• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász

        629

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.


        • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.


        • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.



        Társasági tagságaim:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.



        2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.



        Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.



        Speciális területeim:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Állapotának pontos és részletes megismerése után, valamint korának és elhatározásának-már amennyiben szülni nem akar- figyelembevételével tanácsom az, hogy a müvi meddővététel / laparoscópos uton a petevezetők zárása / jelenthetné az Ön számára az eredményes és végleges megoldást. Ez a mütéti beavatkozás az "egynapos sebészeti beavatkozások " kategóriájába tartozó definitiv megoldás, mely biztonságos és egyben véglegesen megszabadithatná Önt a hormonális fogamzásgátlással járó vérzészavaroktól is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Feltehetően a tályog feltárása folyamán a tályogfal visszamaradt része okolható a rendszeresen visszatérő tünetekért. A gát és a medencefenék izomzatának ultrahang vizsgálata adhatna választ panaszainak megszüntetésére, ezért tanácsolom urogynekológiai szakember véleményének kérését és az emlitett UH vizsgálat elvégzését, mely a további teendőket is meghatározhatja. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A hüvelyi szülés-per vias naturales- tehát természetes uton zajlik le. A császármetszés pedig a szülés mütéti uton / mütéttel/ való befejezése. Egyértelmüen a has és méh falának mütéti megbontása és a magzat kiemelése és a lepény eltávolitása után a méh- és hasfal mütéti uton való zárását jelenti. Kérdése és a biztositó ilyenfajta hozzá állása olyannyira érdekes, hogy magam is személyesen járok utána a biztositónál, hogy a kérdést tisztázhassam. Köszönöm levelét ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. A longitudinális corporális császármetszés hegén tapadó méhlepény további viselkedése- részleges vagy teljes idő előtti lepényleválás kockázata, illetve lehetősége az elkövetkezendő hetek folyamán sajnos fokozódhat, mert a magzat folyamatos fejlődése és a méh növekedése és a későbbiekben jelentkező méhösszehúzódások a lepény tapadását kedvezőtlenül befolyásolhatják. Összefoglalva: az előzetes extrém koraszülés miatt kialakult helyzet és az eddig sikeresen elért 25. várandóssági hét alapján már mostantól kezdve folyamatos intézeti megfigyelést tartanám célszerünek . Tudom, ezek kemény mondatok, de fő az óvatosság ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Ön, egy akut, gyulladásos megbetegedésen esett át, melynek és a gyógyszeres kezelésnek egyaránt lehet "nemkivánatos" tünete a rendetlen vérzés. Nagyon helyesen irja és egyben tanácsom is, hogy meg kellenne várnia a rendes menstruáció idejét és annak lezajlását. Abban az esetben, ha a normális ciklus menstruációt követően nem áll helyre és a vérzés továbbra is fennáll, akkor ismételt nőgyógyászati vizsgálat és végső soron a vérzés hátterének szövettani tisztázása céljából indokolt / curettage-egészségügyi méhkaparás/ végzése is. Remélem erre nem kerül sor ezt , csak mint végső lehetőséget emlitettem meg. Üdvözlettel: dr.Kiss
        Tisztelt Hölgyem ! Igen, kérem vegye be a tablettát és mielőbb tegye vissza a gyűrűt. A tabletta a már megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, viszont a gyűrű biztosította hormonszint a vérben állítja le a petefészek működést és ezzel érhető el, hogy nem termelődik petesejt az elkövetkező napok alatt. Ön valóban kényszerhelyzetben van, közti vérzése lehet, de ez a tabletták tudható be. A 21 nap és 7 nap szünet szabály betartásához kérem igyekezzék ragaszkodni a Nuvaring-nél. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A középidőben jelentkező barnás váladék a peteérést és tüszőrepedést kisérő tünet is lehet/az agyalapi mirigy tüszőérlelő/FSH/ és luteinizáló/LH / hormonszintjének változását jelzi, amely a normális ciklusnál előfordulhat és nem kóros. Ugyanakkor, ha a tüszőrepedés elmarad a meg nem repedt domináns tüsző is okozhat barnás folyást, ezért hüvelyi ultrahang vizsgálat végzése tanácsos-főleg ,ha a bárnás váladékozás továbbbra is mutatkozik. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: terhességi teszt végzése is szóbajöhet.
        Tisztelt Hölgyem ! A barnás, krémes váladék az agyalapi mirigy / hypofizis / 2 hormonjának az FSH-folluculus érlelő és az LH-luteinizáló hormonok változásaival is összefügghet, ami a normális ciklusok alatt következik be és nem kóros. . Sérüléstől való félelmét nem tudom eloszlatni, arra vizsgálat adhat választ, viszont ha a barnás váladékozás tovább tart érdemes lenne hüvelyi ultrahang vizsgálatot végeztetnie. Üdvözlettel: dr. Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Tankönyvi adat, hogy a fogantatásra a ciklus 11-14. napja között van a legnagyobb esély , de a biológiában, a női ciklusban nagyon óvakodni kell a merev szabályoktól, mert ide tartozik, hogy az aktus során létrejöhet un." provokált tüszőérés " és azonnali megtermékenyülés is, az irodalomból ismert, és leirtak menstruáció alatti fogamzást, de magának az ovulációs tesztnek a diagnosztikus értéke sem több 60-70 %-nál. Talán, e rövid felsorolásból is kitünhet, hogy bár nagyon szeretnék, de nem tudok korrekt és egyértelmü választ adni kérdésére. annyit meg merek kockáztatni, hogy a leirtak alapján nagy volt az esélye a megtermékenyülésre. Az odafigyelés és gondosság nagyon pozitiv tulajdonságok, de kérem kissé lazitani és biztos lehet a sikerben. Üdvözlettel: dr. Kiss.
        Tisztelt Kérdezőm ! A spermium élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől is függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben két óra, a petevezetékben 48 óra. Ezt egy szakdolgozat megállapitása, de nagyon frappánsnak találtam, igy szeretném megosztani Önnel és ez talán választ is adhat kérdésére. Valószinü, hogy a beszáradt ondófolyadékban már nem található életképes spermium. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A dózis számomra is kissé meglepő és kérem, konzultáljon kezelő orvosával, hogy vajjon ez nem félreértés -e? Egyébként a hüvely soha nem steril, bacteriumok, gombák, virusok, egysejtüek alkotják az összetételt, de ezek egyensulyban vannak, ha a hüvelyi tejsavbakteriumok a hüvelyi pH:3,8-4,2 értékét biztositják. Ha ez valami miatt felborul, akkor vagy a gomba vagy a bacterium összetevő szabadulhat el és okozza a panaszokat. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Szakorvosi vizsgálat során nyert hüvelyváladéból goba és bacteriumtenyésztés elvégzése javasolt, hogy a tünetek eredete tistázódjon és a megfelelő kezelést el lehessen kezdeni. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Forduljon bizalommal és időben még valamelyik genetikai laboratóriunhoz, akik segithetnek a kérdés eldöntésében. Meglátása helyes. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hólgyem ! A hormonális fogamzásgátlás lényege, hogy a női szervezetbe egy mesterséges hormonszintet alakul ki, a tabletták rendszeres00szedése által, igy megszakad az agyalapi mirigy és petefészkek közötti kapcsolat, ezáltal a petefészkekben nem termelődik petesejt. Amennyiben a tabletta szedését abbahagyják és kiürül a felesleges hormon, ugy értelemszerüen helyreáll a rend és a petefészkek müködni kezdenek. Na, ez a történés mindenkinél egyénre jellemző módon zajlik le. A vérzés elkerülésének legbiztosabb módja, ha még egy levelet beszed, de a testsuly problema miatt döntését helyesnek tartom. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az ultrahang vizsgálatok elterjedése óta közismert, hogy lehetnek a cyklussal-peteéréssel összefüggő un. " funkcionális cysták" is, melyek képződnek,azután megrepednek maguktól, "eltünnek" és menstruációs zavarok is keletkezhetnek miatta. Az előzetes kétoldali cysta mütétet nem tudom Önnél hova tenni, de a további mütéti beavatkozások elkerülésére javasolnám a rendszeres ultrahang ellenőrzést, valamint hormon meghatározást is /vérvétel/ Üdvözlettel? dr.Kiss.