Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Miért hízok?

2018-04-03 17:42:35

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy futópadot, amin hetente...

Az alábbi hormonértékek akadályozhatják a teherbe esést?

2018-04-03 16:25:56

Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0, 55-4, 78) , FT4: 14, 35 (11, 5-22, 70) , FT3: 5, 10 (3, 50-6, 50) , Anti TPO: 28 (0, 00-60, 00) , Anti...

Mi az oka?

2018-04-01 21:32:47

cytologiai beutalo.nyaki UH vizsgalattal mko-i pajzsmirigybenjobb oldalt inhomogen, b.o.rekeszes cystosus gobot irtak le, valamint a nyak jobb oldalan parajugularisan felso harmadban egy 27*7mm -es konglomeratumot irt le.laborvizsgalataiban lenyegi elteres nincs.tapintasra az...

Laboreredmények

2018-03-29 11:41:12

Tisztelt Doktornő! 2018. márciusi emelkedett laboreredményeim a következők: Össz. bilirubin: 31, 2 umol/L koleszterin: 7, 10 mmol/L LDL koleszterin: 4, 25 mmol/L Vas: 37, 3 umol/L FVS: 4, 2 Giga/L Haematokrit: 0, 46 L/L VIZELET: bact. ++ ltr. FVS: 9...

Hormonvizsgalat eredmény

2018-03-24 15:23:04

Tisztelt Dr. Rakk Erika! Írtam már Önnek inzulinrezisztenciával kapcsolatban. Sajnos kiderült, hogy nekem is az van. (Magas volt az éhomi és a terheléses inzulinom is, homa index 3, 9) . Azóta tartom a diétát, fogytam is már. Akkor írta a doktornő, hogy...

Mi a teendő mit jelentenek az uh értékek?

2018-03-22 18:38:20

Tisztelt Doktornnő! Kb. 2 évvel ezelőt a vérképemből kiderül hogy alul működik a pajzsmirigyem. 2016-06 Tyreoida stimuláló hormon: 10, 85mIU/l, 2018-02 Tyreoida stimuláló hormon: 8, 28. A háziorvosom irtfel hormon pótlást l-thyroxin 50mikrogramm 2db gyógyszert...

hipofízis

2018-03-17 22:42:54

Tisztelt Doktorur! Azzal fordulnek Onhoz, hogy 2 hete derult ki a nogyogyaszom altal elkuldott hormonvizsgalaton, hogy magas a prolaktin szintem, amely 1232-es. Tuneteim a sulyos hajhullas, eroteljes szorosodes, menstruacios ciklus zavarok, ok nelkuli hizas. Miutan...

Segítség?!

2018-03-13 17:35:41

Tisztelt Hölgyem/Uram! A minap voltam pajzsmirigy ultrahangon és a lelet eredményére lennék kíváncsi. Az orvos szóban csak annyit mondott nem kell műteni, ez a legjobb híre. Előzményként már fiatalkoromban is rendszertelen volt a menstruációm, az utóbbi két...

Hormonális hajhullás

2018-03-10 10:06:22

Tisztelt Doktor Nő! 10 hónapja szültem. Várandósan végre olyan mennyiségű hajam volt, mint 6-7 évvel ezelőtt. Nem látszódott a fejbőröm. Szülés után persze nagyon sok hajam kihullott, csak az a baj, hogy nem nő vissza új haj. Újra látszik a fejbőrön és...

Miért magasak ezek az értékek?

2018-03-09 21:57:04

Kedves Doktornő! Meddőségi kivizsgálás során derült ki, hogy az ATPO (440 IU/ml) és ATG (285 IU/ml) magas. Az magas eredményt okozhatja-e nem rég lezajlott betegség? L-Thyroxin szedése mellett a TSH-m 2, 7mIU/l. De gyógyszer mellett folyamatosan ugrál az...

Ez inzulinrezisztencia?

2018-03-08 12:33:51

Tisztelt Drnő/Drúr! Az alábbi értékek elemzésében kérem segítségét: 0’ inzulin: 17, 2 mlU/l 120’: 72, 5 mlU/l Homa index: 3, 9 Glukóz: 5, 1 Glukóz 120: 5, 9 Nem volt 60 perces mérés sajnos. Kérdésem, hogy ez inzulinrezisztencia és ha igen...

Pajzsmirigy túlműködés?

2018-03-05 18:12:51

Tisztelt Dr. Nő/Úr! 1 hónappal ezelőtt kezdődtek a problémáim. Szapora szívverés, szédülés, szívritmuszavar észlelése. 1 hónap alatt 5kg-ot fogytam. Múlt héten felkerestem a haziorvosom a panaszommal aki EKG-t készített ami igazolta a panaszaim, továbbá...

Inzulin rezisztencia

2018-03-05 17:12:05

Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni az alábbi lelet értelmezéséhez: éhgyomri glukóz (plazmából): 5, 5 mmol/L 60 perces glukóz: 6, 2 mmol/L 120 perces glukóz: 5, 5 mmol/L Inzulin: 6, 4 mIU/L Inzulin 60 perc: 51, 3 mIU/L Inzulin 120 perc: ...

inzulin érték

2018-03-02 14:46:30

Üdvözlöm! Inzulinrezisztencia vizsgálat eredményem értékelésében szeretnék segítséget kérni: éhgyomori glükóz: 4.0mmol/L 60 perces glükóz: 10, 1mmol/L 120 perces glükóz: 5, 2mmol/L éhgyomori inzulin: 1, 1mIU/L 60 perces inzulin: 91, 3mIU/L 120...

pajzsmirigy probléma?

2018-02-25 18:51:00

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nem szeretném túl hosszan rabolni az idejét, de már teljesen tanácstalan vagyok, ezért lehetséges, hogy hosszabb leszek a kelleténél, előre is elnézést kérek érte. 45 éves nő vagyok. Magas vérnyomással, pajzsmirigy alulműködéssel...

Pajzsmirigy citológiai

2018-02-21 11:52:03

Üdvözlöm Pajzsmirigy citológiai eredményemet szeretném ha megnézné, hogy minden teljesen rendben van-e ugyanis az orvosomhoz csak apr.3ra kaptam időpontot. Köszönöm szépen a válaszát. : 3333/18 A kenetben HE festés után részben autolysalt vörösvértestek...

propycil/hízás

2018-02-14 15:12:17

Tisztelt Webbeteg.hu! 2017. novemberben diagnosztizáltak Basedow-kórral. A kezdeti 1X2 Methothyrint 2017. december 12-én a 3X1 Propycil váltotta fel, változatlan 3X1 Humapronol mellett. Újévig 7kg-t híztam. A 2018.01.05-i vérvételem eredménye jó lett, kézhez...

Pajzsmirigy uh

2018-02-06 18:49:59

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Pajzsmirigy és nyaki lágyrész uh-ot végeztek, melynek eredménye: a pajzsmirigy jobb lebenye: 15x15x50 mm, bal lebenye: 14x15x40 mm, az isthmus 5-7 mm vastag. A parenchyma elmosott kontúrú, inhomogén szerkezetű, fokozott keringésű...

Vérvizsgálat eredményével kapcsolatos érdeklődés

2018-01-24 18:01:03

Tisztelt Doktornő! Kislányomnál két és fél éves korában "Juvenile rheumatoid arthritist" vagyis fiatalkori reumás ízületi gyulladást diagnosztizáltak, erre szteroidos injekciót kapott az ORFI-ban. Azóta évente járunk vissza vizsgálatra, de szerencsére...

Fogamzásgátló és pajzsmirigy

2018-01-23 12:06:27

Kérdezném, hogy gond, hogy pajzsmirigybetegként pajzsmirigy gyógyszer (letrox) mellett fogamzásgátlót (simicia) is szedek? Befolyásolja egymást a két szer, okozhat hízást a kettő együtt? Se az endokrinológusom, se a nőgyógyászom nem adott rá...