Portré - Betegségek megértése: tünet cikkek

Portré - Betegségek megértése: tünet cikkek

Pécsi startup cég az egészségügy éllovasa

WEBBeteg - G. A.
2017-12-14 11:09

A Pécsről induló és egészen Brüsszelig jutó vállalat fejlesztése egy 3 dimenziós nyomtatást alkalmazó orvosi szimulációs rendszer, a ME3D. Az eljárás segítségével nemcsak az orvosjelöltek, hanem a már végzett orvosok is olyan eljárásokat és technikákat gyakorolhatnak, amelyeket később megfelelően tudnak majd alkalmazni a betegeken. Dr. Gasz Balázzsal, a ME3D alapítójával beszélgettünk.

Dr. Novák Hunor: Kételkedni kell, így elkerülhetőek az átverések!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2017-04-03 13:11

Nem hátrálhatunk meg, szükséges ellenpólust képeznem, és keményen ki kell mondanom a valóságot, fel kell hívnom a tévedésekre a figyelmet, korrekt egészségügyi tanácsokat kell terjeszteni népbutító hülyeségek helyett - vallja az idén indult honlapján dr. Novák Hunor, akit keveseknek kell bemutatnunk, hiszen nagy port kavarnak tényeket döntögető, megosztó írásai.

Dr. Farkas Klaudia: Édesanyám betegsége is ösztönöz

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2016-12-28 20:09

A Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésénél használt biológiai gyógyszerek egy idő után elveszíthetik hatásukat a betegek mintegy 40 százalékánál. A miértekre is keresi a választ dr. Farkas Klaudia, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje, belgyógyász szakorvosa, valamint munkatársai.