövettani lelet is kizárná a rosszindulatu folyamat lehetőségét. T.i, ha a szövettan is negativ nem kell aggódnia, de kérem , hogy a fél évenkénti rendszeres ellenőrzést tartsa be- ez nagyon helyes eljárás. A fájdalom és a vele kapcsolatos negativ psychés panaszok is idővel csökkennének. Mindent helyesen csinál ! Üdvözlettel: dr.Kiss.