• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        688

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Semmi probléma, a gyógyszert nagyjából minden nap azonos időpontban /1-2 óra eltérés nem számit/, viszont nagyobb odafigyeléssel tanácsos szednie a jövőben. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem figyelembe venni a családban levő nőgyógyász véleményét, csak jót akar és nagy tapasztalattal rendelkezhet. Kicsit bővebben: minden méhnyakon végzett mütéti beavatkozás, mely a nyakcsatorna megrövidülésével jár növelheti a tervezett várandóság zavartalanságát, mivel a nyakcsatorna könnyebben kinyilhat és vetélés, a 24. hét után már koraszülés következhet be. Ezzel tisztában kell lennie , és a babavállalás előtt ezeket a kockázatokat alaposan végiggondolni. Talán ebből a szempontból érthető, hogy semmi akadálya mérni a nyakcsatorna hossszát , vagy méltatni, hogy amputáció vagy conisatió történt-e . A 23 mm-s hossz a nyakcsatorna belső méhszájtól a mütét után kialakult külső méhszáj közötti távolságot jelenti. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön által is olvasott Nagele szerinti " vérzéses időszámitás " , vagyis az utolsó menstruátió első napja, valamint az ultrahang által megállapitott terhességi idő között -"pont ebben a sérülékeny időszakban " - plusz, minusz 2 hét eltérés lehetséges, hiszen a fogantatás legnagyobb valószinüséggel a ciklus középidejében történik. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A panaszok alapján nőgyógyászati és egyben hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék első lépésként / méhnyálkahártya állapota, petefészkek és a kismedencei status tisztázása miatt is /Itt meg kellene említenie, hogy 3 éve folyamatosan van tejelválasztása és ez egyben egyértelmü Prolactin / tejelválasztásért felelős hormon az agyalapi mirigyben dominantiát jelent - ez hosszu távon erősen megterhelő lehet szervezete számára. Javasolom még , hogy diabetológussal is vegye fel a kapcsolatot. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A progeszteron érték nem lehet reális, hiszen Ön olyan spirált visel, mely maga is hormont tartalmaz, ezért a vérben egy mesterséges hormonszint jön létre. A spirál eltávolitás követően 1-2 rendes menstruáció után lehetne csak reális képet kapni a hormonstatusról. A gyógyszereket helyesnek tartom és rendszeres szedésük ajánlott. Levelében nem emliti, hogy góckutatás , pajzsmirigy vizsgálat történt-e? A hajhullás tisztázása végett bőrgyógyász szakember véleményének kérését is javasolnám. Tisztelettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A korai várandósági hetek alatt mindenféle beavatkozástól és felesleges gyógyszereléstől tartózkodnia kellene. A lepény a 16 hétre alakul ki, ez már védi ugy az anyai, mint a magzati szervezetet a káros behatásoktól, igy a tervezett beavatkozást is erre az időre lenne tanácsos halasztania. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A kb. 16 hétre kifejlődő lepény funcióinak beindulásával létrejövő és a magzati-lepényi-anyai egység / foetomaternális egység / kialakulásával a lepény anyai és magzati szervezetet egyaránt irányitó szerepe miatt a vérkeringés, gáz- és anyagcsere irányitója a várandóssági hetek alatt. Ennek ismeretében és a lepényi müködés zavartalánságában megbizva az átmeneti anyai légzési zavar nagy valószinüséggel nem okozhatott károsodást a magzatban. A szaturációs index is csak egy numeriuks informátió, mely nagyon hasznos, de abban kell biztosnak lennie, hogy az anyai zavarok esetén is a lepény messzemenően kompenzálja azt, igy biztostva a magzat zavartalan fejlődését. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön által ismertetett tünetek és azok fokozódása miatt feltétlenül végeztessen hüvelyi ultrahang vizsgálatot, melynek során tisztázódhat a petefészkek ,méhe, petevezetők állapota és annak megállapitása, hogy van-e szabad hasüri folyadék, mely a hashártya nyomásával a panaszokat okozhatja. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! Talán már meg is oldódott a probléma, de részletes levelét köszönöm és talán a jövőre nézvést is megragadom az alkalmat,. hogy pár gondolatomat megosszam, illetve a feltett kérdésekre válaszoljak. Igen, az előváladékkal nagyon óvatosnak kell lenni hiszen himivarsejtet tartalmazhat. Tapasztalatom szerint, ahogy a párkapcsolatban az összeszokottság és a partner ismerete erősödik, ugy időben észlelhetik az előváladék " várható " megjelenésének idejét és megtalálják a megfelelő módot az időbeni eltávolitására. Fő a biztonság ! A havivérzés késésének oka nagyon összefügghet a ciklus középidejében történő tüszőrepedéssel ,petekilökődéssel/ ovulacio / is. Meg kell jegyeznem, hogy ez az időszak egyben a fogantatás legkedvezőbb időpontja is, ugy hogy ezzel mindkét félnek jó tisztában lennie. Nos, amennyiben ez a tüszőrepedés bármilyen ok / hormonalis, strukturális / miatt nem következik be, akkor a petefészekben a meg nem repedt tüsző csak növekszik a ciklus második felének kialakulása zavart szenved és a menstruáció ezen tüsző megrepedése után következik be. A sürgősségi fogamzásgátlásról röviden annyit, hogy a kérdéses aktus után minél rövidebb időn belül élni kell vele ! Ezt követeli a partner érdeke is ! Üdvözlettel: dr.KIss.
        Tisztelt Hölgyem ! Tekintettel az előzetes missed ab -ra a javasolt és jelenleg Ön által szedett gyógyszerek indokoltak, hogy ne következzen be egy ismételt nem kivánatos esemény. Remélhetőleg sikerülni is fog. A 20 kg-s sulygyarapodás okát azonban nem lehet a szedett gyógyszerekre háritani és tanácsom az, hogy kezelőorvosa a belgyógyász szakemberrel konzultálva kezdjen el egy alapos kivizsgálást / pajzsmirigy, diabetes /. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A HPV tipizálás folyamata a virus DNS kimutatásán alapuló eljárás és az már erősen labortechnikai kérdés, hogy a mintába bekerülő menstruációs vér mennyire hat zavarólag a DNS kimutatásban. Feltehetően nem volt olyan mennyiség, ezért a negativ eredmény elfogadható. A kérdését értem és valóban jogos felvetés az Ön részéről, de a cytológia LSIL eredménye miatt 3 hónap mulva ismételt cytológiai vizsgálatot és HPV tipizálást javasolnék , természetesen tünet és vérzésmentes időszakban. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Kedves Kismama ! A leirtak szerint és a jövőre nézvés tanácsom, hogy sebész szakmber és azon belül is proktológus véleményét kérje , hogy az elváltozás okozta tünetek és panaszok szakszerü ellátásában sikeresen segitségére lehessen. A hátralevő 20 gestatiós hét alatt a magzat és a kismedencei szervek növekedésével aranyeres panaszai csak fokozódhatnak igy , az ehhez értő szakember időbeni felkeresése javasolnám. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A lokális oestrogen kezelés / pl: Ovestin krém / átmeneti szüneteltetése semmi zavart nem okozhat, de azzal tisztában kell lennie, hogy a petefészkek müködésének következtében fellépő oestrogen hiány miatt a beavatkozást követően az Ovestin életvitelszerü használata/-hetente legalább 1-2 alkalommal / segitheti a jobb életminőség fenntartásában. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! Bármilyen kérdéses esetben a biztonság kedvéért érdemes az esemény utáni tabletta használata . Amennyiben még aktuális, kérem éljenek a tabletta adta biztonsággal. Ezt, a jövőbeni tanácsként is kérem, fogadja el. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Jelenlegi ismereteink szerint a fogamzásgátló és a vérnyomáscsökkentő együttes szedése nem kontraindikált, igy a felirt fogamzásgátló rendszeres szedését javaslom. Üdvözlettel:dr.Kiss.