Dr. Kiss György

Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

 • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
 • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
 • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
 • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
 • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
 • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
 • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Endoszkópos Társaság
 • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

 • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
 • G-pont feltöltés
 • menopauza kivizsgálása és kezelése
 • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Legutóbbi válaszai

HPV 31 magas kockázat

Tisztelt Hölgyem ! A P3-s cytológia eredmény és a HPV 31 magaskockázatu virus miatt, mivel 22julius óta már fél évtelt el, ismétlést javaslok ugy, hogy a cytológiai vizsgálat Bethesda rendszer szerint történjék / van e laphám, vagy mirigyhám károsodás igen v.nem/ a HPV tipizálás esetén pedig ha változatlanul jelen van-e a HPV 31-s, akkor pedig-ugyanabból a kenetból további Cyntec Plus vizsgálatot kellene végeztetnie. Ha a Cyntec Plus vizsgálat negativ-megnyugodhat, ha a vizsgálat eredménye pozitiv akkor a külső méhszáj területéről több helyről szövettani, mintvételnek kell történnie/punch biopsia/, hogy az esetleges rosszindulatu elváltozásokat ki lehessen zárni. Összefoglalva: cytológia Bethesda értékelés szerint, HPV ismétlés , esetleg Cyntec Plus vizsgálattal tisztázni a P3-s hátterét. Kétes esetben kérem halasszák el a babatervezést. Fő a biztonság. Üdvözlettel.

Rózsaszín folyás kóros-e?

Tisztelt Hölgyem ! Jelenleg már a Papanicolau féle / P1,P2,P3...stb/ beosztást már nem használjuk, hanem helyette a Bethesda rendszert, mely azt mutatja ki, hogy a külső méhszáj laphámja, vagy a méhgyak mirigyhámja mutat -e kóros elváltozást, emellett a HPV tipizálás végzése ajánlott-igy kaphatunk teljes képet a méhnyak állapotáról. 5o év felett a rózsaszin váladékozás eredetének oka mindenképpen tisztázandó, ismétlődés esetén a cuurettage " egészségügyi méhkaparás " és az igy nyert anyag szövettani véleményezése zárhatja ki a rossszindulatu elváltozás lehetőségét-biztonságosan. Javaslom a cytológiai vizsgálat megismétlését, egyben HPV tipizálást, valamint kolposzkópos vizsgálatot és a hüvelyi ultrahang vizsgálat/ méhnyálkahártya vastagság megállapitása / végzését. Hormonpanell / FSH, LH, Prolacti, Oestradiol, Progeteron, Tesztoszteron / meghatározás-vérvétel során információt adhat a petefészkek aktuális állapotáról, de ismétlem: mielőbb a vérzés eredetének oka tisztázandó. Köszönöm levelét, de ne nyugodjon bele a változó korba! Üdvözlettel.

Drogfogyasztás

Tisztelt Hölgyem ! Kérdésére, jelenlegi ismereteink alapján korrekt választ nehéz adni. A tudatmódositó szerek használata a várandóság korai heteiben nem ritka esemény, arra viszont, hogy egyénileg, hogyan regál a szervezet és hogyan alakul a magzat fejlődése csak a későbbi várandósági hetek vizsgálatai adhatnak választ, ezért a 10-12 hétben végzett kombinált tesztet és minden lehetőséget, mely korai információt tud adni a magzat állapotáról kérem vegyen igénybe, végeztesse el és ezek isneretében hozza meg döntését Üdvözlettel.

Lelet értelmezés 2.

Tisztelt a Hölgyem! Köszönöm bizalmát és elnézést a kései válaszért /technikai hiba /. Röviden: Önnek tökéletesen igaza van a reconisatió szövettani eredménye valóban kissé nehezen értelmezhető. A szövettanász Kolléga mentségére szóljon, hogy csak arról tud véleményt mondani, amit Ő kézhez kap, így valószínű, hogy az ismételten kimetszett szövetrészletekről nehezen lehetett korrekt véleményt mondani . Kérem, hogy a 3 hónap múlva esedékes kontroll vizsgálat eredményét várja meg és annak ismeretében döntsön. Javaslom, ha bármilyen kóros feltételezés merülne fel a kontroll során, akkor a radikális lépéstől se riadjon vissza /méh eltávolitás/. Fő a biztonság! Üdvözelttel: dr. Kiss.

Lelet értelmezés

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. A szövettani lelet alapján olyan állapotot diagnosztizáltak mikor a rosszindulatu folyamat /carcinoma planocelluláre in situ/ még nem törte át a méhnyak többrétegü el nem szarusodó laphámjának a basalis membránját, ami elválasztja a vér és nyirokkeringéstől. Tehát a rosszindulatu sejtek jelen vannak ugyan, de a szöveti invázió még nem kezdődött el.szerencsére, de itt nem szabad megállni, hanem méhnyak amputációval-teljes méhnyak eltávolitással lehet elejét venni a folyamat terjedésének. A HPV 16-s tipus rendkivül agressziv és a szövttanban jelölt massziv jelenléte óvatosságra int, a p67 egy sejtplazma fehérje, mely azt jelzi, hogy a sejtek funkciójában már zavar áll fenn. Lépni kell. Kezelőorvosa nagyon korrekt munkát végzett, de tekintettel az Ön korára itt nem szabad megállni. Üdvözlettel.