IR és pajzsmirigy labor

Tisztelt Doktornő, Burnout-tal diagnosztizáltak 2 héttel ezelőtt, és az orvosom javaslatára pajzsmirigy és 3 pontos terheléses cukor vizsgálatot végeztettem el, mivel mondta, hogy az elmúlt 2 évben tapasztalt nagyfokú stressz és nyomás miatt kialakulhatott IR vagy pajzsmirigy működési rendellenesség. Az utóbbi hónapokban tapasztaltam hajhullást, erős vérnyomás ingadozást és megnövekedett pulzusszámot, szédülést, levertséget és állandó fáradtságot. Sajnos az orvosom két hétig nem lesz elérhető szabadság miatt, viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy a ma megkapott eredményeim alapján kell-e aggódnom a fent említett betegségek miatt? Ön mit gondol az összkép alapján? Glükóz 0' 4, 9 mmol/L Glükóz 60' 5, 3 mmol/L Glükóz 120' 3, 9 mmol/L Inzulin 0' 4, 1 mIU/L Inzulin 60' 34, 1 mIU/L Inzulin 120'15, 3 mIU/L TSH 3, 156 mIU/L Szabad T4 11, 83 pmol/L Szabad T3 5, 46 pmol/L HOMA-IR 0, 9 Normális, hogy a 120 perces glükóz a 0 perces szint alá esett? A másik pedig, hogy habár a TSH-m 3, 156 lett és elvileg ez belefér a normál tartományba, viszont úgy hallottam, hogy 2, 5-ösnél magasabb értéknél már nagyon nehéz teherbe esni. Most még nem tervezünk babát, 1-2 év múlva viszont igen. Szükséges elkezdenem gyógyszert szedni? Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza témában

Tisztelt kérdező!

Eredményei rendben vannak.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. június 15., 16:28; Megválaszolva: 2018. június 15., 20:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint