Világjárvány: 74 országban csaknem 30 ezer fertőzés, 145 halott

Szerző: Független Hírügynökség/MTI

Csaknem 30 ezer (29.669) fertőzést okozott már 74 országban az új H1N1-es influenza. A betegség 145 esetben végződött halállal - áll az Egészségügyi Világszervezet pénteki összesítésében.

Az Egyesült Államokban 13.217 megbetegedést regisztráltak, ebből 27 volt halálos. Mexikó 6.241 fertőzést jelentett a WHO-nak, 108 halálesettel. Kanada 2978 fertőzéssel és 4 halálos esettel a harmadik.

A három észak-amerikai ország után Chilében volt a legtöbb új influenzás megbetegedés, 1694, amelyből 2 volt halálos.

Az amerikai földrészt Ausztrália követi 1307, majd Nagy-Britannia 822 és Japán 549 megbetegedéssel.

A vírus áprilisban bukkant fel Mexikóban, és eddig csak az amerikai földrészen okozott halált.

Marokkóban is megjelent az új influenza

Marokkóban is kimutatták az első új típusú influenzás esetet - közölte pénteken az észak-afrikai ország egészségügyi minisztériuma. A fertőzött egy 18 éves diáklány, aki szerdán tért haza Kanadából.

Montrealból Casablanca érintésével utazott Fezbe, ahol a repülőtéren magas lázat állapítottak meg nála. A későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy a Kanadában tanuló lány megfertőződött a H1N1 vírussal. Egyelőre kórházban ápolják, de az orvosok szerint aggodalomra nincs ok. A lány családjának tagjait is orvosi vizsgálat alá vetették.

Az egészségügyi hatóságok igyekeznek kapcsolatba lépni azokkal az utasokkal, akik a Montreal és Casablanca, illetve Casablanca és Fez között közlekedő repülőgépeken utaztak, hogy őket is megvizsgálják.

(MTI)


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön világjárványnak minősítette az új H1N1-es influenzavírus terjedését.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi lesz, ha az élet visszatér a...

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy nem látni a COVID-19-pandémia végét. A védőoltások széles körben történő alkalmazásával kapcsolatos...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

"Megjósolták" a világjárványt

Már jóval az ezredforduló előtt megjósolták egy esetleges világjárvány kialakulásának lehetőségét. A WHO szinte havonta figyelmeztette az...

Veszélyes-e a H1N1 vírus mutációja?

A H1N1 vírussal kapcsolatos hatalmas információmennyiség ellenére még mindig sok a kérdés a betegség diagnózisával, kezelésével kapcsolatosan.

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.