Aszpirin téma

Új kutatás az aszpirinről

MTI

A legendás láz- és fájdalomcsillapító aszpirinnak kis adagja is elég a koszorúér-tágítás utáni érelzáródás megelőzésére, a gyógyszer szedése ráadásul így biztonságosabb is.

Mikroagyvérzéseket okozhatnak a véralvadásgátlók

Független Hírügynökség

Az aszpirin vagy más véralvadásgátló szer az időseknél kis mértékű, alig érzékelhető vérzéseket okozhat az agyban - állapította meg egy friss holland tanulmány.

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Független Hírügynökség

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák egyik fajtájának kockázatát - állapította meg egy amerikai tanulmány, amelyről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.

Az aszpirin jó az alkohol és a paracetamol májkárosító hatása ellen is

MTI

Egy adag aszpirin megelőzheti a túlzott alkoholfogyasztás vagy paracetamol-túladagolás okozta májkárosodást, a májzsugort - jelzik egérkísérletek, amelyek eredményeit amerikai kutatók tették közzé.

Az aspirin megelőzi az asztmát

Független Hírügynökség

Kétnaponta egy tabletta aspirin elejét veszi nőknél az asztma kialakulását - derül ki egy kutatásból, amelyről csütörtökön számol be a Thorax című nemzetközi orvosi lap. Az orvosok csaknem 40 ezer nőt figyeltek meg több mint 10 éven át.

Az aspirin csökkentheti a mellrák kockázatát

FH

A rendszeresen szedett aspirin (acetilszalicilsav) 20 százalékkal csökkentheti a mellrák kockázatát - erre a következtetésre jutott egy londoni kórház orvosprofesszora 21 tanulmány eredményeinek összegzéséből.

Aspirin protect

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Aspirin protecte szedek, emellett néha lehet e bevenni 500 as aspirint? Koszonom

aspirin protect 100 mg szedhető-e aszpirin 500mg tablettával?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Édesaynám 75 éves, agyi fraktusai voltak, de nem láthatóan, a CT mutatta ki - önkéntelen kézmozgása miatt ment el neurológushoz.- tiapridált és aspirin protect 100-at írtak fel.- gyakran megfázik, ilyenkor mindig bayer aszpirin 500-at szed, a háziorv

érrendszeri károsodás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

tisztelt vebbeteg.2010 márciusában nyaki érben 30 %-os hosszan elnyulló lány plakkot állapítottak meg, azóta Asa ep 100 mg, szedek. Tünetek ugyanúgy fenn álnak lefekvéskor, hajolásnál, leüléskor, felállásnál szédülés érzet, várható-e javulás a gyógys