• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        843

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a mütét utáni kontroll vizsgálatot célszerü lenne előbb elvégezni és egyben hüvelyi ultrahang vizsgálatot is javasolnék. Nem kell megijedni, nagyobb probléma nem lehet, de fő az óvatosság. Üdvölettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Minden méhüri beavatkozás után a vérzés több napig eltarthat, mely a sebgyógyugyulási folyamattal van összefüggésben. Kérem, nyugodjon meg , nem kóros jelenségről van szó-amire megkapja válaszomat, talán már meg is szüntek panaszai. A szövettani eredmény megbeszélése kapcsán, amennyiben még vérzést észlel, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálat javasolt. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Országos Véradó Szogálatnál nagyon jól csinálják az ellenanyag szürést és szakmai felvilágositást, kérem forduljon hozzájuk bizalommal. A choleszterinről vallott addigi felfogásunk a jövőben remélhetőleg változni fog, rosszat nem tesz ha szedi a gyógyszert. Nem háritom a kérdést, de az OVSZ rendelkezik megfelelő tapasztalattal és pánantitest kérdésben. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Korrekt vizelet vizsgálat csak a hólyagból, csapolás utján szerzett vizeletből végezhető. Ezt, ha vannak klinikai tünetek, orvosi indikáció alapján lehet végeztetni. Még az un. középsugaras vizeletbe is kerülhetnek a hüvelyi folyásból fehérvérsejtek, netán 1-2 vörösvértest is- mely az Ön által leirtak szerint megtévesztő is lehet. Panaszaira a gyakrabban végzett kamillás ill. cickafark füves lemosásokat ajánlanám. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, ne ijedjen meg. Az emésztőtraktusból felszivódó 1 db gyógyszer semmiféle zavart nem okozhat, illetve eltérést nem okoz a vérsavó összetételében, igy magzatkárositó hatása is nagy valószinüséggel kizárható. Valóban, a 16. hétig amig a lepény ki nem alakul, vagyis létrejön az /anya-lapény-magzat / vagyis foetomaternális egység, addig tartózkodni kell a győgyszerszedéstől és csak a legszükségesebb gyógyszerelés tanácsos. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, ne nehezitse meg saját dolgát, hiszen már a várandósság 40 hete is óriási dolog és Ön ennek már két alkalommal is sikeresen eleget tett. Gratulálok. Valójában kérdése a harmadik szülés lezajlása és mikéntjéről szól, amit természetesnek tartok, de erre előre korrekt választ adni lehetetlenség. Annyit biztosan mondhatok, hogy egy előzetes császármetszés után, az azt követő szüléseknél a legkisebb komplikáció esetén a mütéti utat választják a szakemberek. Kezelőorvosával kérem, ezt részletesen beszélje meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! Az FSH,LH,Prolactin. Oestradiol, Progeszteron , Tesztoszteron meghatározást kérem ismételjék meg a ciklus 11. és 21. napján is és a három eredmény ismerete ad majd teljes képet a petefészkek müködéséről, a peteérés, kilökődés /ovulació/ esetleges zavarairól és a további teendőkről, hogy a babaproject sikeres legyen. Valóban az Anti Müllerián Hormon szintje lehetne magasabb is, de nem számokat gyógyitunk és tekintettel az Ön korára remélhetőleg még hosszu ideig zavartalanul müködni fognak a petefészkek. Ugyanakkor a petefészkek stimulálása a sikeres fogantatás érdekében ma már elfogadott eljárás, de ezt kérem, kezelőorvosával beszélje meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérdésének ez a része már bőr-és nemigyógyász szakemberre tartozik, a nőgyógyászati részre igyekeztem választ adni. Kérem, még esküvő előtt keressenek fel ilyen szakorvost, hogy megnyugodjon. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A napjainkban használt ovulaciós tesztek inmformációs tartalma az érett tüsző megrepedéséről és a petesejt kilökődésről hozzávetőleges jellegü, melyet számokban igyekeznek realizálni. Óvva intem, hogy a számoknak tulzott jelentőséget tulajdonitson. Tanácsom az, hogy amennyiben a fogamzás fél éven belül nem következne be, akkor hormonális ciklusdiagnosztikát végeztessen. íremélem, nem lesz rá szükség. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérdésére nagyon nehéz egyértermü választ adni, mert a myomák elhelyezkedése, főleg a méhüreghez közeliek valóban erős, hosszantartó vérzéseket okozhatnak.A méhnyálkahártya menstruáció idején ezen a területekről nehezebben válik le. Hosszabb ideje fennálló panaszról lévén szó a radikális út -méheltávolitás- mérlegelendő és a férfiökölnyi méh nagysága is ezt a döntést támasztja alá. Ugyanakkor, a Richter Gyógyszergyárnak van egy készitménye, melynek szedése alkalmával a myomák mérete csökken és a vérzéses tünetekben is javulás tapasztalható. Ehhez még hozzájárulhat az Ön életkora is, hiszen a változókorban, a petefészkek müködésének megszünésével fellépő oestrogenhiányos állapot is a myomák méretének csökkenésével jár. Mindezeket figyelembevéve szoros nőgyógyászati és ultrahang vizsgálati kontrollt javasolnék és amennyiben a myomák mérete növekedést mutatna, illetve a vérzéses panaszok fokozódnának a mütéti megoldás választandó. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! Az Ureaplasma érintettség miatt a Sumamed mellé lokálisan Dalacin krém használatát ajánlanám /amíg el nem fogy a krém/, 3 hónap múlva kontroll Ureaplasma vizsgálat javasolt. További panaszok esetén HPV, Chlamydia, Micoplasma, Gardnerella, Atopóbium meghatározás is mérlegelendő. Ezek szexuális úton terjedő kórokozók /STD/ ls, valóban kezelést igényelnek. Üdvözlettel: dr. Kiss
        Tisztelt Hölgyem ! Csak a cystából vett szövettani minta feldolgozása adhat választ arra, hogy rosszindulatu elváltozás fennáll-e. Tekintettel az Ön fiatal korára, mindenképpen diagnosztikus laparoscópia/ hastükrözés / mérlegelendő, melynek során a kismedencei szervek állapotáról lehet pontos képet kapni, a cystából szövetteni mintát venni, v. eltávolitani azt. Ez mindenkor az operatőr döntésén mulik, előre nem lehet nyilatkozni. A tumormarker eredmények csak segitenek az elváltozás megitélésében, a biztos válasz a szövettani feldolgozás diagnózisa lehet. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! A kismedencei szervek, lágyrészek állapotáról MRI / hasi és kismedencei / vizsgálattal lehet komolyabb felvilágositást nyerni, valamint laboratóriumi vizsgálatok / vérsüllyedés -We-, gyulladásos fehérje-CRP- és tumormarkerek / Ca 125 / meghatározása is szükséges. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, jelentkezzen nőgyógyászati szakrendelésen és végeztessen hüvelyi ultrahang vizsgálatot, valamint immunológiai tesztet is. Amennyiben a tesztnél az IgM magas, ugy indokolt a védőoltás, ha nem akkor, korai várandóságról lévén szó a további teendőket a nőgyógyász szakorvossal beszélje meg. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: kora terhességnél minden gyógyszeres beavatkozástól óvakodunk.
        Tisztelt Hölgyem ! Az injectiós kura alatt a biztonság kedvéért kérem használjon kiegészitő védekezést is. Igy is kevés a valószinüsége, a Lindynette 20 rendszeres szedése mellett a nemkivánatos terhességnek, de a vérbeli hormonszint csökkenést befolyásoló antibioticumok miatt nem tartanám feleslegesnek, az óvszer haszálatát. Üdvözlettel: dr.Kiss.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés