Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

 • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
 • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
 • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
 • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
 • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
 • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
 • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Endoszkópos Társaság
 • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

 • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
 • G-pont feltöltés
 • menopauza kivizsgálása és kezelése
 • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

Magas kortizol

Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátlással valóban egy mesterséges hormonszintet létesitünk a szervezetben, de a kortizol szint ilyenmértékü emelkkedése nnem valószinü, hogy a Mistral szedésével hozható összefüggésbe. További, fóleg mellékvese irányu kivizsgálást javasolnék. Üdvözlettel:dr.Kisss.

Terhesség alatti gyógyszerszedés

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Nagyon helyesen tette, hogy a pozitiv teszt után nem folytatta a gyógyszer szedését- A korai várandósági hetek alatt valóban minden gyógyszereléstől lehetőleg tartózkodni kell. Kérem, ne aggódjon és éljen a jövőben a kombinát teszt adta lehetőséggel, melynek eredménye megszabja a további teendőket. A leirt körülmények között a terhesség megszakitását nem látom indokoltnak. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Lehet a baba beteg?

Tisztelt Kérdezőm ! A várandóság 10 -12-hetében végezhető kombinált teszt elvégzésével már korán ki lehet zárni az esetleges magzati rendellenességeket, ezért javaslom, hogy feltétlenül vegyék igénybe ezt a lehetőséget. A férj betegsége a rendszerbetegésgek közé sorolható, az egyén szervezetét érinti és nem őrőklődik. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Duphaston abbahagyása

Tisztelt Hölgyem ! A méhlepény kialakulása és funkcióinak beindulása a váransósság 14-16. hetére tehető.Ettől az idótől számitottan már a lepény irányitja ugy a magzati, mint az anyai szervezet zavartalan fejlődését, müködését. A fogantatást követően a sárgatest felelős a korai terhesség megmaradásáért egészen a lepénymüködés beindulásáig.A Duphaston sárgatest hormont tartalmazó gyógyszer. Azért voltam kissé körülményes , mert talán igy érthetővé válik, hogy az élettani folyamatok szempontjából okafogyottá válik, hogy a gyógyszert fokozatosan vagy egyszerre hagyja abba. Bizzon kezelőorvosában. Üdvozlettel: dr.Kiss.

Prolaktin szint.

Tisztelt Hölgyem ! Ciklusdiagnosztikai vizsgálatot javasolnék: a ciklus 3.,11., és 21. napján vett vérből FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progeszteron és Tesztoszteron meghatározást. Ezzel tisztázni lehet a hormonális statust és a ciluson belüli esetleges Prolactin szint változást is, valamint az emlő ultrahang vizsgálat megismétlését is érdemes megfontolni. Üdvözlettel: dr.Kiss.