Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

 • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
 • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
 • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
 • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
 • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
 • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
 • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Endoszkópos Társaság
 • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

 • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
 • G-pont feltöltés
 • menopauza kivizsgálása és kezelése
 • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

Pesszárium, használata hólyagsérvre

Tisztelt Hölgyem! A kockapessszárium méretei a 25x25x25- től egészen a 47x47x47-ig terjednek/-tudomásom szerint./ Abban az esetben, ha csak hólyagsérv van és a méhsülyedés kizárható, tehát a méhet alátámasztó szalagok nem nyultak meg, akkor a közepes 37x37x37-s méret vagy 1 számmmal kisebb méretü is kipróbálható. Sikositó használatát ajánlom, hossszu távon kell gondolkodni, ezért tul szoros, hüvelyfalakat feszitő pesszáriumot nem ajánlott. Elnézését, az anatómiai status ismerete nélkül ezt tanácsolhatom. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Mellsérülés

Tisztelt Hölgyem! Köszönöm levelét. A sajnálatos baleset miatt feltétlenül javasolnám az emlő ultrahang vizsgálatát, az aktuális állapot tisztázására. Kérdésére válaszolva: jeleleg sem ismeretes, hogy milyen körülmények okozhatják a mell malignus elváltozásait, de bizonyos, hogy a traumás eseményeket követően fokozottan ajánlott a rendszeres önvizsgálat, melyben az a lényeg, hogy a folyamatos ellenőrzés során-addig nem tapintott képletet észlelve - kell szakorvoshoz fordulnia. Tehát, most emlő ultrahang vizsgálat, majd a későbbiekben a rendszeres önvizsgálat. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Laboratóriumi eredmények

Tisztelt Hölgyem! A pajzsmirigynél/ TSH / még az Ft3,Ft4, és anti TPO vizsgálatot hiányolom, az oestrogenből itélve a petefészkek még müködnek. Nagyon helyesen tette, hogy a hormonvizsgálatot elvégeztette, a tényleges állapot majd 1 év mulva megismételt vizsgálat eredményeinek összehasonlitása adhatja meg és a ttovábbi teendőket is. Jelenleg nem igazolt hormonológiailag a változó kor, kiegészitésül hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolhatnék / méhnyálkahártya vastagságának mérése / adhatna további információt. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Merre menjek tovább a vizsgálatokban? Mit érdemes csinálni?

Tisztelt Hölgyem ! A HPV magaskockázatu virustörzsek közül, tapasztalataink szerint a 16 és 18-s törzs tud önmagában is malignitást előidézni, a 39-ről ez nem mondható el- Fél évenként kell emiatt HPV tipizálást végeztetni és huzamosabb HPV : 39 jelenlét esetén Cyntec Plus vizsgálatot kell végeztetni és ennek eredménye szabja meg a szakemberek további teendöit Jelenlegi álláspont szerint az Ureaplasma,Micoplasma,Gardnerella, Atopőbium, Chlamydia képezi a nemi uton terjedő gram pozitiv és negativ coccusok csoportját/ STD 5 /, melyeket 3 havonként érdemes ellenőriztetni és előfordulásuk esetén a partner kezelése is indokolt. A hüvelyi élővilág / mikrobiom / gomba és bacterium alkotóinak egyensulyát a Lactobacillusok termelte tejsav tartja egyensulyban, mikor a hüvelyben enyhén savas állapotot tartanak fenn-a normál hüvelyi pH: 3,8-4,2 . melyet rendszeresen használt / heti 1-2 alkalom/ hüvelyi probiotikumok használatával állitható helyre. Kérem, ne aggódjon, mindent jól csinál és ha lehet a rengeteg antibiotikumoktól és egyébb szerektől igyekezzék megszabadulni. Üdvözlettel:dr.Kiss

AMH hormon mérés terhesen?!

Tisztelt Hölgyem ! Levele alapján a bekövetkezett várandósság miatt az AMH vizsgálat valóban okafogyottá vált. Üdvözlettel: dr.Kiss.