Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

endokrinologia

2019-05-12 15:12:49

üdv Egy olyan kerdessel fordulnek önhöz hogy magas anti tpo szintem van 830 tsh t3 t4 hataron belül viszont tuneteim vannak szorongas idegesseg elont a melegseg pulzus magas vernyomas is neha, erre valamit fel lehet írni vagy sem erdemes elmennem endokrinologushoz

Hogyan tovább

2019-04-23 09:27:38

Tisztelt Dr úr Dr nő. Kérdésén a következő lenne nem tudom hogya tovább: (Voltam pajzsmirigy uh amibe ez áll. Pajzsmirigy jobb lebenyének méretei: 19*23*58mm Az isthmus 6mm kiszélesedett Bál lebeny méretei 20*20*59mm Mindkét lebenybe több 7-12mm- es echoszegény...

Inzulinrezisztenci eredmény értékelés

2019-04-17 18:56:42

Kedves Doktornő! Menstruációs panasz miatt, jött az, hogy elmegyek egy 3 pontos cukorterhelésre. Az eredmények az alábbiak: Glukóz meghatározása vérben 2,5 mmol/L 60 perces glukóz 2,6 mmol/L 120 perces glukóz 2,0 mmol/L Inzulin meghatározása 10,3...

Hogyan tovább

2019-04-16 21:34:36

Tisztelt Dr úr Dr nő. Kérdésén a következő lenne nem tudom hogya tovább: (Voltam pajzsmirigy uh amibe ez áll. Pajzsmirigy jobb lebenyének méretei: 19*23*58mm Az isthmus 6mm kiszélesedett Bál lebeny méretei 20*20*59mm Mindkét lebenybe több 7-12mm- es...

Megfelelnek az értèkek a normál pajzsmirigy működéshez?

2019-04-12 20:23:09

Üdvözlöm! Jelenleg 21 hetes kismama vagyok! És probléma volt a pajzsmirigy értékeimmel! Mai vérvètel eredmènye a következő: Tsh: 1,055 / T4: 10,41 / T3: 3,90 / Anti-TPO: 0,25 Ez megfelel a normál működèsnek vagy gyógyszeres kezelést kell alkalmazni? ...

Sella Mri

2019-04-11 09:31:15

KedvesDoktor ur! A koponya MRI,MRA vizsgalaton voltam.Minden rendben talaltak,egy ket 2mmes gocon kivul..Sella normal meretu.A kerdesem az lenne,ha microadenomam van akkor is normal meretu a sella? kettoslatas,homalyos latasom van es 4 honapja nem szuno fejfajas.Mikor megjon a...

pajzsmirigy

2019-04-05 14:54:40

udvozlom, tsh 2,13 ft4 11,25 ft3 4,37 anti tpo

Hormonok hatása a teherbeesésre

2019-04-04 21:06:27

Tisztelt szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy az alábbi hormon eredmények milyen hatással vannak a teherbeesésre? A vért a ciklus 3. napján vették. Sajnos az endokrinológusomhoz sokára kaptam csak időpontot. Eredetileg hajhullás és az államon...

Pajzsmirigy labor

2019-04-02 12:59:08

Tisztelt Doktornő/Úr! Nemrégiben pajzsmirigy laborvizsgálaton vettem részt. Az alábbi vizsgálati értékek szerepeltek a leletemen, és érdeklődni szeretnék, hogy ezek az értékek rendben vannak-e? TSH 3.85 uIU/ml FT4 11.30 pmol/l FT3 5.96...

Babatervezés-prolactin

2019-03-29 10:26:17

Tisztelt Doktornő! Párommal babát tervezünk. Tavaly szeptember óta pajzsmirigy alulműködésre Letrox 75-öt szedek (50-el kezdtük és fokozatosan emeltük) . A mostani TSH-m 3,4 körüli. A hormonális vérvételem eredménye: 4.nap: Prolactin: 372 mU/L (Ref:...

szüksèges ?

2019-03-22 10:39:12

Tisztelt Doktornô/Doktorúr!Szeretnèm megkèrdezni az Ön vèlemènyèt azzal kapcsolatban,hogy pajzsmirigy alulmûkôdèsre kaptam egy Lerox nevû gyôgyszert.0.25 mg egy hètig,utána 50 mg. A leroxtól hányingerem van. Ez normális dolog,kb mennyi ido alatt fejti ki...

Autoimmun pajzsmirigy alulműködés

2019-03-13 21:52:24

Üdvözlöm! Nőgyógyászati kivizsgálás során vérvétel eredmény alapján kiderült, hogy magas aTPO (400koruli) és Tsh70, Tp4 normál szintjeim vannak. Endokrinologushoz küldött az orvosom, de csak egy hónap múlva kaptam időpontot. Van két nagyobb gyerekem, de...

Prolaktin érték

2019-03-09 19:47:25

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 25 éves férfi vagyok. 3 héttel ezelőtt reggeli órákban vett véreredményben a prolaktin szintem 524.9 mIU/l volt. Ma (3 hét múlva) az ismételt vérvételen (10óra) 175.8 mIU/l volt. Pajzsmirigy, Vesefunkcio rendben van. Kissé...

Pajzsmirgy gyulladás

2019-03-07 12:28:28

Tisztelt Doktor Nő! 3 hónappal a szülés után pajzsmirigy gyulladás kezdődött nálam, a tsh ertekem 5,6 volt. Kezdeti gyogyszeradagolástol túlműködés lett ezert a gyogyszert nem szedtem. (eutyrox 50, 1, 5 honapig) Majd kiderult hogy igy újra megemelkedett a tsh...

Mi a teendő?

2019-02-27 13:49:52

T. Doktor Nő! Vérképemben vannak megcsillagozott eredmények, ezzel kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a teendőm? Serum HDL Cholesterin 1,3 mmol/L ref. 1,7 Vvt szám: 4,70T/L ref. 3,80-4,50 Monocyta: 7,7 ref. 3,0-7,0 600TSH 6,030mIU/L ref....

Prolaktin és progeszteron probléma

2019-02-26 08:20:40

Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony szintje (pecsételés előtte-utána, néha igen erős vérzéssel) . A másik, hogy novemberben mikroadenomát találtak...

L-Thyroxin?

2019-02-24 15:31:40

A körzeti orvos javaslatára kerestem fel egy endokrinológust, és azt monták, hogy az immunrendszerem megbolondult, ellenanyagot termel a pajzsmirigy ellen. HA elkezdem szedni az ő általa felírt L-Thyroxint, akkor ez a gyulladás csökkenni fog, csökken az Anti-Tpo...

Pajzsmirigy alulműködés

2019-02-21 14:22:21

Pajzsmirigy alulműködésem van.Évek óta szedek rá gyógyszert. Most voltam ellenőrzésen. Az ultrahango vizsgálaton azt írták a leletre: ,, Mk.lebenyben néhány 5-5, 5 mm-es, echoszegény göbök láthatók.” Ez mit jelent? A belgyógyász azt mondta hogy nincs...

Terheléses vércukor + inzulin vizsgálat.

2019-02-12 15:16:40

Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi laborértékek jelezhetnek -e valami problémát? Glükóz: 0 perc 5, 3 mmol/l 60 perc 8, 5 mmol/L 120 perc 8, 1 mmol/L Inzulin: 6, 6 mIU/L 60 perc 79, 1 mIU/L 120 perc 90, 6 mIU/L Köszönettel, Benjámin (29)

2 gyógyszer beszedése közt eltelt idő

2019-02-10 09:04:58

Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi időnek kell eltelnie Letrox 50µg és Estrofem 2mg beszedése között? Köszönöm válaszát!