• Orvos válaszol: Endokrin betegségek

        Endokrin betegségek
        Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában
      • Pajzsmirigy uh

        2018-02-06 18:49
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Pajzsmirigy és nyaki lágyrész uh-ot végeztek, melynek eredménye: a pajzsmirigy jobb lebenye:15x15x50 mm, bal lebenye:14x15x40 mm, az isthmus 5-7 mm vastag. A parenchyma elmosott kontúrú, inhomogén szerkezetű, fokozott keringésű, mely...

        Vérvizsgálat eredményével kapcsolatos érdeklődés

        2018-01-24 18:01
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnál két és fél éves korában "Juvenile rheumatoid arthritist" vagyis fiatalkori reumás ízületi gyulladást diagnosztizáltak, erre szteroidos injekciót kapott az ORFI-ban. Azóta évente járunk vissza vizsgálatra, de szerencsére...

        Fogamzásgátló és pajzsmirigy

        2018-01-23 12:06
        Kérdezném, hogy gond, hogy pajzsmirigybetegként pajzsmirigy gyógyszer (letrox) mellett fogamzásgátlót (simicia) is szedek? Befolyásolja egymást a két szer, okozhat hízást a kettő együtt? Se az endokrinológusom, se a nőgyógyászom nem adott rá érdemleges...

        pajyzsmirigy göb

        2018-01-22 12:57
        Kedves Doktornő! Lányom 10 éves lesz februárban, 01.19-én elvittem egy magán ultrahang rendelésre, ahol a pajzsmirigyét vizsgálták, pajzsmirigy lebenyei 3*1*1.5 cm-esek. A jobb lebeny homogén. A bal lebenyben a középső harmadban egy kicsi kb.1 cm-es echoszegény...

        Pajzsmirigy eredmények

        2018-01-19 18:04
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozóan egy vérvételt. Ennek oka az volt, hogy meggyarapodott a testsúlyom, pedig étkezésemben nem történt változás, nagyon fáradékony voltam/vagyok annak ellenére hogy napi 8-10 órát alszom...

        Pajzsmirigy eredmény

        2018-01-19 17:39
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozó vérvételes vizsgálatot, melynek eredményei a következők lettek: - TSH: 0, 918 miU/L (0, 400-4, 000) - Szabad T4: 10, 29 pmol/L (7, 75-15, 21) - Szabad T3: 5, 88 pmol/L (3, 80-6, 00) - Anti -...

        pajzsmirigy

        2018-01-15 15:58
        Kedves Dr Fáklya Mónika, Ön azt válaszolta a kérdésemre miszerint milyen jellgű betegségre utal a következő vérkép alapján megállapított adat anti - TG AAT 9240 hogy ez minimális eltérés, amit nem teljesen értek mert a gasztroenterológus orvos azt mondta...

        Pajzsmirigy Uh jelentése és

        2018-01-15 10:47
        Tisztelt Doktor Nő! A napokban voltam pajzsmirigy ultrahangon, melynek eredménye a következő:Normál méretű pajzsmirigy.Jobb:30mm hosszú és 17x12mm axialisan. Az isthmus 4mm vastag. Bal:30mmm hosszú és 14x9mm es. A pajzsmirigy dorsalisan diffusan elmeszesedett,...

        pajzsmirigy

        2018-01-12 21:38
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Teljes vérkép alapján melyet hasi panaszok miatt ajánlott a gasztrormterológus Doktor úr, kiedrült hogy endokrinológiai szakvizsgálatblesz szükséges. Az eredmény anti-TG AAT 9.240 ultrasens TSH 0, 9877Azt szeretném megkérdezni hogy ez milyen...

        Pajzsmirigy alulműködés

        2018-01-12 21:14
        Üdvözlöm, Pajzsmirigy alulműködést álapítottak meg 3 éve, melyet édesanyámtól örököltem. Legkisebb letroxot kellett szednem, de folyamatos volt a rosszullét, mellyel orvosom nem igazán törődött. Azóta nem szedem a gyógyszert. Több tsh eredményem azóta...

        T3 MAGASABB

        2018-01-10 21:11
        Üdvözlöm! A T3 értékem 6, 3 lett és ezt már csillaggal jelölték a leleten.KELL EZZEL FOGLALKOZZAK VAGY NEM ÉRDEKES? A TÖBBI PAJZSMIRIGY ÉRTÉKEM NORMÁLIS

        T 3 magasabb

        2018-01-10 21:02
        Üdvözlöm! A T3 pajzsmirigy értékem 6, 3 amit már csillaggal jelöltek a többi értek normál. Kell ezzel Foglalkoznom vagy ne törődjek vele.? Köszönöm a választ!

        Pajzsmirigy értékeim

        2018-01-10 08:27
        Kedves DoktorNő! Pajzsmirigyalulműködésem miatt évente csináltatok labort, a mostani ez a lelet lenne. Kérdezném, hogy ez optimális-e, vagy a T4 és T3 nagyon alacsonynak számít? A hormonjaim is (ösztrogén, progeszteron)túl alacsonyak? Sajnos nehezen megy a...

        Arcszőrzet hiány

        2018-01-08 01:29
        Üdv kérdésem lenne hogy mellkas szőrzetem nincs egyáltalán csak a 2 mellbimbóm szőrös, és a szakállam se úgy nő ahogy kéne 27 éves létemre csak bajusz és szakáll de nem ér össze a kettő oldalt pár száll silány szőr máshol mindenütt van intim szőrzet...

        Kislány serdülés

        2018-01-04 23:38
        Kedves Doktornő, Kislányom 2008. márciusában született. Kiskorában többször jártunk endokrinológián alacsony növés miatt, de mindig csak mérték, és mivel stabilan a 3 percentilen volt, így nem történt további vizsgálat. (Lisztérzékenység negatív ) A...

        Magas TSH és T3 szint

        2017-12-31 23:31
        Üdvözlöm! Egy hónappal ezelőtt voltam vérvételen, ahol magas TSH és T3 szintet állapítottak meg. A TSH értéke 4, 66 ulU/ml (a referencia tartomány 0, 40 - 4, 00), a T3 szintje pedig 4, 61 pg/ml (ref: 1, 80 - 4, 20). Az antitestek szintjét nem vizsgálták, az F4...

        Hasimotó - szemdülledés

        2017-12-05 19:51
        Tisztelt Doktornő! A gyermekem (36 év) Hasimotós/ pajzsmirigy alulmödő beteg. Ezzel kb. két éve kezelik. Kapja a gyógyszert, amit rendesen szed. Néha nagyon kidülled és nagyon piros a szeme. Szeretném megkérdezni, hogy ezen lehete valahogy segíteni, valamilyen...

        Erőtlenség, alacsony tesztoszteron és Kortizol szint

        2017-12-05 11:55
        Tisztelt szakorvos! Immáron 2 éve fennálló eddig még nem diagnosztizált betegségem miatt erőnlétem jelentősen megromlott, csak rövid távon remegő lábakkal járó kerettel tudok közlekedni.Erőtlenségem egy megfázással kezdődött, majd folyamatos...

        Ön szerint ez inzulinrezisztencia?

        2017-11-22 15:14
        üdvözlöm! Az lenne a kérdésem hogy voltam laborvizsgalaton cukor terhelését és a kovetkezok a leleteim 0perces cukor 5, 2 60perces 6, 9 120perces 6, 6 Inzulin 0perces 4, 2 60perces 30 120perces 32, 2 Homa index 0, 8 Cisztaim vannak Volt már ciszta műtétem...

        Hajhullás, pajzsmirigy, hormonok

        2017-11-14 09:51
        Kedves Doktornő! 6 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Előtte 10 évig folyamatosan szedtem. Semmilyen problémám nem volt. Két hónapja csomókban elkezdett hullani a hajam (napota 150-200 szál), a hajam fele már elhullott, valamint pattanások jelentek meg az...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!