Az alábbi hormonértékek akadályozhatják a teherbe esést?

Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0, 55-4, 78) , FT4: 14, 35 (11, 5-22, 70) , FT3: 5, 10 (3, 50-6, 50) , Anti TPO: 28 (0, 00-60, 00) , Anti thyreoglobulin: 75 (0, 00-60, 00) , reverz T3: 0, 27ng/mg (0, 09-0, 35) Ösztradiol: 366, 8 (204, 8-786, 1) , FSH: 3, 9 (1, 5-9, 1) , LH: 5 (0, 5-16, 9) , Prolaktin: 214 (59-619) , Progeszteron: 34, 02 (10, 62-81, 28) , SHBG: 82, 8 (27, 8-146) , Tesztoszteron: 0, 540 (0, 42-2, 06) , DHEA-s: 2, 12 (0, 7-12, 49) , Kortizol 393, 3 (118, 6-618) . Tudom, hogy a 3-as TSH kicsit magas a babavállaláshoz, de diéta/életmód váltás elegendő lehet, vagy feltétlenül szükség lenne gyógyszeres kezelésre? Az Anti Thyreoglobulin is kicsit magasabb. Ez mit jelent és mennyire súlyos? Szelént, jódot kellene szednem? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Ezekkel az értékekkel minden esélye megvan a babavállalásra. A minimális eltérések ezt nem fogják akadályozni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. április 03., 16:25; Megválaszolva: 2018. április 03., 22:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolaktin és progeszteron probléma
Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony...
TSH és terhesség
Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van, amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell...
Lehet e szedni a Pajzs-komplex jód...
Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy...
pajzsmirigy eltávolítás- terhesség
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben eltávolították a pajzsmirigyemet. Azóta szedem a Letrox 100 miligrammos gyógyszert napi 1x. A műtét utáni...
Hogyan tovább? Meddő vagyok? Lehet...
Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok, 168 cm, 63 kg. Már több, mint 3 éve szeretnénk babát a férjemmel. Eddig sajnos még egy pozitív tesztet se...