Terhesség, gyermekágy

Terhesség, gyermekágy

Megtermékenyítés segítséggel: milyen módszerek léteznek?

WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Fülöp István, szülész-nőgyógyász
2022-07-22 19:33

A párkapcsolatok 15-20 százalékában figyelhető meg, hogy minden próbálkozás ellenére sikertelen a gyermeknemzés. Amikor felmerül a fertilitási problémák valamelyike, hetekig tartó vizsgálatok után derülhet fény arra, hogy pontosan melyik az a beavatkozás, amely az egyéni eredmények alapján alkalmazható.

Útmutató a szüléssel, születéssel kapcsolatos segítők útvesztőjében

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
2022-09-15 13:03

Sokan úgy képzelik, hogy a szüléshez elegendő egy anya, egy pocakban lévő baba, meg mondjuk egy orvos vagy bába, aztán a többi megy magától. Részben ez persze igaz lehet, de ma már sokkal több segítő szakember bevonható a folyamatba, ami nem biztos, hogy ördögtől való. Ki kicsoda, és kire mikor lehet szükség?

Mit jelent, ha csuklik a magzat?

WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
2022-09-04 18:03

A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a jelenséget a magzatoknál?

Praktikus tanácsok kontaktlencsét viselőknek

WEBBeteg - Halmosi Edina, optometrista-kontaktológus
2022-09-03 04:03

Tisztában van vele, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel? Ismeri a tisztítás szabályait? Hogyan hat a terhesség a lencseviselésre? Kérdések és válaszok.

A terhességi akut zsírmáj

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
2022-08-30 14:33

A terhességi akut zsírmáj egy ritka betegség, ami körülbelül 7000-20000 terhességből 1 esetben alakul ki, és életet fenyegető májelégtelenséghez is vezethet.

Terhesség meleg időben - Hogyan birkózzon meg vele?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
2022-08-29 19:33

A nyári hőség sokakat megvisel, ám várandósan sokkal melegebbnek tűnik, mint amilyen az valójában. Amennyiben Ön is azon gondolkodik, hogyan birkózhat meg a nyári meleggel a terhesség alatt, cikkünk Önnek szól. Kövesse tippjeinket, segítünk lehűlni!

Mit használhatok allergiás tünetek ellen, ha várandós vagyok?

Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
2022-08-29 04:36

Várandósság alatt, ha csak lehet, inkább nem szedünk gyógyszereket, ám vannak olyan állapotok, amikor mérlegelni kell, hogy a gyógyszer szedése vagy mellőzése jelent-e nagyobb kockázatot. Arról, hogy mivel enyhíthetik biztonságosan a kismamák az allergiás panaszaikat, dr. Augusztinovicz Monika, allergológus, fül-orr-gégészt, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

Félelem a szüléstől: a tokofóbia kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-08-25 14:33

A tokofóbiában szenvedő nők kórosan félnek a szüléstől, és emiatt gyakran szélsőséges fogamzásgátlási módszereket is alkalmazhatnak, hogy elkerüljék a teherbe esést, vagy magát a szülést, még akkor is, ha egyébként szeretnének gyermeket.

Hidegfront - komoly egészségügyi problémákat is okozhat

Semmelweis Egyetem
2022-08-09 07:51

Az ingerlékenységen, fejfájáson és alvászavaron túl komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak a frontok, ilyenkor növekszik a szívinfarktus, tüdőembólia, sőt még a koraszülés előfordulása is. Leginkább a kisgyermekeket, időseket és krónikus betegeket viseli meg amikor a kánikulai napok után hirtelen több Celsius fokot esik a hőmérő higanyszála.

Mit és mennyit igyanak a kismamák és a kisdedek?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
2022-08-08 13:47

A vizet nem hiába hívják éltető elemnek a Föld és az emberi szervezet számára is. A víz valamennyi élő szervezet fő alkotórésze, az emberi test legnagyobb mennyiségben előforduló összetevője.