Portré

Portré

Sándor Judit: a sport életforma, hivatás, hit

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2020-01-06 11:06

Sándor Judit nem hisz a kifogásokban. Több ételintoleranciával is együtt él, és ezek mellett hihetetlen teljesítményt nyújtott: részt vett az ötszörös Ironmanen Ausztriában. Vele beszélgettünk a versenyről, a sportról és a kitartásról.

Dr. Fekete Borbála: nem tudtam, ha nem orvos, akkor mi is legyek

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2019-11-19 09:36

2019-ben is megválasztották a Nemzet háziorvosát. Az idei első helyezett Dr. Fekete Borbála, aki három településen is praktizál. Emberszeretetéről, hivatástudatáról és magánéletéről is beszélgettünk vele.

Addig csinálom, ameddig a kezem, a lábam és a fejem bírja

Seregély István - evpraxisa.hu
2019-06-27 16:05

Nikolits Ilona nemrég azzal a szalagcímmel került az újságba, hogy 79 évesen is gyógyít a budai háziorvos. A doktornő Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton hazai toplistás volt betegei beszámolói és ajánlásai alapján.

Sztojka Edina ápolónő nyerte a roma hősök rangos Aranypánt-díját

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2019-05-10 17:03

A Gyulai Kórház Hospice osztályának elismert, szeretett diplomás ápolónője nyerte az idei Aranypánt-díjat, amit a Roma Sajtóközpont alapított, s ezt hétköznapi roma hősöknek ítélik oda minden esztendőben. Tíz jelöltből választották Edinát, több mint harmincezer szavazattal lett e megtisztelő cím boldog tulajdonosa.

A két Rita és veséjük esete

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2019-03-26 13:03

A szervátültetések száma hazánkban az utóbbi két évtizedben folyamatosan nőtt, bár még mindig körülbelül dupla annyi szervre lenne szükség, mint amennyi adódik. Az összes transzplantálható szerv (szív, máj, vese, hasnyálmirigy és tüdő) átültetésére van itthon is mód.

Csak azért is! - felépülök és újra zenélek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2019-03-07 14:36

A négy fiatalembert ért (egykori) spanyolországi baleset egyik súlyos sérültje, Lakatos György fagottművész - 32 évvel a tragédia után - megemlékező sorokkal idézte vissza elhunyt barátját a Facebook nyilvánossága előtt (2019. febr. 27. 21:33).

Azért kell a pénz a gyógyítónak, hogy ne kelljen pénzért gyógyítania

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2019-01-30 09:36

Dr. Csiba Gábor Semmelweis Ignác-díjas főigazgató főorvos neve, kiemelkedő szakmai tevékenysége, az egészségügyben bevezetett reformjai nem csupán a miskolci emberek számára közismertek, hanem az ország számos egészségügyi intézményében, valamint a határon túl is, tekintélyes szakmai körökben is.