Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Penicillin allergia: a diagnózis hiányára az egészsége és a pénztárcája is rámehet!

Budai Allergiaközpont
2014-05-09 17:12

Egészségügyi és anyagi következményekkel is jár, ha egy beteg, a korábban felmerült penicillin allergia gyanúja miatt kap a betegségére az előírttól eltérő kezelést. Felesleges, pontatlan és költséges – jellemzi a diagnózis nélkül, kizárólag a beteg beszámolója alapján történő terápia módosítást a Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Hajfesték allergia - melyik összetevő okozza?

Budai Allergiaközpont
2014-03-26 20:11

Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás – a hajfesték összetevőire bármikor kialakulhat allergia. Az is előfordul, hogy az éveken keresztül használt hajfesték vagy dauervíz ismételt alkalmazása okoz tüneteket. Kivizsgálással a későbbi panaszok megelőzhetők.

Közel 40 éve ismerjük az allergiás tünetek okozóját

Budai Allergiaközpont
2014-03-12 23:23

1966-ban azonosították azt az ellenanyagot, amely döntő szerepet játszik az allergiás reakció kialakulásában. A felfedezés mérföldkövet jelentett az allergia mechanizmusának megismerésében és kezelésében egyaránt. Az IgE ellenanyag szerepéről dr. Balogh Katalin allergológust, az Allergiaközpont főorvosát kérdeztük.

9 dolog, mely súlyosbítja az allergiás tüneteket

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2013-11-10 16:07

Amennyiben Ön is a szezonális allergiától szenvedők táborába tartozik, már bizonyára tud egy-két olyan trükkről, mellyel könnyíthet a tünetein, mint például nem megy a szabadba, mikor a pollenkoncentráció magas, vagy zárva tartja az ablakot. Ám nem biztos, hogy tud ezekről a kevésbé ismert, allergiás tüneteket súlyosbító tényezőkről.

Allergia - A legelső tünetektől

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-09-09 09:41

Az utóbbi évtizedekben ugrásszerűen megemelkedett az allergiás betegek száma. A magyar lakosság harmada szenved valamilyen allergiás betegségben. A tünetek kialakulásában számos tényező játszik szerepet.

Méh- és darázsméreg allergia - tünetek és teendők

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-07-10 05:21

A rovarcsípés-allergia az egyes rovarok csípése következtében, az egyén immunrendszerének válaszkészségétől függően kialakuló túlérzékenységi reakció. Csípést okozhat szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy vízparti nyaraláskor a medúza és a tengeri sün is.

Az elsőszülötteknél nagyobb az allergia kockázata

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermekgasztroenterológus
2013-03-12 11:17

Már a várandósság hónapjaiban eldőlhet, hogy a születendő gyermeknél a későbbiekben jelentkeznek-e majd allergiás tünetek. A betegség kialakulását ezen felül a születési sorrend is befolyásolhatja.

Az allergiás nátha kivizsgálása

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2012-12-07 02:51

Az allergia megfelelő kezelési módját az allergia fajtájának és súlyosságának ismeretében lehet kiválasztani, ezért számos kérdésre és vizsgálatra számíthat, ha panaszaival orvoshoz fordul.

A gyermekkori szénanátha tünetei

Allergiaközpont
2011-09-16 18:37

Hazánkban a lakosság 20-40 százaléka szenved valamilyen allergiás betegségben, és a számok sajnos növekedést mutatnak. Az allergiás megbetegedések között is kimagasló gyakorisággal fordulnak elő a légúti allergiák.