• Alvási apnoe cikkek

   • Egészségmegőrzés
    www.drrose.hu
    2020-08-02 22:03
    Az egyszerű alvási apnoéban (alvás alatti légzéskimaradásban) szenvedő emberek esetében nagyobb rizikója lehet a csendes agyvérzésnek, illetve az agy fehérjeállományát érintő szövetsérüléseknek – adta hírül a ScienceDaily internetes egészségügyi magazin.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-07-12 22:03
    A horkolást okozhatja a megnagyobbodott pajzsmirigy, de kialakulhat a pajzsmirigy-alulműködéssel gyakran társuló elhízás következtében is. Prof. Balázs Csaba, endokrinológus a horkolás és a pajzsmirigybetegség közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2020-07-11 22:03
    Az obstruktív alvási apnoe az egyik legismertebb alvással kapcsolatos légzészavar. A zöldteában található vegyi anyagok azonban nemcsak a tanulási- és memóriazavarokra, hanem erre a betegségre is pozitívan hat.
    Betegségek megértése
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, alvásspecialista
    2020-06-14 22:03
    Az alvászavarok szövődményeinek megelőzéséhez az első lépés, hogy az érintettek ismerjék a betegségüket. A következőkben a horkolást is okozó alvási apnoe felismeréséhez nyújtunk segítséget.
    Betegségek megértése
    InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika
    2020-06-12 07:39
    Azt gondolnánk, hogy a világjárvány idején legalább mindenki jól kipiheni magát. A valóság ehhez képest pont az ellenkezője! Megdöbbentő, de a kialakult helyzet nagyon sokaknak éppen hogy rontott az alvásán. Több nemzetközi vizsgálat is igazolta, hogy az emberek többségére ezen a téren is rossz hatással van a pandémia. Később fekszenek, nyugtalanul alszanak, zaklatott álmokkal küzdenek és jelentősen romlott az alvásminőségük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2020-06-07 22:05
    Egy tanulmány szerint azoknál az idős nőknél, akik az alváshoz kapcsolódó légzési rendellenességben szenvednek, nagyobb a kockázata a gondolkodásbeli és memóriazavar kialakulásának - számolt be a Medheadlines portál.
    Panaszok
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2020-06-01 22:03
    Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívták fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2020-05-29 03:06
    A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzésének és a betegségek leküzdésének érdekében?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2020-05-26 03:03
    Az alvási apnoet napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely a mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2020-05-23 20:36
    Azok, akik horkolnak, több kalóriát égetnek a nappali szunyókálások során, mint azok, akik csöndben átalusszák az éjszakát. A jelenség azonban egyáltalán nem hasznos - az állhat mögötte, hogy a horkoló, alvási apnoéban szenvedők kevesebbet alszanak, ezáltal több kalóriát égetnek, illetve a levegővételért való küzdelem is kalóriaégető hatású.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!