Omega-3 téma

Kiknek és miért ajánlható az AHS olaj?

Szponzorált tartalom - 2022-11-21 12:36
A mai rohanó világban, ahol az étrendünk is ennek megfelelően változik, nem árt fokozottan figyelni, mit viszünk be a szervezetünkbe. Az AHS olaj olyan különleges termék, ami a világ egyik legkiemelkedőbb Omega-3 étrend-kiegészítője: segít visszaállítani az egészséges anyagcsere alapjait és megőrizni immunrendszerünk egészségét. (x)

Visszafordítható-e étrenddel a prediabétesz?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-04-23 13:33
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a prediabétesz visszafordításához. Nem léteznek azonban olyan élelmiszerek, gyógynövények, italok vagy étrend-kiegészítők, amelyek csökkentik a vércukorszintet - erre csak a gyógyszerek és a testmozgás képes.

Mit kell tudni az omega-3 zsírsavakról?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2022-01-26 11:03
Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel.

Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2021-01-31 11:36
A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.

Funkcionális élelmiszerek

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2019-10-07 18:35
Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.

Halételek - Miért értékes elemei az étrendnek?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2019-09-28 17:36
Hazánkban valamikor nagy hagyománya és kultúrája volt a halfogyasztásnak, napjainkban azonban ez sajnos már nem mondható el. Az európai átlagtól messzemenően elmaradó halmennyiség az egészségi állapotunkat is befolyásolja, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növekedéséhez.

A halfogyasztás serkenti az agyműködést

Több mint TestŐr - 2018-02-21 11:00
A peszkovegánok, azok a vegánok, aki a halon kívül semmilyen más állati eredetű ételt nem fogyasztanak. A kutatások szerint ezek a népcsoportok nemcsak hosszú életűek, de a halban található omega-zsírsavaknak köszönhetően a csontozatuk, az ízületeik és az agyi kapacitásuk is jó.

Halat enni nem csak karácsonykor érdemes

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2017-12-24 20:15
Általában rántva vagy levesnek, s leggyakrabban akkor is csak karácsonykor kerül az asztalra édesvízi hal. Pedig ezek a pikkelyes jószágok nem csak finomak, hanem bármely más húsnál egészségesebbek, nincs olyan korosztály vagy betegség, amely mellett ne volna ajánlott a fogyasztása.

6 lépés a fiatalos bőrért

Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász - 2017-09-03 13:05
Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász a legjobb tippekkel szolgál, a bőrápolási szokásoktól a táplálkozási tanácsokig.

Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

WEBBeteg - Szabó Gál Bence - 2017-07-29 14:21
Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.
Gondolná, hogy a sör rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz? Tudta, hogy a marhahús egészségünk egyik kulcsa lehet? Az egészséges életmód szerves része az egészséges táplálkozás.

Az egészséges diéta alapjai

Hypertonia - Dr. Benczúr Béla - 2015-04-28 07:38
Az ateroszklerózis, vagyis az érelmeszesedés okozta szív- és érrendszeri betegségek, különösen a koszorúér-betegség jelenti változatlanul a vezető halálokot világszerte. A szív- és érrendszeri betegségek a férfiakat és a nőket egyaránt érintik.

Lazacolaj az okos és egészséges gyermekekért

WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens - 2015-01-20 23:00
Az omega-3 zsírsavak és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkenése közötti összefüggéseket azt követően állapították meg, hogy megfigyelték, a grönlandi eszkimók körében annak ellenére alacsonyabb a koszorúér-betegségből eredő halálozás, hogy zsírban gazdag az étrendjük.

Szívelégtelenség esetén is hatásosak az omega-3-zsírsavak

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2013-12-28 08:11
Az omega-3-zsírsavakkal kapcsolatosan megjelent egyre több kedvező eredmény miatt elképzelhető, hogy több szív-és érrendszeri betegség megelőzéséről és kezeléséről szóló irányelvet is átdolgoznak a kardiológiai fórumok.

Miért ajánlják az omega-3-at a sportolóknak?

Perla Communications Kft. - 2013-06-27 17:12
Élsportolók - biciklisták, birkózók, focisták és karatésok - részvételével végzett kísérletek eredményei alapján, a megfelelő tisztaságú omega-3 zsírsav-készítmények alkalmazása segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését, illetve, a sportterhelés káros hatásainak csökkentését.
Ha idősebb korában hetente három alkalommal omega-3 zsírsavban gazdag halolajat fogyaszt valaki, az segíthet megőrizni izomzatát azáltal, hogy megduplázza a testmozgás előnyös hatását - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap.

Halvásárlás: Milyen halat érdemes enni?

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2012-05-19 09:41
A bizonytalanság az egyik oka annak, hogy az emberek többsége csak ritkán vagy egyáltalán nem eszik halat, vagy ha mégis, inkább csak étteremben. Ez nem a legszerencsésebb helyzet, mivel a hal nagyon egészséges, különösen az omega-3 zsírsavban gazdag fajták.
A halban lévő omega-3 zsírsavak és a gyümölcsben, zöldségekben található növényi rostok együttes hatására a vastagbél rosszindulatú daganatainak gyakorisága csökken - ismertették az Amerikai Rákkutató Intézet tudományos ülésén.
A szív-és érrendszeri betegségek szempontjából igen nagy kockázatúnak számítanak a cukorbetegek, de az omega-3 zsírsavak adásával ez a veszély még akkor is hatásosan csökkenthető, ha már volt valamilyen ritmuszavar vagy szívroham.
A televízióból, újságokból mindennap halljuk, hogy mennyire fontosak szervezetünk számára a többszörösen telítetlen zsírsavak, és hogy az Omega-3, -6, -9 zsírsavak fontos szerepet játszanak szívünk egészségének megőrzésében. (x)