• Melyek a legegészségesebb élelmiszerek?

        Szerző: WEBBeteg

        Gondolná, hogy a sör rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz? Tudta, hogy a marhahús egészségünk egyik kulcsa lehet? Az egészséges életmód szerves része az egészséges táplálkozás.

        Egy Németországban nemrég megjelent táplálkozástudományi könyv szerzője, összeállította a tíz legegészségesebb élelmiszert, melyek szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Érdemes megbarátkozni a spenóttal...

        Hirdetés

        Tojás

        Amilyen kicsi, olyan egészséges. A tyúktojás lecitint, koleszterint és alapvető zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, talán mindent, amire szervezetünknek szüksége van.

        Tej

        Valóságos kalciumbomba, mely segít megvédeni csontozatunkat és elkerülni a csontritkulást, azonkívül van benne tejfehérje, tejzsír, tejcukor, víz, sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem.

        Tengeri lazac

        Az egészséges táplálkozás lehet az alapja az egészséges életnek
        Az egészséges táplálkozás lehet az alapja 
        az egészséges életnek

        Omega-3 zsírsavja jó hatással van a szívre, az erekre, az agyműködésre és az anyagcserére egyaránt. Jódot tartalmaz, mely serkenti a pajzsmirigyműködést, D-vitamintartalma pedig hozzájárul az erős csontozathoz.

        Csipkebogyó

        Hatóanyagai segítik a vérképzést, ellenállóvá tesznek a megfázással szemben, jó hatással vannak a vesére és fokozza a vizeletkiválasztást.

        Szója

        Egy most megjelent német táplálkozástudományi kötet szerzője szerint, egy adag szójabab annyi fehérjét tartalmaz, mint 150 gramm steak, és annyi esszenciális aminosavat, amennyire az emberi szervezetnek szüksége van, de azt előállítani nem tudja. A legtöbb szójababtermék gazdag rákellenes hatóanyagokban, véd a reuma és a cukorbetegség kialakulása ellen.

        Brokkoli

        Vitaminok, nyomelemek


        Tudjon meg mindent a WEBBeteg Vitamonok és nyomelemek táblázatából az egészséges táplálkozásról!

        A brokkolit sokan nevezik antirák zöldségnek. C-, E-vitaminjai, valamint 'A' provitaminja, felfegyverzi sejtjeinket a rákkeltő szabadgyökök támadása ellen. A "zöld csoda" rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert és védenek a csontritkulás ellen.

        Sovány marhahús

        Jó hatással van a bélműködésre, véd a cukorbetegség kialakulása ellen és serkenti az ellenállóképességet. Nagy mennyiségben tartalmaz cinket és hisztidint, mely fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és újjáépítésében, valamint a központi idegrendszer működését is elősegíti.

        Spenót

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
      • A jegestea vesekövet okozhat a férfiaknál
      • Gyors fogyás vagy hízás: a striák
      • Kóros és káros - az éhezés biológiája
      • Hat ritkán emlegetett ok az elhízás hátterében
      • Vannak egészséges kövérek is
      • A diétás édesítőszerek hízlalnak?
      • A táplálkozás magatartási zavarai
      • Folsavat és vasat tartalmaz. Várandós, szoptató nőknek, vashiányosoknak ajánlott. A folsav a férfiak számára is fontos az egészséges hímivarsejt-termelésben.

        Zöld- és fekete tea

        Feketetea rendszeresen fogyasztásával, csökkenthető a fogszuvasodás kialakulása. Fluoridtartalma erősíti a fogzománcot és gátolja a káros savak kialakulását a szájban. A zöldtea rengeteg aminosavjának köszönhetően, erősíti az immunrendszert.

        Sörélesztő

        Rendkívül sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A béta-glükán (természetes élesztő-alkotóelem) fitten tartja az immunrendszert. Hogyan? Aktiválja a makrofágokat, a testben található "falósejteket", melyek elpusztítják az ellenséges organizmusokat, vírusokat, baktériumokat, továbbá antitestek termelődésére ösztönzi a szervezetet a kórokozók ellen.

        (WEBBeteg - Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász szakorvos)

        Módosítva: 2016.03.13 20:17, Megjelenés: 2016.03.13 20:17
      • Nyomtatás
      • Cikkajánló

        Lábzsibbadás

        Lábzsibbadás

        Dr. Kerekes Éva

        Mi okozhat lábzsibbadást? Milyen vizsgálatok szükségesek ilyen panasz esetén?

        Száj nem marad szárazon

        Száj nem marad szárazon

        WEBBeteg - Szponzorált tartalom

        Hogyan enyhíthetőek a szájszárazsággal járó kellemetlen tünetek? (x)

        Sütés, főzés, párolás, grillezés - Mit válasszunk, mit kerüljünk?

        A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat.

        A fokhagyma egészségre gyakorolt előnyös hatásai

        A fokhagyma különösen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyeknek betegségmegelőző hatását jelenleg intenzíven vizsgálják. Emellett számos fokhagymakészítmény van forgalomban, amelyek szerveskén-tartalma meglehetősen változó, attól függően, milyen eljárással dolgozzák fel az alapanyagot.

        Házi módszerekkel a fáradtság ellen

        Bizonyára Ön is észrevette, hogy az őszi-téli időszakban hamarabb érzi magát fáradtnak. Néhány kisebb életmódbeli változtatással könnyen úrrá lehet a fáradtságon. Összeszedtük a legjobb praktikákat, amikkel leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket.

        10 egyszerű tanács a rák megelőzéséhez

        Az alábbiakban közöljük a 10 legfontosabb teendőt, melyet az Amerikai Dietetikusok Szövetsége tett közzé chicagói konferenciáján. Bár a legtöbb tanács közismert, a legtöbben mégsem teszünk meg mindent, hogy csökkentsük a rákos megbetegedés esélyét.

        A rostok szerepe az étrendben

        Az élelmi (diétás) rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok, más néven poliszacharidok. Létfontosságú szerepet töltenek be az emésztésben.

        Mennyi szóját fogyasszunk?

        A szív- és érrendszeri betegségek hátterében egyrészt nem befolyásolható, örökletes tényezők állnak, másrészről olyan okok, melyek ellen mi magunk is tehetünk, hogy csökkentsük a rizikót. A befolyásolható tényezők közé tartozik például a táplálkozás.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Állítsa meg az időt!
        Íme, a Vichy speciálisan a változó korba lépő hölgyeknek kifejlesztett innovációja.
      • Orvos válaszol
      • Infografika és videó
      • Hirdetés
      • Szavazás

        Korábbi szavazások