Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

  • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
  • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
  • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
  • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
  • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
  • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
  • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Nőorvos Társaság
  • Magyar Endoszkópos Társaság
  • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

  • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • menopauza kivizsgálása és kezelése
  • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

Lehetséges így terhesség?

Tisztelt Hölgyem! Levelében leirtak alapján a fogamzás lehetősége a nullához közelít. A himivarsejtek életképessége szabad levegőn nagyon rövid és a meleg fürdő is károsan hát rájuk. Kérem, nyugodjon meg! Üdvözlettel: dr. Kiss.

vérzészavar, hormon

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. A petefészek cysták okozhatnak rendetlen vérzést, de az Ön leveléből az derül ki, hogy együttlétek után jelentkező, un. kontact vérzésről van szó. Ebben az esetben viszont a méhszáj állapotának pontos megitélése nagyon fontos, ezért ismételt cytológiai vizsgálatot, HPV virus tipizálást és a külső méhszáj kolposzkópos vizsgálatát javasolnám. A P2-s cytológiai meghatározást már egyre ritkábban használják, az egy régi morfológiai alapon történő vizsgálat, manapság inkább a Bethesda meghatározás ajánlott, melynek során a ményakat kivülről boritó többrétegü el nem szarusodó laphám és a méh nyakcsatornában elhelyezkedő mirigyhám állapotát ,esetleges károsodását vizsgálják és a további teendőket- kiegészülve a HPV virus tipizálás és a kolposzkópos vizsgálattal- ennek alapján kell elvégezni. Nagyon idegen tőlem, hogy therápiás javaslatot felülbiráljak, de a hormonális fogamzásgátló szedését nem ajánlom elkezdeni. Most, elsősorban a contact vérzés okának tisztázása a fő cél. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Lehetek-e terhes

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Panaszai alapján azt gondolom, hogy első teendők közé tartozna, hogy reggeli első vizeletből terhességi reactiót végezne otthonában. Ezt pár nap elteltével ismételni is lehetne. Ha negativ az eredmény / egy csik/ akkor a terhesség kizárható. Következőkben, tüneteinek tisztázása miatt pajzsmirigy kivizsgálást javasolnék elsősorban vérvétel/ TSH,Ft3,Ft4,AntiTPO meghatározás/ ez választ adna a pajzsmirigy állapotára, illetve pajzsmirigy ultrahang vizsgálat végzése is tanácsos lenne. Visszatérve a vérvételre vérkép vizsgálat, ionogramm, májfunkciós vizsgálat, valamint vércukor és D vitamin szint meghatározást is lehetne végeztetni egyben és ezek eredménye meghatározná a további teendőket is. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Terhesség, edzés

Tisztelt Hölgyem ! A méh támasztó és függesztő szalagrendszere olyan tökéletes, hogy a fizikai tevékenység során növekedő hasüri nyomásváltozást hosszu ideig ki tudja védeni, ezért válaszom egyértelmüen az, hogy a magzat károsodásától nem kell tartania. Helyesen tette, hogy a sportolás ilyen formáját már nem gyakorolja és javaslom, hogy a várandósági hetek alatt -előzetesen kezelőorvosával egyeztetve- a kismama torna lehetőségével éljen. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Nyirokcsomó

Tisztelt Hölgyem ! A nyirokcsomó elhelyezkedése miatt sebészeti vizsgálatot is javasolnék és végső soron a nyirokcsomóból vett szövettani minta eredménye tisztázhatná a helyzetet. Megnyugtatásul: ha, 3 év alatt a nyirokcsomó nagysága változatlan, gyulladásos tünetek nem mutatkoztak ,új nyirokcsomók jelentkezését nem észlelte, akkor nagy valószinüséggel roszindulatu elváltozás kizárható, igy a baba vállalásnak akadálya nincs. Üdvözlettel: dr.Kiss