• Házi betegápolás cikkek

      • Élet betegséggel
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-06-03 20:33
        A kiegyensúlyozott táplálkozás létfontosságú idősebb korban is, ugyanakkor ebben az életszakaszban a szervezet működését egyre több betegség gyengítheti. Az életminőség és élethossz javítása, valamint a testi és szellemi jólét érdekében kiemelten fontos időskorban az alultápláltság szűrése, és felismerés esetén azonnal el kell kezdeni a helyes táplálásterápiát.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg összeállítás - D.B.
        2019-04-20 19:03
        A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
        2019-04-12 14:35
        Szellemi leépüléses állapotok kezdődhetnek hirtelen jelleggel, de lehetnek többéves, lassan induló és az évek múlásával kiterebélyesedő folyamatok eredményei is. Előbbire példa a stroke, utóbbira az Alzheimer-kór.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        2019-03-21 16:09
        Milyen kérdések merülnek fel a hozzátartozókban szerettük stroke-ja után? Mit érdemes tudni az agyvérzés utáni terápiáról és a várható javulás mértékéről? Hogyan tudnak segíteni a hozzátartozók?
        Panaszok
        WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
        2019-03-20 13:03
        Hazánkban jelenleg több mint ötvenezer ember ápolja otthonában a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos családtagját, gyermekét, rokonát, szüleit. Az anyagi megbecsülés, a díjazás e végtelenül nehéz feladatért, a napi 24 órás gondozásért, ápolásért szánalmasan alacsony volt eddig.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
        2019-03-13 18:35
        Egyre több családban találkozunk olyan tartós szakápolásra szoruló idős vagy fiatalabb beteggel, akiket a hozzátartozók nem tudnak 24 órán át ápolni. Az ágyhoz kötött állapot alapvetően is megviseli azt, akinek a kiszolgáltatott állapotot el kell szenvednie. Érthető, ha a beteg szívesebben marad saját környezetében, mint a kórház fehér falai közt. De ki az, aki vállalja a gondozást, ami speciális szaktudást és sok időt igényel?
        Panaszok
        WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
        2019-01-10 09:36
        Hidegrázásnak nevezzük a külső hőmérséklettől gyakran független hidegérzetet, ami az izmok gyors, repetitív összehúzódásával és elernyedésével párosul.
        Élet betegséggel
        MTI
        2019-01-04 13:03
        Rétvári Bence közölte, a kormány idén januártól - új kategóriaként - a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók számára bevezette a gyermekek otthongondozási díját (gyod), amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Tóth András, újságíró
        2018-12-21 09:36
        Hospice
        Számos tevékenysége, szakellátása van a Budapest Hospice Háznak, amely a harmadik kerületben, egy volt bölcsőde épületében működik. A tíz ágyas felnőtt részlegen fekvő betegek az utolsó adventjüket, illetve karácsonyukat élik, ez az, ami biztos. Itt szomorú az ünnep, de ahogy tapasztalják az interjúból, itt létezik egyfajta időtlenség, hiszen senki sem siet.
        Betegségek megértése
        WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
        2018-12-14 18:36
        A bőrbetegségek közül számos típus kezelhető viszonylag egyszerűen, külsőleg. A külső kezelés hatóanyag nélkül is gyógyító hatású lehet, ám az alapanyaghoz adott hatóanyag a bőrfolyamat jellegétől függően fokozhatja, gyorsíthatja az elérni kívánt hatást.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!