Endokrinológia, pajzsmirigy, magas anti tpo

Tisztelt Doktornő! Segítséget kérek az alább leírt értékek elemzésével kapcsolatban. Milyen betegség állhat meg háttérben? Tünetek alacsony vérnyomás, koordinációs zavar, szédülés, erős hányinger, száraz bőr, ájulás közeli állapot, végtagzsibbadás, sárgás színű tenyér családon belül több emberrel összehasonlítva 2017 április óta vannak bélrendszeri panaszaim.2018 márciusában SIBO, fruktóz, - és laktóz intoleranciát diagnosztizáltak. Ezt követően belgyógyászatra elmentem és ott a tüneteim alapján aZ orvos hipoglikémiát és hipotoniát állapított meg az elmondott tüneteim alapján. Elküldött vércukor és inzulin terhelésre. Az eredmény a következő. Vércukor éhgyomri 4 mmol/l Vércukor 30perc 6, 1 Vércukor 60 perc 5.0 Vércukor 120 perc 4.5 Inzulin éhgyomri 7.5 Inzulin 30perc 139.7 Inzulin 60 perc 89.7 Inzulin 120 perc 109.2 Vérkép pajzsmirigy Tsh 3.64 mlu/l normális érték 0, 550-4.780 Ft3 4.88 pmol/l normális érték 3.50-6.50 Ft4 14.00 pmol/l normális érték 11.50-22.70 Az orvosok elmondása alapján a fenti eredményekkel semmi probléma és diétával megszűnnek a tünetek, így elmentem dietetikushoz. Ötszöri étkezés egy napon fruktóz és laktóz mentes diéta előírt. A tünetek nem múltak illetve a Sibo tünetek is újra előjöttek, így vissza mentem az orvoshoz hogy valami nincs rendben mert megint rosszabbul vagyok. Kértem pajzsmirigy panel elvégzését. De válaszul azt kaptam hogy a vérképemmel semmi probléma így nem indokolt a vizsgálat elvégzése. Így tovább mentem és elvégeztettem én magam. A következő értékek születtek. B12 262 pmol/l normális érték 133-675 Tsh rec. Elleni at. 0, 7 U/l normális érték 0, 0-1, 5 Anti tg 1, 3 U/ml normál érték 0, 0-115 Anti tpo 364, 5 nmol/l normális érték 0, 0-9 D vitamin 79, 2 normál érték 75-250 Mivel az anti tpo elég magas a D vitamin épphogy határértéken belül van. A kérdésem milyen betegség áll meg a háttérben a SIBO-n kívül? Milyen vizsgálatokra lehet még szükség? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza anti-TPO témában

Tisztelt kérdező!

A magasabb aTPO érték pajzsmirigy elleni antitest termelést jelez, de mivel a pazsmirigy működése rendben van, jelenleg hormonkezelésre nincsen szükség. Szelén szedése jó hatású lehet. A pajzsmirigy követése javasolt kb. fél év múlva érdemes újra mintát venni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. június 10., 08:56; Megválaszolva: 2018. június 15., 20:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint