• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        749

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön esetében folyamatos és szoros orvosi felügyelet mellett a 32. héttől kórházi megfigyelést is indokoltnak tartok és a 38. héten / ha addig nem történik semmi/ programozott császármetszést a szülés befejezésére, melynek során a lepényt kézzel leválasztják. Jól érzi, nagyon oda kell figyelni ! Sikeres, eseménytelen hátralevő várandósági heteket kivánok ! Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az, hogy november elején terhességet állapitottak meg rendben van, de nem tünteti fel, hogy mikor történt a vérvétel, mikor jelentkezett spontán a menstruáció és mikor történt kontroll vizsgálat, melynek során az Ön által küldött képletet találták. A képek alapján petefészek elváltozásra /cysta / lehet következtetni . Amennyiben februárban is hasonló eredményt kapnak, akkor laparoscópiás / hastükrözés / eljárás is mérlegelendő. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, hüvelyi ultrahang vizsgálat végzése -tekintettel arra, hogy méhüri beavatkozás történt előzetesen- indokolt lett volna, de kezelőorvosa abból indulhatott ki , hogy klinikai tünetek /láz,vérzés, fájdalom / nincs és bimanuális vizsgálattal is rendben talált mindent-ezért maradhatott el a hüvelyi UH. A következő " babaproject"-nek 2-3 rendes menstruációt követően semmi akadálya nincs és a tavaszi hónapokban már lehet tervezni. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Hüvelykenet vizsgálatot és STI kórokozók meghatározását javasolnám és ezek ismeretében lehetne kiválasztani a hatásos therápiát, hogy panaszai megszünjenek. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Első lépésben az tisztázandó, hogy a vérzés a méhnyálkahártyából / méhüregből / vagy a méhszájból ered-e? Amennyiben a méhüregből származik és gyógyszeresen befolyásolni nem lehet, akkor curettage /méhkaparás / végzendő és az igy nyert anyag szövettani feldolgozása adhat választ a vérzés okára és szabja meg a további teendőket. Ha a vérzés oka a méhszáj állapota akkor a méhszájból több helyről vett minta szövettani eredménye a mérvadó. Levelében nem emliti, hogy humán papilloma virus tipizálás történt-e? Összefoglalva: a feltételezett rosszindulatu elváltozás kizárható, de a jelzett atypusos sejtek okát még idejében tisztázni kell. A méhszájsebből vérezhet ugyan és ezt negativ cytológiai lelet és HPV tipizálás birtokában fagyasztással, léserrel meg lehet szüntetni. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Leveléből és a gyógyszerekből arra következtetek, hogy terhességi toxaemia miatt áll kórházi megfigyelés alatt és jó kezekben van. A magzat méhen belüli állapotának megitélésére valóban a CTG vizsgálat áll rendelkezésünkre , de valószinü, hogy ultrhang vizsgálattal a lepény érettségi fokát is vizsgálják, hiszen a várandóság utolsó heteiben a lepény ereiben sok mész rakódik le, mely egyben a lepényi keringést és a magzat állapotát is nagymértékben befolyásolhatja. Összefoglalva: a CTG és ultrahang vizsgálat rendszeres végzésével kell döntenie kezelőorvosának, hogy meddig várhat a szülés meginditásával, lehetséges-e spontán szülés vagy császármetszést kell-e végezni. Izgalmas napokat él át, sok sikert és erőt kivánok! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm megtisztelő bizalmát, nagyon nehéz időszakon lehet tul és nagyon szép esemény előtt áll. Az Ön által leirtak ismeretében kérem , bizzon kezelőorvosa helyes itéletében a szülés befejezésének megválasztását illetően. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm rendkivül részletes levelét. A panaszok tisztázására korrect nőgyógyászati és proctológiai szakorvosi vizsgálatot ajánlok, mielőtt a babaproject elkezdődne./ foghuzással, emésztési problémáival és főleg endometriozissal kapcsolatos kérdésekre utalnék./ Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A HPV virusnál a 16 -s törzset látom megjelölve. A HPV 16 az egyik leginvazivabb fajta,ezért a Cyntec Pluus vizsgálat elvégzését tartom indokoltnak, melynek során választ lehet kapni arra, hogy a sejtek funkciója károsodott -e ? Amennyiben a teszt negativ, akkor is fél évv mulva a HPV tipizálás végzése ajánlott / jelen van-e még a HPV 16 törzs /. A védőoltást feltétlenül ajánlom. Az oltás a meglevő HPV ellen nem hatásos ugyan, de fiatal emberől lévén szó az elkövetkező időkben esetleg bekövetkező HPV ferőzésektól már védett lesz a szervezet./ A 16,18 és még 7 magas kockázatu HPV törzset is beleértve. Sexuális élet óvszer használata mellett tanácsos és nem "ördögtől való dolog ", ha a partner is kivizsgáltatja magát. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt ölgyem ! A 20. hétre már kialakult az un. foetomaternális egység/ anya-lepény-magzat /melyben a lepény hivatott betölteni a magzat védelmét. A Floxal rövidtávu alkalmazása igy magzati károsodást feltehetően nem okozhat, de a megoldást abban látom, ha a szemészeten közli, hogy Ön 20 hetes kismama és a szakorvos ennek megfelelően- terhesség alatt is alkalmazható gyógyszert irjon fel. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A menstruáció alkalmával -a megszokottól eltérő jelenségek, un. " tempóanomáliák" a peteérés,vagy annak elmaradása és a második szakaszban felépülő méhnyálkahártya kialakulásában fellépő átmeneti zavarok, de magának a méhnyálkahártya menstruáció napjaiban történő leválási eltéréseivel függenek össze-ezek általában átmeneti jelenségek , de ismételt megjelenésük alkalmával hüvelyi ultrahang vizsgálat és a hormonális állapot tisztázása szükséges. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem A pajzsmirigy komolyobb müködési zavara már maga kizáró oka lehet a fogamzásnak.Ez Önnél a jelek szerint nem állt fenn. Aggódnia nem kell, viszont a terhesgondozáson szakemberrel feltétlenül megbeszélendők a jövőbeni teendők, hogy a magzat károsodása elkerülhetó legyen. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Ha teljesen nyugodt akar lenni, akkor béta HCG szint meghatározással Vérvétel / kaphat reális választ tüneteire. Valószinü , hogy psychés momentumok is közrejátszanak jelenlegi állapotában, igy tanácsom az, hogy várja meg a 6 napot és az emlitett vizsgálatot csak akkor vegye igénybe, ha vérése nem jelentkezik. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Leveléből nem tünik ki, hogy mit értenek a hüvelyi és vizeletből végzett STD teszten, feltételezhetően HPV,Ureaplasma,Micoplasma, Gardnerella, Atopóbium PCR meghatározás történt? Panaszai végett bőrgyógyász konziliumot javasolhatok, név és cim nélkül, vagy a Bőrgyógyászati Klinika felkeresését. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A csatolt cytológiai eredményt nem találom. Leirása és a leirt tünetek alapján feltétlenül cytológiai ismétlést, HPV tipizálást és a külső méhszáj szakszerü vizsgálatát / kolposzkópia / ajánlom, melyek ismeretében a további teendők is meghatározhatóak. Valóban, a gyulladás mellett más okok lehetősége is felmerülhet. Üdvözlettel: dr.Kiss.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés