• Légzőszervi megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-03-29 17:36
    Köhögés
    A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól, mikrobáktól, idegentestektől. A tünet mögött nem kizárólag légzőszervi betegségek húzódhatnak meg.
    Betegségek megértése
    MTI
    2020-02-27 09:06
    Minden magyar jól van, akit koronavírus-gyanúval karanténban tartanak a Dél-pesti Centrumkórházban - mondta el az intézmény osztályvezető főorvosa. Ugyanakkor Romániában megjelent a járvány.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2020-02-23 20:36
    A horkolással, légzéskihagyással járó alvászavar inkább a férfiak betegsége, míg az inszomniások, az álmatlanságban szenvedők között jóval több a nő – összegzi a tapasztalatokat dr. Faludi Béla neurológus, a pécsi Alváslaboratórium vezetője. A laborban alvás közben, bedrótozva rögzítik a páciens szemmozgását, az agyi elektromos tevékenységet, a horkolás hangját, valamint a légáramlást.
    Betegségek megértése
    Budai Tüdőközpont - Dr. Dózsa Izabella
    2020-02-23 15:06
    A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés, a panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek. Dr. Dózsa Izabella segítségével utána jártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2020-02-22 13:33
    A torok és garat gyulladását számos kórokozó kiválthatja. Leggyakoribbak a légúti vírusok, amelyek többnyire csak a képletek lobosságát okozzák, bár egyes esetekben gödrös mandulagyulladáshoz is vezethetnek. A betegség hátterében bakteriális fertőzés is állhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus
    2020-02-21 13:03
    Ebbe a csoportba több mint 200 betegség tartozik. A diagnózis felállítása és a terápia nagy feladatot ró a klinikus, radiológus, patológus szakorvosokra, a betegeket gondozó szakdolgozókra.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2020-02-20 05:06
    Hörgőtágulatnak nevezzük azt a kórképet, mely során a hörgők falát ért károsodás miatt azok véglegesen kitágulnak. A hörgőtágulat típusosan a közepes méretű hörgők tágulata, de a kisebb hörgők is érintettek lehetnek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gyulai Nóra, tüdőgyógyász szakorvos
    2020-02-19 18:35
    Az infiltrátum latin szó, melyet az orvosi nyelvben gyakran használnak, szó szerinti jelentése: beszűrődés. A tüdőgyógyászat területén egy speciális mellkasröntgen-eltérést jelent, amit különböző betegségek, de döntő többségében tüdőgyulladás okozhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva, belgyógyász-infektológus
    2020-02-19 14:35
    Hogyan különíthetőek el a vírusos eredetű légzőszervi betegségek? Nátháról vagy influenzáról beszélünk? Kik tartoznak az influenzafertőzés által leginkább veszélyeztetett rizikócsoportba? Hogyan alakulnak ki az influenza szövődményei? Melyek a tüdőgyulladás tünetei? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2020-02-17 17:05
    A kis vérkörben megnövekedett vérnyomást nevezzük pulmonális hipertóniának. A kóros értékre szívultrahang-vizsgálat mérési eredményei alapján lehet következtetni. Pontos mérésre speciális szívkatéterezéssel van mód, de erre ritkán van szükség.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2020-02-12 09:06
    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon: múlt héten 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest - közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának munkatársa.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!