Egészségügy - Betegségek megértése: terápia cikkek

Egészségügy - Betegségek megértése: terápia cikkek

Így fizethetjük a magánellátást egészségpénztárból

Gergely Péter pénzügyi szakértő
2022-07-02 04:03

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi szolgáltatók bevétele a 100 milliárd forintot is meghaladja, a háztartások pedig nagyjából 300 000 forintot költenek magánellátásra évente. Ez jelentős kiadás, de az egészségpénztárral csökkenthető.

Hibás az e-recept, mit tehet a beteg?

dr. Bujdosó Gréta
2021-11-09 10:44

Kinek a felelőssége, ha a beteg hibás adatok miatt nem a neki megfelelő gyógyszert kapja? Az orvos, a gyógyszerész vagy a Felhő-szolgáltató lesz számon kérhető? A KNP LAW szakértője igyekszik válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Engedélyezték az első koronavírus elleni gyógyszert

Gilead Sciences
2020-08-10 16:07

Megállapodott az Európai Bizottság a Gilead Sciences gyógyszergyártóval, hogy a következő hónapokban az Európai Unió és az Egyesült Királyság betegei számára hozzáférhetővé válik a remdesivir hatóanyagú vírusellenes készítmény.

Átértékelheti az online orvosi konzultáció szerepét a koronavírus

Első Egészségügyi Marketing
2020-04-04 13:33

Az első tapasztalatok alapján elsősorban Budapesten élénkült meg a kereslet az online szakorvosi konzultáció iránt. Egy-egy alkalommal átlagosan fél órát töltenek a betegek a digitális rendelőben és a szolgáltatás tarifája 15 ezer forint körül alakul. A webes alapú tanácsadás gyakorlata azonban jelentős különbségeket mutat az egészségügyi szolgáltatók esetében - derül ki az Első Magyar Egészségügyi Marketing Kft. gyorsjelentéséből.

Egy koronavírusos beteg beszámolója

WEBBeteg.hu
2020-03-29 04:33

A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy újabb beszámoló a koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.