Elhízás

Elhízás

Duci lesz az, aki keveset alszik

FH
2008-03-13 13:31

Azoknál a férfiaknál, akik kevesebbet alszanak napi öt óránál, nagyobb az esélye az elhízásnak, és a magas vércukorszintnek - derült ki egy japán kutatás eredményéből. A tanulmány szerzője csütörtökön arra szólította fel az embereket, hogy jobban figyeljenek oda: mennyit alszanak.

Egy fehérje ösztönzi a zsírképződést

FH
2008-03-06 09:51

Svéd kutatók felfedeztek egy fehérjét, amely segítséget nyújthat az elhízás elleni küzdelemhez. Felfedezték ugyanis, hogy a TRAP jelű fehérje ösztönzi az új zsírsejtek képződését, előrevetítve az elhízást, jelentette be a stockholmi Karolinska Institutet, Európa egyik legrégibb orvosegyeteme.

Az elhízás fokozza a rák kockázatát

FH
2008-02-15 17:59

Öt-hat rákbetegség kockázatát is növeli a kövérség, a daganatok kialakulásának kockázata egyenes arányban nő a túlsúllyal - állapították meg brit orvosok. Tanulmányuk szombaton jelenik meg a Lancet című brit orvosi hetilapban.

Elhízik a gyerek, ha nem alszik eleget

FH
2008-02-08 11:58

Könnyebben híznak el azok a gyerekek, akik nem alusznak eleget - állapították meg amerikai orvosok. A baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health egyetem kutatói szerint egy órával több alvás 9 százalékkal csökkenti a túlsúlyosság vagy elhízás kockázatát.