• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        806

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem! Az ismertetett lelet alapján az endometriumot bedomboritó 13x12mm-s corpus cervix határon elhelyezkedő képlet valóban csekély valószinüséggel akadályozhatja meg a fogamzást. Ennek ellenére tanácsom az, hogy amennyiben a fogantatás 6-9 hónapon belül nem következne be, akkor hysteroscópos / méhüreg állapotának, corpus-cervix határnak pontos megállapitása végett/ vizsgálatot javasolnék. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy tabletta szedés közben előforduló un: "köti vérzéssel" állunk szemben, ez a vérbeli hormonszint változással állhat összefüggésben. Kérem, most tartsa meg a 7 nap szünetet, majd kezdje el szedni-de rendszeresen, nagyjából naponta ugyanabban az időben / 1-2 óra eltérés nem számit / a következő levelet. Ha a rendetlen vérzés ismételten jelentkeznék, ugy szakorvosi és hüvelyi ultrahang vizsgálat ajánlott. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Háziorvosának véleményét maximálisan figyelembevéve kérem, hogy a gatroenterológus véleményét ismételten kérje ki. Leveléből nem derül ki, hogy tudta-e, hogy Ön 25 hetes terhes? A teljes igazsághoz tartozik, hogy még nincs elég tapasztalat arra, hogy a Controloc milyen változásokat okozhat terhességben és főleg a magzat fejlődésére miként hat. A biztonság kedvéért, ha lehet más gyógyszerelésben kellene kezdeni a gastroenterológus konziliumot követően. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! A lelet alapján urogynecológiai vizsgálatot javasolnék, ugyanis az MRI által leirt:"myomatosis uteri " a méh simaizomzatának elváltozása, mely rendetlen vérzést okozhat ugyan, de sürgető vizelési ingert és főleg véres vizeletet nem. A rendetlen vérzés tisztázása céljából-ha ismétlődne-akkor egészségügyi curettage-t kellene végezni, az igy nyert anyag szövettani feldolgozásával lehetne pontos diagnózishoz jutni a vérzés okát illetően. A gyakori,sürgető vizelési inger , véres vizelet inkább a hólyag simaizomzatának és nyálkahártyájának elváltozására utalhatnak. Ezt a két kérdést hivatott tisztázni az urogynecológiai vizsgálat. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: elnézést a késői válaszért.
        Tisztelt Hölgyem ! Az ovulaciós teszt információ tartalma kb. 40%-os, tehát az ovulációval járó agyalapi mirigy hormonváltozásából következtet az petekilökődés lehetséges időpontjára. A terhessségi teszt pedig a fogantatás után kialakuló HCG hormonszint létrejöttét jelzi-ezek alapján a két teszt nem hasonlitható össze. Végezzen inkább egy ismételt terhességi tesztet- ahogy Ön is gondolja, amennyiben az negativ és megjön a menstruáció, akkor a következő ciklusban lesz aktuális használnia az ovulaciós tesztet. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Tanácsolnám, hogy még a babavállalás előtt alaposan vizsgáltassa ki magát magas vérnyomással foglalkozó szakemberrel/ hypertonológus / és közölje vele szándékát is, ugyanakkor nőgyógyász kezelőorvosával is konzultáljon a "baba project"-ről, hiszen a 40 gestatiós hét óriási teljesitményt követel meg az anyai szervezettól és ennek alapfeltétele a vérkeringés ,vérnyomás zavartalansága. Többek között ezért rendkivül fontos tudni, hogy mi okozza egyáltalán a magas vérnyomását / vese eredetü vagy centrális stb.../ Ezért javasolnék előzetesen alapos kivizsgálást és a gyógyszereket is eszerint irják majd Önnek elő. Üdvözlettel: dr.Kiss
        Tisztelt Hölgyem ! Az összes hormonmentes védekezési eljárás és azok kombinaciója kb. 60-70 %-ban biztonságos a tapasztalatok szerint. A pesszárium méretét vizsgálat alkalmával a szakorvos állapithatja meg eredményesen és az optimális méretre adhat javaslatot. A második kérdést nem értem, hiszen levelében hormonmentes fogamzásgátlóról ir, ugyanakkor a hormontartalmu spirálról kérdez, de válaszom,Hogy a sexuális vágyat a spirál lényegében nem befolyásolja , de minden méhen belüli eszköz okozhat komplikációkat:vérzés,gyulladás- ezért rendszeres orvosi ellenőrzésük javasolt, valamint panaszok esetén eltávolitásuk mérlegelendő. Létezik hormonmentes spirál , mely ha beválik hosszu évekig alkalmazható eredményesen akár nem szült hölgyek estében is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, a Mistralt előirás szerint, a 7 napos szünet után kezdje el szedni/ ha pl. kedden fogyott el az előzetes levél, a következő levelet a következő kedden kezdje meg / elnézést a "szájbarágós " stilusért /,de ezt kell tenni. A Condrosulf szedése jelen ismeretek szerint nem csökkenti a Mistral által mesterségesen létrehozott hormonszintet a vérben, igy a tabletta fogamzásgátló hatása biztos. A Condrosulf szedése évente 2 alkalommal 3-3 hónap, ezalatt kiegészitő fogamzásgátlás alkalmazása a biztonság kedvéért lehetséges, de egyénileg kell eldöntenie, hogy alkalmazzák v. nem. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Elnézését kérem a késésért, de az Ön által küldött MR vizsgálat képét nem tudom megnyitni. Szivesen válaszolok, illetve mondom el vélményemet, ha ezt a technikai dolgot meg tudjuk oldani. Megértését köszönöm: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Napjainban már előirás, a császármetszés előtti és utáni időszakban az antikoaguláns/véralvadás gátló/ therápia, mely az Ön által emlitett szövődmények elkerülése miatt végeznek. Igy, az Ön által emlitett stroke, infarctus száma minimálisra csökkent.Kérem ne aggódjon, de elővigyázatosságból az Ön által leirt fejfájás, zsibbadás miatt a 6 hetes mütét utáni kontroll lehetőségével és panaszai ismertetésével már a jövő héten forduljon kezelőorvosához. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a pajzsmirigy müködési zavar produkálhat rendetlen vérzést, ezért a Letrox tabletta további rendszeres szedése ajánlott. A biztonság kedvéért reggeli első vizeletből terhességi reactió végzését is javasolnám és ennek eredményétől függően hüvelyi ultrahang vizsgálatot is. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban érdemes megismételni az ultrahang vizsgálatot, és csak akkor lehet a méh müszerrel történő kiüritéséről dönteni, ha valóban nincs magzati szivhang és életmüködés. Ez a tervezett beavatkozást megelőzően meg is kell, hogy történjen. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Ez valóban rendkivül nehéz helyzet. A tervezett beavatkozás előtt még végeznek majd ismételt ultrahang vizsgálatot is és csak akkor hajtható végre a terhesség müszeres befejezése, ha akkor sem észlelnek magzati életjelenséget. Az Ön további egészsége érdekében is záros határidőn belül tanácsos elvégezni a mütétet. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: elnézést, a lakonikus rövidségért, de Ön most egy kényszerhelyzetben van,amit mielőbb meg kell oldani.
        Tisztelt Hölgyem ! A müszeres beavatkozás utáni időszakban 10-14 nap az a türelmi idő, mikor vérzéses tünetek, alhasi görcsök előfordulhatnak.Nem mondták, hogy 2 hét mulva kontrollra kell menni? Tanácsom az, ha még a jövő héten is vérzést észlel, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálatot kell végezni. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! Igen, pajzsmirigy állapot meghatározást/ TSH,Ft3,Ft4, Anti TPO/, valamint D vitamin és AntiMüllerián Hormon /AMH/vizsgálatot is. A partner kivizsgálása sem elhanyagolandó kérdés,valamint a pontosabb kép miatt cylkusdiagnosztika is javasolt /FSH,LH,Prolactin, Oestrogen,Progesteron,Tesztoszteron meghatározás a cyclus 3,11, és 21-ik napján. Üdvözlettel:dr.Kiss.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés