• H1N1 - Manipuláció az egész járvány?

    Szerző: MTI

    Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról.

    Világbotrány indul. Manipuláció-e a H1N1 járvány? Az Európa Tanács vizsgálatot indít. Ehhez hasonló címekkel olvashatunk a világsajtó megbízható felületein elérhető adatokat egy olyan világméretű akcióról, amelynek alapján hazai vonatkozásban az egészségügyi tájékoztatási jog és az önrendelkezési jog megsértése, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint a többek között hamis statisztikai adatszolgáltatással is megvalósítható közbizalom elleni bűncselekmények súlyos aggálya miatt tett már 2009. október 1.-jén feljelentést az ABOSZ elnöke.

    Hirdetés

    Eladó az oltóanyag?

    Franciaország is csatlakozik azokhoz az európai országokhoz, amelyek túladnak az újinfluenza elleni vakcinafölöslegükön. Németországhoz, Hollandiához és más európai államokhoz hasonlóan Franciaországban is messze elmaradt az igény a várttól.
    Már akadt vevő is >>

    A friss hírek alapján feljelentés-kiegészítést nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez, melyben közli azokat a legfontosabb hazai és külföldi sajtófelületeket, amelyek már részt vettek a döbbenetes összesküvéseket felvető botrány nyilvánosságra hozatalában.

    Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról, melynek alapján az EU Parlament Egészségügyi Bizottsága egyhangúlag határozatot fogadott el egy 2010 januárjában indítandó vizsgálatról. Milliók élete számára halaszthatatlan a gyógyszeripar és a tudósok, valamint a nemzetközi egészségügyi szervezetek sajátos kapcsolódásainak átvilágítása.

    A PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Wolfgang Wodarg nyilatkozatában bírálta a gyógyszeriparnak a tudósokra és a nemzetközi hivatalnokokra is kiható befolyását, azt állítva, hogy több millió embert szükségtelenül tettek ki a hiányosan tesztelt oltások kockázatának, pedig ez az influenza sokkal kevésbé káros, mint minden korábbi járvány.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ugyanakkor a H1N1 oltás kapcsán elterjesztett információk a kormányokat és az embereket olyan döntési helyzetbe hozták, amelyek óriási kiadásokhoz vezettek.

    A tüdő- és a környezet okozta betegségek specialistája, járványügyi szakember, a WHO jelenlegi sertésinfluenza járvány elleni kampányát egyenesen az évszázad egyik legnagyobb botrányának nevezte.

    (MTI)

     

    Legutóbb frissült: 2010.01.05 21:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

    Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

    Elkezdődött az influenzaszezon

    A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

    Visszavonulóban az influenzajárvány - Aktuális információk

    A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés alapján az országban 2017. február 13. és 19. között 44 000 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 66 200 fővel szemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.