• Alvási apnoe cikkek

   • Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus
    2019-06-08 20:36
    A gyomorégésen kívül horkolást, sőt akár pánikkal járó, éjszakai légzési nehézséget is okozhat a reflux. Csak kevesen vannak tisztában a két jelenség összefüggésével. A kivizsgálás és a megoldás lehetőségeiről dr. Vida Zsuzsanna szomnológus főorvos beszélt.
    Betegségek megértése
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, alvásspecialista
    2019-06-08 09:36
    Az alvászavarok szövődményeinek megelőzéséhez az első lépés, hogy az érintettek ismerjék a betegségüket. A következőkben a horkolást is okozó alvási apnoe felismeréséhez nyújtunk segítséget.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-25 20:36
    Az alvási apnoet napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely a mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2019-05-20 04:06
    A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzésének és a betegségek leküzdésének érdekében?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2019-05-03 20:33
    A stroke legtöbbször az alvás idején és az ébredést követő órákban alakul ki. Számos adat utal arra, hogy az alvási apnoe fennállása szerepet játszik a stroke kialakulásában.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-04-13 15:06
    Az alvási apnoe egyaránt kialakulhat fiatal- vagy időskorban, illetve férfiaknál és nőknél, sőt még a gyerekeknél is. Ismertek azonban bizonyos tényezők, melyek fokozzák a betegség kialakulásának kockázatát.
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás specialista
    2019-03-30 09:33
    A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egész szervezet működésére pozitív hatást gyakorol, így a horkolással nem csak a párját üldözheti el ágyából, hanem megnöveli bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás specialista az alvási apnoe és a hipertónia közti összefüggésre hívja fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2019-03-26 20:34
    Egy tanulmány szerint azoknál az idős nőknél, akik az alváshoz kapcsolódó légzési rendellenességben szenvednek, nagyobb a kockázata a gondolkodásbeli és memóriazavar kialakulásának - számolt be a Medheadlines portál.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-18 18:35
    Sokan szenvednek alváshiánytól, de kevesen tudják, hogy a helyes alvási higiéné kialakítása mellett akár gyógyszer nélkül is legyőzheti az alvásproblémákat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2019-03-15 13:33
    Az uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyarok 31,3 százalékának van valamilyen alvásproblémája. A jó alvás kihat a testi és lelki egészségünkre – összegezték a március 15-i Alvás Világnapja alkalmából szervezett konferencián.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!