• Alvási apnoe cikkek

   • Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, allergológus, fül-orr-gégész
    2019-10-13 19:35
    Normális esetben az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, amely tisztítja, szűri és felmelegíti azt. Ha azonban ezt a rendszert, vagyis az orrlégzést valami gátolja, kénytelenek vagyunk szájon át lélegezni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2019-09-21 15:05
    Az alvászavar jelentkezhet helytelen életmódbeli tényezők következményeként, illetve kísérhet bizonyos pszichés kórképeket. Ám hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk részletesen.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter
    2019-07-20 20:36
    Egy kutatás szerint, a rendszeres énekórák nemcsak a tiszta hangzás elérésében segítenek, de a hangképzés, énektechnika fejlesztésével a horkolás is csökkenthető.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus
    2019-06-08 20:36
    A gyomorégésen kívül horkolást, sőt akár pánikkal járó, éjszakai légzési nehézséget is okozhat a reflux. Csak kevesen vannak tisztában a két jelenség összefüggésével. A kivizsgálás és a megoldás lehetőségeiről dr. Vida Zsuzsanna szomnológus főorvos beszélt.
    Betegségek megértése
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, alvásspecialista
    2019-06-08 09:36
    Az alvászavarok szövődményeinek megelőzéséhez az első lépés, hogy az érintettek ismerjék a betegségüket. A következőkben a horkolást is okozó alvási apnoe felismeréséhez nyújtunk segítséget.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-25 20:36
    Az alvási apnoet napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely a mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2019-05-20 04:06
    A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzésének és a betegségek leküzdésének érdekében?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2019-05-03 20:33
    A stroke legtöbbször az alvás idején és az ébredést követő órákban alakul ki. Számos adat utal arra, hogy az alvási apnoe fennállása szerepet játszik a stroke kialakulásában.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-04-13 15:06
    Az alvási apnoe egyaránt kialakulhat fiatal- vagy időskorban, illetve férfiaknál és nőknél, sőt még a gyerekeknél is. Ismertek azonban bizonyos tényezők, melyek fokozzák a betegség kialakulásának kockázatát.
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás specialista
    2019-03-30 09:33
    A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egész szervezet működésére pozitív hatást gyakorol, így a horkolással nem csak a párját üldözheti el ágyából, hanem megnöveli bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás specialista az alvási apnoe és a hipertónia közti összefüggésre hívja fel a figyelmet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!