• Alvási apnoe cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-18 18:35
    Sokan szenvednek alváshiánytól, de kevesen tudják, hogy a helyes alvási higiéné kialakítása mellett akár gyógyszer nélkül is legyőzheti az alvásproblémákat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2019-03-15 13:33
    Az uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyarok 31,3 százalékának van valamilyen alvásproblémája. A jó alvás kihat a testi és lelki egészségünkre – összegezték a március 15-i Alvás Világnapja alkalmából szervezett konferencián.
    Panaszok
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2019-03-10 20:36
    Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívták fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
    Élet betegséggel
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
    2019-02-02 20:36
    A párkapcsolatot is próbára tévő kellemetlen hanghatáson túl a horkolás az egészségét is veszélyezteti. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ főorvosa segítségével összegyűjtöttük, hogy miért.
    Élet betegséggel
    Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-01-24 04:05
    Egy új kutatás szoros összefüggést fedezett fel a két betegség közt: az asztmás felnőttek körében magasabb az alvás közbeni légzéskimaradás veszélye. Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológus orvost a megelőzés lehetőségeiről kérdeztük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2019-01-11 09:36
    Szinte minden embert érint valamilyen formában a horkolás. Habár hajlamosak vagyunk úgy hinni, hogy a horkolás csak egy idegesítő zaj, fontos tudni, hogy az alvópartner kellemetlen éjszakáján túl a horkoló számára komoly egészségügyi problémákat is okozhat.
    Egészségmegőrzés
    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    2018-12-28 20:36
    Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben alvás alatt kerülnek a helyükre. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában fáradtak, álmosak leszünk.
    Panaszok
    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    2018-12-27 20:36
    Sok esetben a halk, egyenletes horkolás nem befolyásolja az alvásmenetet, azaz az alvás mélységét és folyamatosságát. Azonban gyakran előfordul, hogy valaki fel-felébred saját horkolására. Ez újra és újra megszakítja az alvás folyamatosságát, úgynevezett töredezett alvást okozva. Ennek következménye a nappali álmosság, fáradtság. Ha a horkolás légzéskimaradással társul, akkor az számos egyéb káros hatással jár együtt.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont - Dr. Koppány Judit, fül-orr-gégész szakorvos
    2018-12-27 04:33
    A felnőtt népesség 1-4 százalékánál fordul elő orrpolip, háromszor annyi férfinál, mint nőnél. Gyerekeknél is megfigyelhető a jelenség, különösen az orrmelléküregek krónikus fertőzése, asztma, allergiás orrfolyás vagy cisztás fibrózis esetén - ráadásul a családi halmozódás sem ritka.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
    2018-12-17 08:21
    A horkolás nem tűnik igazán orvosi problémának, pedig igen komoly betegségek előidézője lehet. Ha oxigénhiányos állapottal párosul, jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!