Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Részleges sella empty

2018-06-14 21:49:23

Jóestét kívánok! Kedves Dr.nő ma voltam ct vizsgálaton melynek eredménye részleges sella empty. Kb 2éve szedek gyógyszert mivel alulműködik a pajzsmirigyem. Viszont már naponta szédülök és egyre többször fáj a fejem ezért a háziorvosom kivizsgálást...

Cukorterhelés, IR gyanú

2018-06-14 10:19:21

Kedves lldikó! Remélem, jó területet választottam a szakterület kiválasztásánál. Az lenne a problémám, hogy tavaly októberben elkezdődött nálam egy nagyon intenzív hajhullás egy hajfestés után. Ekkor kezdett el a háziorvosom foglalkozni velem abban az...

Pajzsmirigy kivizsgálás

2018-06-11 19:07:50

Tisztelt Doktornő! Megpróbálom lényegretörően leírni a történetünket. Édesanyám rövid időn belüli jelentős fogyás miatt (pár hónap alatt több mint 15kg) ment el orvosához, aki elküldte különféle vizsgálatokra, hogy kiderítse az okát....

Pajzsmirigytúlműködés

2018-06-11 17:31:26

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy Endokrinológusnál jártam, aki izotópvizsgálatra küldött, és vervételre. Szeretném ha a leleteim alapján ön is megállapítaná, hogy valóban az -e a bajom.Nagyon rosszul vagyok.Szédülök, izzadok...

Endokrinológia-pajzsmirigy-magas anti tpo

2018-06-10 08:56:29

Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Segítséget kérek az alább leírt értékek elemzésével kapcsolatban. Milyen betegség állhat meg háttérben? Tünetek alacsony vérnyomás, koordinációs zavar, szédülés, erős hányinger, száraz bőr, ájulás közeli állapot...

Ultrahang elemzése, hogy mit jelent.

2018-06-06 14:04:27

Üdvözlöm szeretném ha elemezné és leírná mit jelent. Pajzsmirigy és nyaki lágyrész UH vizsg. A pajzsmirigy mindkét lebenye norm.nagyságú, a jobb lebeny 17x15x48 mm, a bal lebeny 15x14x52 mm átmérőjű. Az isthmus norm.szélleségű. A lebenyek norm....

Merre tovább?

2018-05-31 10:45:08

Tisztelt Doktornő! Egy rutin vérvétel során kiderült, hogy a TSH-m 9, 57, T4 14, 54 a T3 6, 16. Panaszaim nincsenek. Anyukámnak is van pajzsmirigy problémája. Mit jelenthet ez? Milyen kivizsgálásokra kellene elmennem? Milyen következményei lehetnek? Esetleg köze...

Alacsony testhőmérséklet

2018-05-28 19:45:14

Édesanyám 78 éves, pajzsmirigy-alulműködéssel kezelt beteg, más betegségéről nem tudunk. Vérnyomása inkább alacsony: 108/72/80. Gyengeségérzet miatt hőemelkedésre gyanakodtunk két nappal ezelőtt, s legnagyobb megdöbbenésemre, a lázmérő 34, 3 fokot...

Pajzsmirigy alulműködésből túlműködés

2018-05-14 20:56:57

Szép Estét! Szeretnék tanácsot kérni a jelenlegi leleteimmel kapcsolatban. Ma voltam a háziorvosomnál egyrészt a friss laboreredményemért másrészt mert az utóbbi időben furcsa rosszullétek törnek rám. Ülve is elkezdek szédülni, zsibbad karom lábam, szapora...

Agyalapi mirigy daganat bevérzése

2018-05-14 07:21:18

Jó napot! Prolaktin ertekem magas volt.Tavaly derült ki hogy agyalapi mirigy daganatom van 10x8x11 mm, de már akkor is bevolt vérezve.Nem rég voltam kontroll vizsgálaton, hiába szedem a gyogyszert ugyan ugy bevérzett adenoma, 10x8x14mm és az volt oda irva a leletre hogy...

Parzsmirigy-túlműködés, göb?

2018-05-09 16:33:02

Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy rendellenes...

autoimmun betegség

2018-05-02 22:23:22

Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy véralvadás zavarom és...

Prolaktin labor eredmény magas

2018-04-25 09:48:51

3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor, utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a bromiciptint amíg...

előrehaladott csontkor

2018-04-19 17:05:08

Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire számítsunk? Sportol...

Fogamzásgátló

2018-04-17 23:23:35

Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer se volt olyan...

Pajzsmirigy probléma

2018-04-04 19:43:53

Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai vizsgálat...

Miért hízok?

2018-04-03 17:42:35

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy futópadot, amin hetente...

Az alábbi hormonértékek akadályozhatják a teherbe esést?

2018-04-03 16:25:56

Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0, 55-4, 78), FT4: 14, 35 (11, 5-22, 70), FT3: 5, 10 (3, 50-6, 50), Anti TPO: 28 (0, 00-60, 00), Anti thyreoglobulin:...