Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

 • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
 • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
 • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
 • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
 • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
 • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
 • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Endoszkópos Társaság
 • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

 • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
 • G-pont feltöltés
 • menopauza kivizsgálása és kezelése
 • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

Hova forduljak?

Tisztelt Hölgyem ! Tekintettel az Ön fiatal korára a gyakran ismétlődő alhasi fájdalom okának tisztázása céljából a diagnosztikus laparoscópiás eljárást mérlegelendőnek tartanám. Ez,mütéti beavatkozás/ " hastükrözés /, melynek során a köldöknél ejtett kb.1-2 cn-s metszést követően optikai rendszeren keresztül, szem konrollja mellett lehet vizsgálni a kismedence és a kismedencei szervek/ méh, petefészkek , petevezetők állapotát/ és az esetleges kóros elváltozások sikeres megoldását. Előzetesen azonban, hasi és kismedencei MRI vizsgálatot javasolnék és ennek eredménye birtokában konzultációt kezelőrvosával a laparoscópia végzéséről. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Intramammaris nyirokcsomo

Tisztelt Hölgyem ! Az emlő nyirokkeringésének " ellenőrző pontjai" a nyirokcsomók, melyek az emlő nyirokkeringés zavartalanságát hivatottak fenntartani. A nyirokcsomó megnagyobbodás igy nem tekinthető egyértelmüen kórosnak. Amennyiben változást észlelne/ fájdalom, megnagyobbodás, gyulladásos emlő jelenség/ bőrpir/- akkor ismételt UH vizsgálat mellett, a nyirokcsomó biopsiája /szövettani mintavétel miatt/ javasolt. Üdvözlettel:dr.Kiss.

segítség

Tisztelt Hölgyem ! A Klebsiella pneumoniae a hüvely élővilágának /hüvelyi mikrobiom/ normálisan előforduló bacterium törzseinek egyike. A hüvely soha nem "steril" A hüvelyi mikrobiomot bacteriumok,gombák, virusok,egysejtüek sokasága alkotja, melyek zavartalan müködését a Lactobacillusok által termelt tejsav tartja enyhén savas közeget biztositva/ pH: 3,8-4,2 ./ egyensulyba. Jelenlegi felfogásunk- bacterium ellen antibiotikum, gomba ellen gombaölő szer- ismereteink bővülésével egyre több kritikát kap és nem is alaptalanul. A fentiekből következik, hogy a probiotikumok rendszeres / heti 1-2 alkalommal/ való használata, mellyel a tejsavtermelő bacteriumokat müködését és igy a hüvelyi vegyhatás állandóságát fenn lehet tartani lehetne megoldás, hogy Ön panaszmentessé váljon. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Terhes lennék?

Tisztelt Hölgyem ! Kérem, hogy reggeli első vizeltből 2-3 napos időközönként ismételje meg a tesztet.Valószinü, hogy az idő mulásával tisztázódni fog a helyzet. A két csik egyértelmüen a fogantatást igazolja majd, melyet későbbiekben a hüvelyi ultrahang vizsgálat is megerősithet , illetve a béta HCG meghatározás is-ekkor a vérből állapitják meg, hogy terhesség fennállását. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Missed ab

Tisztelt Hölgyem ! Elnézését kérem a késői válaszért és remélem szerencsésen tulesett már a beavatkozáson -komplikáció nélkül. Utólag, csak annyit jegyeznék meg, hogy a legfőbb az ,hogy létrejött a fogantatás és ez remélhetőleg a jövőben is meg fog történni. A méh fejlődési rendelleneség miatt nem árt méhtükrözést /hysteroscópia/ végeztetnie és esetleges kromoszóma vizsgálat mérlegelendő. Üdvözlettel: dr.Kiss.