Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Ételallergia és keresztallergia - Óvatosan külföldön!

WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
2017-06-17 09:41

A nyári utazások kapcsán kóstolgatjuk más országok ételeit és számos új vagy a megszokottól eltérő módon elkészített élelmiszerrel találkozunk. Hogyan kerülhetjük el a szokatlan, ritkán vagy még soha nem fogyasztott élelmiszerek által kiváltott, látszólag váratlan allergiás reakciókat?

Az allergia gyakori fül-orr-gégészeti szövődményei

Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
2017-04-04 09:41

Allergiaszezonban sajnos nem elég a magas pollenkoncentrációval megbirkózni, a légúti allergiásokra további megpróbáltatások is várnak.

Lisztérzékenység vagy nem-cöliákiás gluténérzékenység?

Budai Allergiaközpont - Dr. Sárdi Krisztina, belgyógyász, gasztroenterológus
2017-03-07 07:38

A régóta ismert lisztérzékenység mellett ma egyre gyakrabban találkozunk a nem-cöliákiás gluténérzékenység elnevezéssel is, amely egy változatos tüneteket okozó, egyre több embert érintő betegséget jelöl. A két kórkép közti eltérést dr. Sárdi Krisztina, a Budai Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa magyarázza el érthetően.

Hogyan lehet az allergiából akár asztmás tünet?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2016-10-20 07:38

Ősszel úgy hazánkban, mint a világ számos pontján nő a gyermekkori légúti megbetegedések előfordulási gyakorisága. A gyermekek az iskolakezdés alkalmával visszakerülnek a közösségbe, a hűvösödő időjárás miatt a közösségben megszaporodnak a vírusos vagy bakteriális fertőzések.

Az allergiás orrdugulás kezelhető

Budai Allergiaközpont
2016-10-14 20:38

Az allergia kellemetlen tünetei közül a betegek elmondása alapján a legtöbb problémát az orrdugulás okozza. Az akár hónapokig is tartó orrdugulás az éjszakai pihentető alvást is gátolhatja, ezzel jelentős életminőség-romlást okozva.

A latexallergia és tünetei

Budai Allergiaközpont
2016-10-14 02:51

Az utóbbi években a gumiáruk rohamos elterjedése miatt a latexallergiások száma világszerte egyre emelkedik. A tünetek akár olyan mindennapos használati tárgyakkal való érintkezés után jelentkezhetnek, mint a gumikesztyű, radír vagy esőkabát.

Ételallergia csecsemő- és gyermekkorban

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2016-09-28 14:55

A táplálékallergia csecsemő- és gyermekkorban ma már nem számít ritka betegségnek, ennek oka egyrészt az allergiás betegségek gyakoriságának általános emelkedése, másrészt a csecsemőkre és gyermekekre jellemző életkori sajátosságok.

Elvégezhető az allergiavizsgálat, ha tüneteim vannak?

Budai Allergiaközpont
2016-09-24 07:38

Nem kell megvárnia, amíg a tüneteit okozó pollen eltűnik a levegőből, és az sem kizáró ok, ha már egy ideje valamilyen antihisztamintartalmú készítményt szed, de nem érzi elég hatásosnak. Ha úgy döntött, hogy a végére járna, mi is okozza a panaszait, és személyre szabott kezelést kérne, akkor azt most is megteheti, nem kell a hűvösebb napok beálltáig szenvednie, vagy amíg a gyógyszer kiürül a szervezetéből.