• Alvási apnoe cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2020-10-23 13:35
    Mit nevezünk obstruktív alvási apnoe szindrómának, és miért fontos kezelni? Az utóbbi 50 évben vált ismertté ez a kórkép, és egyre inkább foglalkoztatják a kutatókat ennek a betegségnek a kardiovaszkuláris következményei.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus
    2020-10-18 22:03
    A gyomorégésen kívül horkolást, sőt akár pánikkal járó, éjszakai légzési nehézséget is okozhat a reflux. Csak kevesen vannak tisztában a két jelenség összefüggésével. A kivizsgálás és a megoldás lehetőségeiről dr. Vida Zsuzsanna szomnológus főorvos beszélt.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter
    2020-09-27 22:03
    Egy kutatás szerint, a rendszeres énekórák nemcsak a tiszta hangzás elérésében segítenek, de a hangképzés, énektechnika fejlesztésével a horkolás is csökkenthető.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont - Dr. Koppány Judit, fül-orr-gégész szakorvos
    2020-09-06 17:36
    A felnőtt népesség 1-4 százalékánál fordul elő orrpolip, háromszor annyi férfinál, mint nőnél. Gyerekeknél is megfigyelhető a jelenség, különösen az orrmelléküregek krónikus fertőzése, asztma, allergiás orrfolyás vagy cisztás fibrózis esetén - ráadásul a családi halmozódás sem ritka.
    Egészségmegőrzés
    Debreceni Egyetem
    2020-08-20 22:03
    Életünk egyharmadát alvással töltjük. A megfelelő pihenés nélkül nem vagyunk képesek jól teljesíteni. Minden harmadik embernek volt már alvászavara.
    Egészségmegőrzés
    www.drrose.hu
    2020-08-02 22:03
    Az egyszerű alvási apnoéban (alvás alatti légzéskimaradásban) szenvedő emberek esetében nagyobb rizikója lehet a csendes agyvérzésnek, illetve az agy fehérjeállományát érintő szövetsérüléseknek – adta hírül a ScienceDaily internetes egészségügyi magazin.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-07-12 22:03
    A horkolást okozhatja a megnagyobbodott pajzsmirigy, de kialakulhat a pajzsmirigy-alulműködéssel gyakran társuló elhízás következtében is. Prof. Balázs Csaba, endokrinológus a horkolás és a pajzsmirigybetegség közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2020-07-11 22:03
    Az obstruktív alvási apnoe az egyik legismertebb alvással kapcsolatos légzészavar. A zöldteában található vegyi anyagok azonban nemcsak a tanulási- és memóriazavarokra, hanem erre a betegségre is pozitívan hat.
    Betegségek megértése
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, alvásspecialista
    2020-06-14 22:03
    Az alvászavarok szövődményeinek megelőzéséhez az első lépés, hogy az érintettek ismerjék a betegségüket. A következőkben a horkolást is okozó alvási apnoe felismeréséhez nyújtunk segítséget.
    Betegségek megértése
    InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika
    2020-06-12 07:39
    Azt gondolnánk, hogy a világjárvány idején legalább mindenki jól kipiheni magát. A valóság ehhez képest pont az ellenkezője! Megdöbbentő, de a kialakult helyzet nagyon sokaknak éppen hogy rontott az alvásán. Több nemzetközi vizsgálat is igazolta, hogy az emberek többségére ezen a téren is rossz hatással van a pandémia. Később fekszenek, nyugtalanul alszanak, zaklatott álmokkal küzdenek és jelentősen romlott az alvásminőségük.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!