• Légzőszervi megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-03-29 17:36
    Köhögés
    A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól, mikrobáktól, idegentestektől. A tünet mögött nem kizárólag légzőszervi betegségek húzódhatnak meg.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-10-26 14:35
    A felső légúti fertőzések során fellépő orrfolyás, orrdugulás gyakori orrfújásra készteti a beteget. Legalábbis a felnőtteket. A gyermekeket többnyire figyelmeztetni kell, sőt az egészen kicsik még nem is tudják kifújni az orrukat.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2020-10-21 13:33
    Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2020-10-19 11:03
    A köhögés a szervezet öröklött, feltétlen reflexe, melynek célja a légutakban lévő anyagok eltávolítása. Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
    2020-10-13 16:04
    Az emberek többsége ülőmunkában dolgozik, melynek bizony megvannak a hátulütői is. A mozgáshiány ugyanis számtalan betegség kialakulásának kockázatát megnöveli, például lényegesen gyakrabban fordul elő 2-es típusú diabétesz, elhízás, magas vérnyomás azok körében, akik szinte egész nap az irodában ülnek.
    Fülorrgégeközpont.hu
    2020-10-12 05:21
    A köhögés elősegíti a légutak öntisztulását, ám önmagában csak egy tünet. Ahhoz, hogy meg tudjuk szüntetni, a kiváltó okot kell felfedezni és kezelni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2020-10-10 11:33
    Mi állhat a tüdőgyulladás kialakulásának hátterében? Melyek a betegség rizikófaktorai? Melyek a betegség hajlamosító tényezői? A WEBBeteg összeállításából kiderül.
    Betegségek megértése
    Tüdőközpont
    2020-10-02 19:03
    Megfázás vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.
    Panaszok
    Dr. Olasz Katalin
    2020-10-02 11:33
    Az őszi és téli hidegek beköszöntével egyre gyakoribbak a felső légúti megbetegedések. A hűvös, párás környezet kedvez a vírusok, baktériumok szaporodásának, emellett a szobába zárkózó, fotelban ülő, kevés vitamint és gyümölcsöt fogyasztó gazdaszervezeteik is fogékonyabbak a fertőzésre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-09-29 22:03
    A tüdőrák gyanújának felvetődése után igazolni kell a daganat jelenlétét, meg kell határozni annak kiterjedését és szövettani típusát, áttéteket kell keresni - a kivizsgálás a tüdőrák esetében összetett folyamat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2020-09-26 17:36
    A nátha kezelése attól is függ, hogy mik az alapbetegségek, mennyire elesett a beteg, milyen idős, illetve, hogy milyen típusú nátháról beszélünk. A fertőzés okozta nátha esetében vírusfertőzésről van szó, ezzel szemben a nátha allergiás eredetű is lehet. Ma már számos gyógymód közül választhat, ha csillapítani akarja a tüneteket.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!