Az elhízottakra veszélyesebb a H1N1

Medipress
megjelent:

Az elhízottak esetén nagyobb elővigyázatosság szükséges bármilyen influenzafertőzés kialakulása esetén – olvasható a Clinical Infectious Diseases legfrissebb számában.

A nagymértékben elhízott emberek esetén nagyobb annak a kockázata, hogy a H1N1 influenzavírussal történő fertőzés halált okoz. Ez a sertésinfluenzaként is emlegetett vírustörzs okozta járvány volt az elmúlt tél negatív szenzációja.

Dr. Janice K. Louie (Kaliforniai Egészségvédelmi Intézet) és munkatársai 500 kórházban ápolt beteg adatait elemezték, akiket 2009 első négy hónapjában H1N1-fertőzéssel kezeltek, és megállapították, hogy a túlsúlyosak körében mintegy háromszoros a halálozási kockázat. Nagyfokban túlsúlyosnak számítanak azok, akik testtömeg indexe (BMI) 40, vagy afeletti. A BMI testmagassághoz viszonyítva fejezi ki a testtömeget, és ez alapján felállítható a vizsgált egyén normál, túlsúlyos, vagy nagymértékben elhízott tartományba tartozik-e. A vizsgálat nem tartalmazta a 20 év alattiak és a terhesek halálozási adatait.

(Medipress)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.