• Alvási apnoe cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2019-11-28 14:35
    A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-11-25 20:36
    Számos esetben az obstruktív, illetve a centrális alvási apnoeval való együttélés szempontjából nagyon fontos, hogy Ön átgondolja saját életvitelét és szükség esetén változtasson azon.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-11-22 03:06
    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Előfordul, hogy az éjszakai alvás után is fáradtan ébred fel? Álmos napközben? Hogyha igen, lehet, hogy Önnek alvási apnoéja van.
    Panaszok
    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    2019-11-16 20:36
    A horkolást a felső légút falainak és egyes részeinek rezonálása okozza. Ez leggyakrabban a lágyszájpad, illetve a nyelvcsap rezgéséhez köthető, de lazább garatívek, esetleg nagyobb mandulák is hozzájárulhatnak a horkoláshoz. A rezgés létrejöttéhez szűkület, gyorsult légáramlás és laza szövetek szükségesek.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2019-10-23 20:36
    A horkolás és az alvási apnoe kialakulásában az egészségtelen táplálkozás, az elhízás és a mozgásszegény életmód is szerepet játszik. Rendszeres mozgással nem csak a cukorbetegség és szív- és érrendszeri elváltozások előzhetők meg, de az alvászavarok, horkolás is kezelhetők.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2019-10-22 03:06
    Mit nevezünk obstruktív alvási apnoe szindrómának, és miért fontos kezelni? Az utóbbi 50 évben vált ismertté ez a kórkép, és egyre inkább foglalkoztatják a kutatókat ennek a betegségnek a kardiovaszkuláris következményei.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2019-10-20 20:36
    A férjem, munka után sokszor ülve elalszik. Ilyenkor horkol és légzéskimaradást is észleltem nála. Rendszeresen jár kardiológiai ellenőrzésre, mert magas a vérnyomása. Veszélyes lehet a horkolása? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, allergológus, fül-orr-gégész
    2019-10-13 19:35
    Normális esetben az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, amely tisztítja, szűri és felmelegíti azt. Ha azonban ezt a rendszert, vagyis az orrlégzést valami gátolja, kénytelenek vagyunk szájon át lélegezni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2019-09-21 15:05
    Az alvászavar jelentkezhet helytelen életmódbeli tényezők következményeként, illetve kísérhet bizonyos pszichés kórképeket. Ám hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk részletesen.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter
    2019-07-20 20:36
    Egy kutatás szerint, a rendszeres énekórák nemcsak a tiszta hangzás elérésében segítenek, de a hangképzés, énektechnika fejlesztésével a horkolás is csökkenthető.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!