• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        725

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Elképzelése nagyon helyes és reális. A barátcserje és Inozitol szedését kérem az első rendes menstruációt követően kezdje el szedni és a babaproject elkezdésének az év vége fele semmi akadályát nem látom, vagyis a gondolatot nem kell "elengednie " Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A kenetvétel a külső méhszájnál a nyakcsatorna mirigyhámja és a méhnyakakat kivülről boritó-többrétegü, el nem szarusodó lapháhsejt zóna találkozásánál történik és ezen terület a méhüregben fejlődő magzattól nagyon távol lévén, az esetleges kárositó tényezők nagy valószinüséggel kizárhatóak. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A méhszájon végzett mütétnek az a célja, hogy a külső méhszájnál találkozó a méhnyakat kívülről boritó laphám és a nyakcsatornát boritó mirigyhám találkozása normalizálódjon. Végeredményben a mütétet követően a külső laphám regenerátiója indul meg, melynek megerősödése 2-3 menstruátiót követően várható.Ennek értelmében a babaprojektnek sincs semmi akadálya január-februárt követő időszakban. Az Ön által emlitett vérzéses panaszok miatt viszont kérem, hogy ne várjon januárig a nőgyógyászati vizsgálattal. Üdvözletel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Ez egy kényszerhelyzet,valóban nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék.Nem jelezte, hogy rákszürés / cytológia, HPV / mikor történt. Végső soron ismételt egészségügyi curettage sem kizárt, fő, hogy az esetleges rosszindulatu elváltozás lehetőségét kizárják. Üdvözletttel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátló szedésének abbahagyása után az első hónapban még rendszeresen jelentkezik a menstruáció, mert ez a szervezet válasza és ehhez szokott hozzá a fogamzásgátló szedésének ideje alatt. Ezt követően, mikor a mesterséges hormonszint megszünik a tabletta szedésének abbahagyásával, akkor már helyre kell állnia a normális ciklusnak, mely az agyalapi mirigy / hypophisis/ és a petefészkek kölcsönös visszajelzési mechanizmusán alapul, röviden: helyre kell állnia a normális ciklusnak. Ez, mindenkinél egyéni lehet és akár több hónapon át is tarthat. Kérem, legyen türelemmel ezekben a hónapokban. Az időnkénti terhességi teszt végzése viszont ajánlott. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A leirt tünetek fenyegető vetélésre jellemzőek, igy feltétlenül sárgatest hormon tartalmu gyógyszerek szedésének elkezdését javaslom. Amig a lepény ki nem alakul / 14-16 terhességi hét / addig a sárgatest a felelős a terhesség zavartalanságáért. Ez a sárgatest abból a megrepedt tüszőből alakul ki, melyből a megtermékenyült petesejt származik. Elégtelen müködése vetéléshez vezethet. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kezelőorvosa helyesen járt el, a tumormarkarek alapján valóban kizárható a rossszindulatu folyamat. Véleményem szerint a cysta laparoscópiás uton való mielőbbi eltávolitása lehetne a helyes eljárás, melynek során a méhében talált myomás göbről is információhoz juthatnának. Tekintettel a jövőbeni gyermekvállalásra a tulzott radikalitás/ myoma góc eltávolitás / mindnképpen kerülendő. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A hasüreg legmélyebb pontja a Douglas üreg és az itt megjelenő hasüri folyadékgyülem eredete mielőbb tisztázandó és okozhat alhasi fájdalmat. Az esetek döntő tőbbségében a petefészkekben előforduló un. funkcionális cysták megrepedéséből származhat a folyadék és a hashártyáról későbbiekben felszívódva a panaszok is megszünnek. Ha tartósan jelen van az alhasi dyscomfort érzés, akkor laboratóriumi vizsgálattal/ vérkép, vérsüllyedés, gyulladásos fehérje/CRP/ meghatározás eredménye igazolhatja, vagy kizárhatja a gyulladásos eredetet. Végső soron a Douglas üreg megpungálása is szóba jöhet/ altatás / és az igy nyert folyadék cytológiai vizsgálatával lehet teljes képet nyerni panaszainak eredetére. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban a Stix vizsgálatot elsősorban vizelet állapotának megállapitására állitották össze és használják. A hüvelyváladékról a Stix által adott információ mennyire pontos, arra laboratóriumi szakember tudna választ adni.Napjainkban nőgyógyászati vizsgálat alkalmával a hüvelyi pH mérésénél használunk ilyen indikátort . Kérdése ennek ellenére rendkivül érdekes és valószinü, hogy a jövőben a quantumkémiai eljárások fejlődésével birtokunkban lesz egy olyan lehetőség / omnipotens stix /, melynek révén ugy a vizelet, mint a hüvelyváladék fiziológiás vagy kóros elváltozásairól gyors és pontos képet nyerhetünk. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, meg kellene várnia a megismételt rákszürés eredményét és nem ártana HPV tipizálást is végeztetnie, főleg ha méhszájseb lehetősége felmerült. Ennek kapcsán emliteném, hogy a jódot használó Kollega a külső méhszáj állapotát igyekezett megállapitani kolposzkópos vizsgálattal feltételezésem szerint. A hüvelygyulladás megállapitásához hüvelykenetből végzett gomba és bacterium tenyésztés és kenetvizsgálat ismeretében lehet pontos választ adni. Kérem, ne irrigáljon, még tejsavval sem, viszont tejsavas tabletta,krém,kup életvitelszerü használata / heti 1-2 alkalommal / a hüvelyi lactobacillus flóra müködését segiti, ezzel tünetmentes időben is lehet élni. A Dalacin krém valóban erős antibiotikum , nem tudom megitélni, hogy használata az Ön által leirtak alapján mennyire indokolt és az Ovestin használata is megkérdőjelezhető, hiszen 42 éves korban még a petefészkek elég oestrogent termelnek - mai tudásunk szerint. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A puffadás és az alhasi fájdalom tisztázására mielőbbi szakorvosi és hüvelyi ultrahang végzését javasolnám tekintettel a mütéti előzményre. Nem kell rosszra gondolni, de minden tanács csak időveszteséggel járna és Ön egy nagy mütéten esett át, melynek későbbi szövődményei is lehetnek. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérdéseire válaszolva : Elsősorban meg kell határozni, hogy Önnél PCO syndromáról, vagy PCO betegségről beszélünk -e, illetve, hogy melyik áll fenn, ennek kivizsgálására további endokrinológiai vizsgálatok végzését javaslom/ pl: HOMA index ismerete /, a nemi hormonok közül a Prolactin szint meghatározást. / Maga a PCO jelenség egy nagyobb anyagcserezavar/elváltozás részét képezi, mely összefoglaló nevén a Metabolikus X syndroma, melybe a hirzutizms is bele tartozik,de a magas vérnyomás és a II. tipusu diabetes is előfordulhat. Természetesen életmód változás/ diéta, több mozgás / javithat a tüneteken és a kismedencei állapot javulásához a rendszeresen végzett Kriston intimtorna is hozzájárulhat. A dohányzás valóban károsan befolyásolhatjaa fogamzásgátló hatékonyságát, de a nem kivánatos fogantatás elkerülése miatt inkább javaslom szedését. A menstuáció utáni tünetek kivizsgálására ismételt hüvelyi ultrahang végzését tanácsolnám. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Nagyon csekély a valószinüsége annak , hogy fogantatás történt volna, de a biztonság kedvéért érdemes egy otthoni terhességi tesztet végeznie és ajánlott a fogamzásgátlásra odafigyelni a jövőben. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, várja meg a szeptemberi várható menstruáció időpontját, amennyiben ismételten rendellenességet tapasztal, akkor hormonpanell vizsgálatot /FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progeszteron, Tesztoszteron /, illetve Insulin Resistencia / IR/ meghatározást javasolnék a későbbiekben. Az 5 évig szedett hormonális fogamzásgátló miatt nehezen áll helyre a kapcsolat az agyalapi mirigy és a petefészkek között, feltehetően az Ön esetében is erről lehet csak szó, ez idővel rendeződik magától is, amennyiben nem következik be, akkor érdemes a fent emlitett vizsgálatokat elvégeztetnie. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Amennyiben az uj levelet elkezdte szedni, akkor a vérzés ellenére folyamatosan szedje tovább és csak a levélnek a végén tartsa meg a 7 nap szünetet. Kiegészitő fogamzásgátló alkalmazása / óvszer használata / is javasolt a biztonság kedvéért legalább a 10-12 -ik tablettáig. Baj nincs, ne ijedjen meg , de a megkezdett levelet szedje végig. Üdvözlettel: dr.Kiss.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó