H1N1 - megjelent az első mutáció

Független Hírügynökség
megjelent:

Megjelent a H1N1 vírus első mutációja - erősítették meg a mexikói hatóságok, hozzátéve, hogy a mutáns vírust egy olyan kislány szervezetében mutatták ki, aki túlélte a betegséget.

Jose Angel Cordova egészségügyi miniszter szerint ez az első igazolt mutációja a vírusnak, amely a feltevéseik szerint több száz ember szervezetében lehet még jelen.

Veszélyes-e a H1N1 vírus mutációja?
A vírus mutációjával kapcsolatosan felmerül a kérdés, vajon a gyógyszerek és az oltóanyag továbbra is hatásos-e, vagy még több halálos áldozatra kell számítanunk.
Nem feltétlenül halálosabb a mutáns vírus >>

Mint mondta, a kislányt két hónappal ezelőtt légzési nehézségek miatt kezelték egy mexikóvárosi kórházban, ahonnan előbb elengedték, majd tüdőgyulladás miatt visszaszállították. A gyerek végül gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből.

A mexikói hatóságok adatai szerint 1088 beteg halt meg az országban az új típusú influenza miatt a járvány tavaly áprilisi kitörése óta. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint világszerte csaknem 16 ezer ember vesztette életét a betegség miatt, amely összesen 212 országban terjedt el.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.