Egészségügy - Panaszok cikkek

Egészségügy - Panaszok cikkek

Hogyan használjuk az EESZT Lakossági Portált?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
2021-10-20 11:03

Immár négy éve lesz november elsején, hogy Magyarország új e-egészségügyi rendszere, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) elindult. Mára a Tér egyik szolgáltatása az EESZT Lakossági Portál.

Mentsünk életet! - Újraélesztés lépésről lépésre

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †
2021-10-16 17:03

Az orvosszakmai elvárások szerint az életben tartáshoz ma már nem elég pusztán lélegeztetni, komplex újraélesztésre van szükség. Vegyük át lépésről lépésre, hogyan nyújtsunk segítséget, ha valaki bajba került.

Az elektromos szúnyogriasztó veszélyei - Orvosi esetbemutatás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-08-20 17:36

Évek óta migrénben szenvedő 30 éves nőbeteg féloldali fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, szokatlan levertséggel, fáradtsággal keresi fel a háziorvosi rendelőt. Férje, aki sosem volt fejfájós, szintén hasonló panaszokkal küzd...

A vényeken mit jelentenek a jogcím kategóriák?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2021-06-10 05:07

Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.

Vényköteles, mégsem olcsóbb? - Akkor miért kell hozzá recept?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2021-05-09 04:33

A vény és az ártámogatás fogalmait gyakran egymáshoz társítjuk, és úgy gondoljuk, azért kell a vény, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer. Viszont sokszor találkozunk azzal a gyógyszertárban, hogy az általunk kiváltott gyógyszer hiába receptköteles, a teljes árát kell kifizetnünk. Akkor hogy is van ez?

Háziorvosváltás - Mit kell tudni róla?

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2021-03-17 20:34

A betegnek az egészségügyi törvény (1997 évi CLIV törvény) értelmében bizonyos korlátok között joga van a kezelőorvosát megválasztani. Mit kell tudni a háziorvosváltásról?

Ügyintézés, betegellátás, családvédelmi könnyítések a koronavírus-járvány alatt

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2020-04-27 18:35

A koronavírus-világjárvány közel két hónapja teljességgel felborította, egyes esetekben megbénította hazánkban is a megszokott életvitelünket, napi szokásainkat, munkavégzésünket, a diákok tanulási rendjét. A vásárlási rutinunkat, a családtagokkal, barátokkal való találkozást, az ünnepi hagyományainkat, a hivatali ügyintézéseinket, az orvos és beteg kapcsolattartását, s még megannyi korábbi szokásrendünket. A fokozott higiénés szabályok betartása az enyhítés szakaszában sem változhat.

Ruhánkon és cipőnkön bekerülhet az otthonunkba a COVID-19? Mit kell erről tudnunk?

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Puskás Erika
2020-04-20 14:35

Csak az alapvető beszerzések céljából mozdulunk ki az élelmiszerboltba. Amikor kimozdulunk, biztonságos távolságot tartunk másoktól. Gyakran mosunk kezet és fertőtlenítjük a gyakran megérintett felületeket, például az ajtók kilincseit és a pultokat, amikor hazaérünk. Természetesen, amikor vásárolni megyünk, cipőt és ruhát viselünk közben.