• Alvási apnoe cikkek

   • Egészségmegőrzés
    Magyar Alvás Szövetség
    2020-03-13 09:21
    A World Sleep Day/Alvás Világnapja (március 13.) és az Alvás éve bejelentésére szervezett nemzetközi alvás konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián március 12-én, az ismert vírus miatt elhalasztották. Az alvás világnapja felhívja a figyelmet az alvás fontosságára az életminőség szempontjából. Ezen a napon mintegy 65 országban orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az kialvatlanság egyre inkább népbetegség, a megelőzésére, a kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.
    Élet betegséggel
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
    2020-02-08 09:36
    A párkapcsolatot is próbára tévő kellemetlen hanghatáson túl a horkolás az egészségét is veszélyezteti. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ főorvosa segítségével összegyűjtöttük, hogy miért.
    Egészségmegőrzés
    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    2020-02-01 20:36
    Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben alvás alatt kerülnek a helyükre. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában fáradtak, álmosak leszünk.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2020-01-14 16:05
    Szinte minden embert érint valamilyen formában a horkolás. Habár hajlamosak vagyunk úgy hinni, hogy a horkolás csak egy idegesítő zaj, fontos tudni, hogy az alvópartner kellemetlen éjszakáján túl a horkoló számára komoly egészségügyi problémákat is okozhat.
    Panaszok
    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    2020-01-11 20:36
    Sok esetben a halk, egyenletes horkolás nem befolyásolja az alvásmenetet, azaz az alvás mélységét és folyamatosságát. Azonban gyakran előfordul, hogy valaki fel-felébred saját horkolására. Ez újra és újra megszakítja az alvás folyamatosságát, úgynevezett töredezett alvást okozva. Ennek következménye a nappali álmosság, fáradtság. Ha a horkolás légzéskimaradással társul, akkor az számos egyéb káros hatással jár együtt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-01-06 17:05
    Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a környezetünkben valakitől: a fronthatások, a telihold, a túl meleg vagy túlságosan hűvös, esős idő miatt rosszul aludt. Ezzel nagyjából el is intézzük a kialvatlanság témakörét. Csakhogy a háttérben mindig van valamilyen probléma, esetleg betegség, és a tartósan rossz alvás és alvásminőség megoldásához orvosi segítség kell.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-12-30 15:05
    Az alvási apnoe enyhébb eseteiben orvosa életviteli változtatásokat javasolhat Önnek, többek között fogyást és a dohányzás elhagyását. Ha ezek nem elegendőek vagy ha az alvási apnoe mérsékelten súlyos, számos más kezelés is rendelkezésre áll.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
    2019-12-26 19:03
    A horkolás nem tűnik igazán orvosi problémának, pedig igen komoly betegségek előidézője lehet. Ha oxigénhiányos állapottal párosul, jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-12-15 13:35
    Mi állhat az obstruktív, és mi a centrális alvási apnoe hátterében?
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
    2019-12-07 20:36
    A jó dolgokat hajlamosak vagyunk természetesnek venni az életünkben, így van ez akkor is, ha az egészségünkről van szó. Ritkán jut eszünkbe, milyen fontos szerepet játszik jó közérzetünk és teljesítőképességünk megőrzésében a pihentető alvás.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!